Chiftelute de post din dovlecei

de stefy_a in Mancaruri de post, 7 Apr 2019 | 12958 vizualizari

 

Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi mai mici
  • o ceapa mica
  • 2-3 fire ceapa verde
  • cateva fire de patrunjel
  • 3-4 linguri faina de grau (depinde de cat de bine sunt scursi dovleceii)
  • sare si piper dupa gust
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de post din dovlecei:

- se curata si se spala legumele
- dovleceii si ceapa uscata se dau prin razatoarea mica si se scurg de apa pe care o lasa
- morcovul se da si el prin razatoarea mica
- patrunjelul si firele de ceapa verde se toaca marunt
- se amesteca toate legumele, se adauga sarea si piperul, faina si se amesteca compozitia pana la omogenizare
- se formeaza chiftelute, cu mana trecuta prin apa, care se pun in tava de copt, tapetata cu hartie de copt

- se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pana cand se rumenesc (circa 30 de minute) (la jumatatea timpului, cand sunt rumene la talpa, se intorc cu grija)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de post din dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]