A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert gogosi a la Carmen

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Se cerne faina intr-un castron, in mijloc facem o adancitura si sfaramam drojdia. In apa calda punem sarea, zaharul si coaja de lamaie si amestecam pana se topeste zaharul si sarea. Incepem sa...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu ceapa la tigaie...

Postat de: AdrianUdrea in Ficat

Incepem cu cartofii pe care ii spalam bine cu partea abraziva a buretelui de vase, apoi ii zvantam cu prosoape de hartie. Ungem tava cu unt moale, adaugam cartofii in ea si ii ungem si pe ei cu...Citeste continuarea

Desert tort cu blat de cacao, crema...

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o...Citeste continuarea

Desert chec cu iaurt si afine

Postat de: merisor67 in Prajituri

Scoatem untul din frigider cu 20 de minute înainte de a începe procesul tehnologic, pentru a fi moale. Măcinăm zahărul și îl transformăm în zahăr pudră și dăm...Citeste continuarea

Rondele de legume la cuptor

Postat de: daniastefania in Mancaruri cu carne

Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam sa fiarba 15 minute. Intre timp pregatim restul ingredientelor. Curatam vanata si dovlecelul, le taiem rondele si le saram. Le...Citeste continuarea

Friptura hei-rup

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Curatam si spalam pulpele si le taiem in doua, le asezam in tava, apoi taiem coastele si le asezam pe langa pulpe. Taiem bucatele de unt si le punem printre bucatile de carne, apoi usturoiul taiat...Citeste continuarea

Desert briose cu capsuni, crema...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Briosele: Topiti untul, il lasati sa se racoreasca. Intr-un bol puneti ouale, presarati un praf de sare. Incepeti sa le mixati, cand incep sa prinda volum adaugati zaharul treptat, mixand...Citeste continuarea

Salau cu legume si cartofi

Postat de: cristina1985 in Salau

Se dezgheata salaul si se taie in bucati .Eu l-am taiat in 6 bucati. Se pastreaza in frigider, pana sunt gata legumele cu sos. Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Se fierb 1 ora,...Citeste continuarea

Salata Italiana

Postat de: Luminita31 in Salate

Se fierb pastele in apa cu sare. Intre timp, taiem feliute subtiri sunca presata, ardeiul capia si maslinele. Dupa ce am scurs pastele, punem peste ele sunca feliata, maslinele si ardeiul...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci cu ardei grasi

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se curăță cepele roșii și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă și să devină amare. Se curăță ciupercile de...Citeste continuarea

Creveti cu taitei

Postat de: dantes in Fructe de mare

Taiem in felii subtiri ardeiul iute si cateii de usturoi. Crevetii ii dezghetam daca este cazul si ii curatam. Intr-o tigaie topim untul si calim putin ardeiul iute si usturoiul, apoi...Citeste continuarea

Salata de vinete, in stil grecesc (1)

Postat de: RODIMUR in Salate

Vinetele se scot din congelator cu o seară înainte și se pun într-o strecurătoare, pentru ca decongelându-se natural, să se scurgă și de lichid. A doua zi, când...Citeste continuarea

Cartofi cu rozmarin si pulpe de pui

Postat de: marianbobosea in Pui

Cartofii curatati, spalati si taiati in patru se pun intr-o tava unsa cu ulei. Ii pudram cu sare, piper si rozmarin, apoi ii amestecam astfel incat fiecare cartof sa fie uns cu ulei si...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu sos de soia si bere...

Postat de: mirela0911 in Pui

Se spala bine carnea si se sterge de surplusul de apa. Intr-un bol se amesteca uleiul cu condimentele (sare, piper, boia, ghimbir). Se ung pulpele de pui  pe toate partile cu acest amestec....Citeste continuarea

Varza noua tuguiata calita

Postat de: marianbobosea in Mancaruri de legume

Tocam varza cat putem de fin. Varza tocata se freaca cu putina sare si o punem intr-o cratita incapatoare pentru cantitatea de varza tocata. Separat se pune uleiul la incins, peste care se...Citeste continuarea

Supa cu chorizo, ciuperci si zucchini

Postat de: mihaelar63 in Supe

Se feliaza carnatul chorizo. Se spala si se curata legumele. Rosiooarele se taie sferturi. Feliati prazul si dovlecelul. Ardeii i-am taiat julien[ din motive neelucidate :D ]....Citeste continuarea

Copanele cu cartofi noi la cuptor...

Postat de: merisor67 in Pui

Clătim bine copănelele, apoi le tamponăm cu prosoape absorbante. Chiar dacă se spune că nu este bine să clătim carnea, eu nu pot să o las așa... Spălăm cartofii bine cu buretele de vase...Citeste continuarea

Matrai borzoska - snitel unguresc

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Carnea de porc se feliaza in 6 felii sanatoase. Se bat fe;liile de carne cu batatorul de snitele. Sarati si piparati. Se da carnea la rece sa stea macar doaua ore sau de...Citeste continuarea

Desert cheesecake rapid cu branza...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Pregatiti forma. A mea era rotunda cu peretii detasabili si de marime de 18 cm. Am pus hartie de copt pe fund si am imbracat peretii in folie alimentar. Mixati biscuitii si topiti untul....Citeste continuarea

Scoici St Jacques cu praz si...

Postat de: ctlina in Fructe de mare

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Curatati prazul, spalati-l si taiati partea alba marunt. Puneti uleiul la-ncalzit intr-o tigaie si reveniti ceapa. Puneti prazul si sotati...Citeste continuarea

Aperitiv castravete cu salata de...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Taiati carnatul in felii subtiri. Puneti-le pe o placa, presarati deasupra branza feta si cimbru uscat. Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 10 minute. Spalati si curatati...Citeste continuarea

Desert pasca cu branza si fructe...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Aluatul dulce:  În bolul robotului sau intr-un castron se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine.  Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se...Citeste continuarea

Drob de pui

Postat de: ctlina in Pui

Fierbeti 3-4 oua timp de 10 minute in apa cu sare (in functie de tava de chec folosita). Curatati si spalati legumele. Tocati ceapa si usturoiul marunt. Curatati si spalati ficatul....Citeste continuarea

Salata de legume cu quinoa alba si...

Postat de: merisor67 in Salate

Mai întâi clătim bine quinoa în apă rece. Punem quinoa într-o sită deasă si o clătim în 2-3 ape pentru a scăpa de stratul de saponină cu gust nu foarte...Citeste continuarea

Turte cu dovleac

Postat de: sufletista in Piine

Intr-un bol adaugam faina cernuta, amestecam cu zaharul si sarea. Facem o adancitura in mijloc, adaugam piureul de dovleac, galbenusul de ou batut cu 2-3 linguri apa, drojdia dizolvata in...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu mac

Postat de: ela in Piine

Lasam la temperatura camerei cu o ora inainte cel putin faina, ouale, untul. Cernem faina (eu de doua ori).Pe lnga cele 750gr faina eu am mai avut nevoie de vreo2-3linguri de faina spre sfarsit...Citeste continuarea

Ciorba de loboda cu costita...

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Spălăm bine costița cu apă fierbinte și o porționăm. Punem o oală cu apă la fiert. Alegem frunzele de lobodă și le clătim bine în 2-3 ape, pentru a îndepărta toate...Citeste continuarea

Desert tort Pralina-Ciocolata

Postat de: Ela68 in Torturi

Mod de preparare pasta de praline : 1. Puneti intr-o tigaie la foc mic toate ingredientele si amestecati continuu cu o lingura pana ce zaharul se topeste si adera la alune. Cand s-a...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri cu spanac si branza

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Exact in ordinea in care am scris ingredientele, acestea se pun in cuva masinii de paine, se seteaza masina pe programul de framantare si dospire si ...cam atat. O lasam sa-si faca linistita...Citeste continuarea

Salata cu feta, capsuni, afine si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Frunzele tinere de spanac se spala si se zvanta de excesul de umiditate. Fructele se spala. Capsunile se taie jumatati. Feta se taie pe cat posibil cubulete .Feta ...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de spanac

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Preparare Ciorba taraneasca de spanac Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se...Citeste continuarea

Aperitiv sparanghel invelit in...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Lăsăm aluatul foietaj la dezghețat, la temperatura camerei. Îndepărtăm partea lemnoasă de la sparanghel și îl clătim bine în apă rece. Punem la fiert apa cu sarea,...Citeste continuarea

Poppy Seed Dressing

Postat de: mihaelar63 in Pt salate

Se pun toate ingredientele intr-un bol. Amestecati bine totul. Veti obtine un sos care aspect de maioneza cu seminte de mustar. Cantitatea obtinuta am folosit la doua salate....Citeste continuarea

Stir-fry cu carne de vita si dovlecel

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj, impreuna cu jumatate din cantitatea de condimente chinezesti si sare.  Intre timp, se taie ardeiul si dovlecelul in cuburi mici,...Citeste continuarea

Pastrav la tigaie cu legume si Vermout

Postat de: Satisfyyourcravings in Pastrav

Ceapa se taie rondele, iar feniculul si morcovul in felii. Se calesc in 1 lingura de ulei, la foc mare, intr-o tigaie incapatoare, 4 minute. Se adauga rosiile, usturoiul feliat, chilliul,...Citeste continuarea

Ochazuke (Somon cu orez in supa de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Somon

Somonul se stropeste cu sake si se presara cu sare pe toate partile. Se lasa minim 5 ore la frigider, ideal peste noapte.  Se usuca cu prosoape de hartie si se gateste pe un gratar...Citeste continuarea

Risotto rosu cu chorizo, spanac si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne

Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Se incalzeste untul intr-o cratita cu fund dublu si se caleste ceapa 3 minute. Se adauga usturoiul si se mai lasa 1 minut. Se adauga orezul si se lasa 3...Citeste continuarea

Salatete Banadoura (salata siriana...

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Rosiile se feliaza si se asaza pe un platou. Ardeiul si ceapa se taie rondele. Se piseaza usturoiul si se amesteca cu putina sare. Se adauga apoi sumac, uleiul, otetul si sucul de lamaie. Se...Citeste continuarea

Orzo cu chorizo, naut si oua ochiuri

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne

Orzo se fierbe confrom instructiunilor de pe ambalaj.  Mararul se toaca, usturoiul se piseaza.  Se indeparteaza invelisul carnatului si se taie felii care se prajesc 10 minute, in...Citeste continuarea

Chiftele in stil suedez

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne

Se toaca ceapa si se amesteca cu carnea tocata, ouale, smantana, pesmetul, condimentele, sare si piper. Se modeleaza chiftele de marime potrivita care se prajesc in cateva linguri de ulei, la foc...Citeste continuarea

Orzo la cuptor cu mozzarella si vinete

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Vanata, morcovii si telina si mozzarella se taie in cuburi. Ceapa se toaca marunt, iar usturoiul se piseaza.  Cubul concentrat se dizolva in 400 ml apa fierbinte.  Rosiile se...Citeste continuarea

Oua la cuptor cu macrou afumat la...

Postat de: sufletista in Peste

Zacusca o amestecam cu sucul de rosii si ceapa tocata. Adaugam in tava unsa cu unt, deasupra adaugam bucati de macrou,adaugam masline. Spargem cu grija ouale si condimentam cu sare si piper...Citeste continuarea

Desert prajitura cu rubarba

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se curata tijele de rubarba, se spala, se sterg cu prosoape de hartie apoi se taie in bucatele mici. Se lasa deoparte. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat...Citeste continuarea

Frigarui imprastiate

Postat de: mihaelar63 in Pui

 Pieptul de pui se spala, se zvanta si se portioneaza in bucati cam de marimea unei cutiute de chibrituri. Ciupercile se scot din saramura si se limpezesc cu apa rece....Citeste continuarea

Friganele – paine in ou, prajita

Postat de: vasimur in Mancare copii

Pregătim feliile de pâine iar dacă sunt prea mari, le tăiem în 2 sau 3 bucăți. Eu am avut 3 felii de pâine foarte mari, așa că le-am tăiat în câte 3 bucăți...Citeste continuarea

Paste cu sos de iepure

Postat de: sufletista in Paste

Incalzim uleiul si adaugam bucatile de iepure, le prajim pe ambele parti la foc moderat. Intre timp curatam legumele si le tocam marunt. Scoatem carnea intr-un bol acoperim cu un capac....Citeste continuarea

Mamaliguta cu branza de burduf si...

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

Se pune apa cu sare în ceaun, la fiert și când începe să se încălzească, se toarnă făina ”în ploaie” amestecându-se întruna, ca să nu...Citeste continuarea

Crochete de cartofi

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Cartofii curatati de coaja si spalati ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti, ii scurgem si ii pisam ca pentru piure. Intr-un bol batem 2 oua cu usturoiul...Citeste continuarea

Somon cu sos de smantana si mustar...

Postat de: Oana in Multicooking

Amesteca intr-un bol smantana cu mustarul, sucul de portocala si sare si piper dupa gust. Stropeste somonul cu ulei de masline, presara deasupra sare si piper si oregano uscat. In vasul...Citeste continuarea

Tort de morcovi la slow cooker-ul...

Postat de: Oana in Slow Cooker

Pentru blat , mixeaza untul moale, la temperatura camerei cu zaharul brun pana devine pufos. Adauga apoi galbenusurile de ou si amesteca in continuare cu mixerul. Pune ananasul maruntit la...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]