Pate de ficat pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de laura_n in Multicooking, 9 Apr 2019 | 3525 vizualizari

 

Abia asteptam sa va impartasesc reteta de Pate de ficat la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
Este pentru prima data cand piticii mei au papat fara insistente pate facut in casa. De obicei, pate-ul de ficat pregatit in casa are un gust pregnant, iar cei mici nu prea l-au agreat. Mancau o felie la inceput, apoi nu mai doreau. De data aceasta insa, au papat in fiecare zi, ba chiar cereau ei :)
Am ales ficat de curcan si legume de sezon: usturoi verde, ceapa verde, totul gatit in doi timpi si trei miscari (si nu glumesc) cu ajutorul  Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
Multicooker-ul Crock-Pot® Express cu gătire sub presiune dispune de patru moduri de gătit sub presiune cu ajutorul cărora petrec mai puțin timp în bucătărie.
Va recomand cu toata inima acest aparat, numai bun la casa omului.
Aparatul de gatit este la super reducere, asa ca profitati de oferta de aici >>>  http://bit.ly/2CKEauv

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat de curcan
  • 2 leg ceapa verde
  • 2 leg usturoi verde
  • 2 cepe rosii
  • 2 morcovi medii
  • 1 lamaie
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 cepe rosii
  • 100 gr unt
  • 300 ml apa
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune:

Ficatul de pasare se spala si se curata de pielite, etc. Ceapa si usturoiul se spala.

Pentru marinada, se foloseste cate o legatura din fiecare, restul pentru gatit.

Intr-un vas se asaza ficatul de curcan. Se condimenteaza cu sare, piper, putin ulei. Se adauga cateva fire de ceapa si usturoi verde tocate marunt. Se stropeste cu multa zeama de lamaie si se amesteca bine. Se acopera cu folie alimentara si se pune la frigider pana a doua zi.

A doua zi, se scoate de la frigider si se lasa putin la temperatura camerei, timp in care se  pregatesc restul legumelor. Ceapa rosie si morcovul se curata, se spala si se taie grosier.

Crock-Pot Express Multicooker cu gătire sub presiune se conecteaza la o sursa de curent.

Se desface capacul si se pune uleiul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.

Se apasa BROWN/SOTE, se seteaza timpul 10 minute si se apasa START/STOP. Se adauga legumele tocate si ficatul scos din marinada.

Cand ficatul este rumenit, se adauga in oala apa si vinul, se inchide capacul, se apasa butonul POULTRY, se seteaza presiunea pe LOW si timpul pentru 15 minute. Se verifica supapa pentru aburi sa fie inchisa SEAL/CLOSE si se apasa butonul START/STOP.

Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, se elibereaza aburii si se lasa 10-15 minute, apoi se desface capacul cu grija, folosind o manusa de bucatarie.

Ficateii si legumele se pun intr-un blender incapator, se adauga untul, un sfert din zeama in care s-au gatit. Se paseaza fin pana se obtine consistenta dorita. Tineti cont de faptul ca la frigider, compozitia va deveni mai ferma.

Se toarna in forme de ceramica/ sticla si se acopera cu ulei sau unt topit. Se depoziteaza la frigider!

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

lamaia din marinada fragezeste si aromatizeaza frumos ficatul.

2

folositi un blender pentru a pasa bine ficatul la final.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale pregatite la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune