A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salata din icre de crap, reteta...

Postat de: RODIMUR in Crap / Caras

Icrele se pun într-o strecurătoare în care s-a întins în prealabil o bucată de tifon. Se spală icrele sub jetul de apă, până ce dispare orice urmă de...Citeste continuarea

Pilaf cu supa de pasare, la...

Postat de: Ina in Multicooking

Am pus in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune un piept si doua pulpe intregi de pasare de curte peste care am adaugat doi litri de apa . Am adaugat un praf de...Citeste continuarea

Salau in sos de rosii cu masline,...

Postat de: Ina in Multicooking

Pestele se curata de solzi si mate si se portioneaza rondele (coada si capul le pastram pentru ciorba).  Spalam ceapa si o tocam  marunt. Daca folosim rosii proaspete le vom spara si...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu alune de...

Postat de: simona72 in Torturi

Pentru crusta: alunele de padure le-am maruntit intr-un robot de bucatarie. Am adaugat biscuitii si la fel am procedat si cu ei. Urmeaza untul topit, se amesteca si crusta e gata. Se unge cu unt o...Citeste continuarea

Pui cu ciuperci in sos cremos

Postat de: madi_marin in Pui

Carnea se porţionează şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano şi boia. Bucăţile se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile până sunt bine...Citeste continuarea

Desert friganele cu parmezan si...

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Feliile de pâine se taie în triunghiuri. Ouăle se bat ca pentru omletă şi se amestecă cu parmezanul ras fin. Pâinea se trece rapid prin lapte, apoi prin amestecul de ou...Citeste continuarea

Desert rulada cu nuca

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile batandu-se spuma impreuna cu zaharul pana se intareste compozitia. Se adauga galbenusurile impreuna cu zaharul vaniliat, coaja de lamaie si untul...Citeste continuarea

Aperitiv chec in foietaj

Postat de: trifadalia in Aperitive / Garnituri

Tava de chec se unge cu ulei sau se pune hartie de copt, apoi se intinde in ea aluatul de foietaj, presand bine pe margini si se pune la rece pana se prepara compoztia. Intr-un vas, ouale se...Citeste continuarea

Desert mini pavlova cu frisca,...

Postat de: andaoana in Prajituri

Cum se prepara reteta Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperatura camerei . Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie...Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat

Postat de: Criss in Prajituri

Reteta in sine este extrem de simpla, astfel ca orice incepator in ale bucatariei o poate prepara cu usurinta. In plus este si foarte versatila, se poate servi cu diverse sosuri de fructe sau...Citeste continuarea

Salata de ciuperci si piept de pui

Postat de: carla27carla in Salate

Se curata ciupercile si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Pieptul de pui se feliaza, se da cu sare si piper si se face la gratar sau sub capac la aburi. 1 ou se fierbe tare. Se face...Citeste continuarea

Desert prajitura turnata cu branza...

Postat de: momo121 in Prajituri

Pentru inceput lasam branza la scurs intr-o sita deasa pentru 1 ora.       Separam ouale, presaram putina sare in ambele boluri, iar peste galbenusuri adaugam zaharul si mixam...Citeste continuarea

Humus in 2 culori

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de post

Coservele de naut se scurg de zeama, aceasta se pastreaza separat. Se pune 1 conserva in robotul de bucatarie, cu 2-3 linguri de zeama, usturoiul pisat, zeama de lamaie, pasta de tahinii, putin...Citeste continuarea

Friptura de miel, la cuptor.

Postat de: vasimur in Oaie

Pregătire carne de miel: Spălăm foarte bine carnea, din mai multe ape. Separăm pulpa de restul cărnii iar cu un cuțit ascuțit, îndepărtăm pielițele mai groase și grăsimea...Citeste continuarea

Tort amestecat

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 18 cm, blatul l-am facut cu o zi inainte, se taie mai bine a doua zi. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si...Citeste continuarea

Oua rosii, vopsite in coji de ceapa

Postat de: licurici_lra in Aperitive / Garnituri

Ouale se spala bine si se lasa la uscat. Cojile de ceapa se spala, apoi se pun intr-o cratita cu apa (se opresc cateva, pentru a fi puse deasupra oualelor) si se firb 20 min, apoi se adauga...Citeste continuarea

Desert pasca cu branza dulce si...

Postat de: Bunica in Prajituri

Pregateste o tava cu inel detasabil in care pui hartie de copt. Mixezi zaharul cu ouale pana la topirea zaharului. Adaugi branza,smantana,aromele si amesteci pentru omogenizare. Peste...Citeste continuarea

Oua rosii, vopsite natural

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Mai întâi trebuie pregătită ”vopseaua”. Se pun cojile de ceapă într-un vas (să fie mai mult de jumătate) se acoperă bine cu apă rece și se dă oala la fiert,...Citeste continuarea

Ciorba de ied

Postat de: Bunica in Ciorbe

Bucatile de carne parlite,spalate se pun la fiert intr-o oala de 5l. cu 3 l.de apa alaturi de carnea de ied. Le lasi la fiert 30 minute ,spumuinde-le cat mai des. Peste carne adaugi legumele...Citeste continuarea

Desert tort Cos de Paste

Postat de: ancutsa in Torturi

  Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, apa şi uleiul. Se încorporează şi praful de copt cu...Citeste continuarea

Desert cornuri cu suc de portocale...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana cand devine lichida. Se cern 300 g faina peste ea. Sucul de portocale si apa minerala se incalzesc la temperatura corpului si se toarna peste...Citeste continuarea

Desert tort Seherezada cu fructe de...

Postat de: panacris in Torturi

Pentru crema, se separa ouale, albusurile se pun intr-un vas incapator. Se adauga zaharul si se bat energic cu un praf de sare, la Bain-Marie, adica deasupra altui vas cu apa fierbinte, pana ce se...Citeste continuarea

Tocana de hribi

Postat de: Ksenya in Mancaruri de post

Morcovul si telina dupa ce le spalam, le tocam julien. Ceapa o tocam semiluna. Intr-o tigaie incapatoare turnam uleiul; cand s-a incalzit suficient, adaugam ceapa si o sotam pana devine...Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de visine

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat. Am folosit o forma de tort cu diametrul de 24 cm. Blat :...Citeste continuarea

Desert pasca cu smantana, fara zahar

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Pentru aceasta reteta, era necesar un aluat fraged, de casa. Din motive tehnice, sa spunem, eu nu am facut, dar data viitoare voi pregati cu aluat de casa. De data aceasta am pregatit cu baza din...Citeste continuarea

Iahnie de praz cu masline

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Prazul, ardeii kapia si ceapa curatate, tocate grosier se calesc in putin ulei (cca. 2 linguri) şi apa, intr-o cratita mai mare, cu fundul gros, cca. 10 minute la foc mic, neacoperit. Apoi se...Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti cu ciocolata

Postat de: ela in Dulciuri

O jumatate din biscuiti ii sfaramam cu mana bucati mici, iar restul ii trecem prin robot, nu foarte fin, mai grosier. Ciocolata o punem intr-un bol si o topim la microunde (sau pe baie de...Citeste continuarea

Salata Medalion, de post

Postat de: RODIMUR in Salate

Cartofii se spală bine și se pun la fiert, cu apă rece. Când sunt gata, se strecoară de apă și se lasă să se răcorească. Între timp se spală celelalte legume și se...Citeste continuarea

Paste in sos picant

Postat de: RODIMUR in Paste

Mai întâi se face sosul. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic. Se spală roșiile, se taie...Citeste continuarea

Desert cozonac cu nuci si cacao,...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Cernem faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia, o lingurita zahar, adaugam putin lapte caldut, amestecam cu putina faina, acoperim si lasam cca 6 min cat activeaza drojdia....Citeste continuarea

Desert tort Pink

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru Blat:      Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel, riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de...Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat cu branza...

Postat de: momo121 in Dulciuri

 Mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o culoare albicioasa.       Adaugam branza, omogenizam bine, pe urma untul moale, faina, grisul si amestecam din nou...Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu suc de...

Postat de: lucy2002 in Prajituri

Intr-un bol amestecam: zaharul, uleiul, esenta de vanilie, praful de sare si sucul de rosii pana se dizolva zaharul. Adaugam bicarbonatul stins cu otet si punem in ploaie faina cernuta, framntam...Citeste continuarea

Crema de spanac cu cascaval afumat

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Spanacul se spala, se scurge de excesul de apa. Curatati , spalati si taiati marunt ceapa verde . Intr-o tigaie Wok incapatoare se pune la sotat usor  ceapa verde ....Citeste continuarea

Desert foietaj cu mere

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

Stafidele se pun la hidratat impreuna cu rom si coniac . Pentru a grabi hidratarea lor se incalzesc un minut la cuptorul cu microunde . Merele se spala si se curata de seminte...Citeste continuarea

Desert rulada de biscuiti cu unt de...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Rulada de biscuiti: Intr-o cratita rupeti ciocolata bucatele. Adaugati uleiul de cocos, laptele de soia, zaharul si karobul. Transferati cratita pe foc, focul sa fie potrivit. Amestecati...Citeste continuarea

Chiftelute marinate, cu cartofi natur

Postat de: RODIMUR in Mancaruri cu carne

Carnea se spală, se scurge de apă, se curăță de pielițe și se toacă fin. Se curăță ceapa, se spală, se mărunțește și se călește ușor, până ce se înmoaie,...Citeste continuarea

Varza acra cu urechi de porc la cuptor

Postat de: autodiag in Porc

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Carnea se spala si se taie bucati mari. Varza se spala si se toaca, pastrand 3-4 frunze mari. Intr-o tava unsa cu ulei se pune jumatate din...Citeste continuarea

Ciorba de stevie, reteta sanatoasa...

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de stevie, reteta sanatoasa si gustoasa Legumele (ceapa, morcovii, patrunjelul, pastarnacul, ardeiul kapia, apio si dovlecelul) se curata, apoi se taie marunt si se pun la...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu orez, legume si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de post

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Legumele mexicane se spala cu apa calda ca sa se decongeleze si se...Citeste continuarea

Ciorba rapida de varza cu iaurt

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Varza verde se taie fideluta . Curatati si spalati legumele . Ceapa verde se taie rondele , telina se feliaza , ardeiul rosu se marunteste . Sotati ceapa si ardeiul in...Citeste continuarea

Pastrav la cuptor

Postat de: dantes in Pastrav

Se curata si se spala pestele, apoi se sterge de apa cu un servetel absorbant si ungem bine cu ulei pesti si ii umplem cu felii de lamaie, patrunjel verde tocat si cateii de usturoi. Ii asezam in...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata si unt...

Postat de: amalia01 in Dulciuri

Într-un bol torni mixul de muffins, adaugi ouăle, laptele și uleiul și mixezi 2-3 minute, la viteză mică, până când obții un aluat lucios. Adaugi untul de arahide și...Citeste continuarea

Placinta cu carne si mozzarella

Postat de: Constelatialeu in Porc

Ne pregatim ingredientele, ceapa verde o taiem marunt, radem cartoful pe razatoarea mica, mozzarella o taiem cubulete mici (oprim cateva feliute subtiri pentru decorat). Am folosit o tava de...Citeste continuarea

Ciuperci brune cu sos de vin

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Ciupercile curăţate se taie grosier. Ceapa curăţată se taie rondele, se pune la călit în ulei şi 50 ml vin, asezonată cu sare şi piper, cca. 10 minute la foc mic. Apoi se...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata la...

Postat de: diaconta in Multicooking

 Pregatim mai întâi o forma cu pereti detasabili, cu diametrul de 18 cm. Forma folosita va trebui sa intre în interiorul aparatului Multicooker Express cu gatire sub...Citeste continuarea

Prajitura rasturnata cu mere, un...

Postat de: momo121 in Prajituri

Iata cum se prepara Prajitura rasturnata cu mere, un deliciu parfumat Pentru inceput ne ocupam de mere, le curatam de coaja si le taiem felii grosute.      ...Citeste continuarea

Pui in stil mediteranean

Postat de: simona72 in Pui

Carnea se portioneaza, pieptul se lasa intreg si se cresteaza usor pentru a patrunde mai bine aromele. Pentru marinare: toate ingredientele se amesteca intr-un castron. Se pune carnea, se...Citeste continuarea

Aperitiv mini tarte cu crema de...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Aluatul fraged sarat Linco, se lasa la dezghetat in frigider, cca. 3 ore, apoi se intinde pe masa de lucru, se taie in formele dorite. Sau pentru varianta clasica se pun toate ingredientele...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata neagra

Postat de: sufletista in Dulciuri

Mixam ouale cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul si zaharul s-a topit. Adaugam laptele, uleiul, esenta, amestecam pana ce se omogenizeaza cu miscari usoare. Cernem faina cu cacaua, praful...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]