Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert gogosi a la Carmen
Postat de: Constelatialeu in DulciuriSe cerne faina intr-un castron, in mijloc facem o adancitura si sfaramam drojdia. In apa calda punem sarea, zaharul si coaja de lamaie si amestecam pana se topeste zaharul si sarea. Incepem sa...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu ceapa la tigaie...
Postat de: AdrianUdrea in FicatIncepem cu cartofii pe care ii spalam bine cu partea abraziva a buretelui de vase, apoi ii zvantam cu prosoape de hartie. Ungem tava cu unt moale, adaugam cartofii in ea si ii ungem si pe ei cu...Citeste continuarea
Desert tort cu blat de cacao, crema...
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiBlat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o...Citeste continuarea
Desert chec cu iaurt si afine
Postat de: merisor67 in PrajituriScoatem untul din frigider cu 20 de minute înainte de a începe procesul tehnologic, pentru a fi moale. Măcinăm zahărul și îl transformăm în zahăr pudră și dăm...Citeste continuarea
Rondele de legume la cuptor
Postat de: daniastefania in Mancaruri cu carneCuratam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam sa fiarba 15 minute. Intre timp pregatim restul ingredientelor. Curatam vanata si dovlecelul, le taiem rondele si le saram. Le...Citeste continuarea
Friptura hei-rup
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneCuratam si spalam pulpele si le taiem in doua, le asezam in tava, apoi taiem coastele si le asezam pe langa pulpe. Taiem bucatele de unt si le punem printre bucatile de carne, apoi usturoiul taiat...Citeste continuarea
Desert briose cu capsuni, crema...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBriosele: Topiti untul, il lasati sa se racoreasca. Intr-un bol puneti ouale, presarati un praf de sare. Incepeti sa le mixati, cand incep sa prinda volum adaugati zaharul treptat, mixand...Citeste continuarea
Salau cu legume si cartofi
Postat de: cristina1985 in SalauSe dezgheata salaul si se taie in bucati .Eu l-am taiat in 6 bucati. Se pastreaza in frigider, pana sunt gata legumele cu sos. Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Se fierb 1 ora,...Citeste continuarea
Salata Italiana
Postat de: Luminita31 in SalateSe fierb pastele in apa cu sare. Intre timp, taiem feliute subtiri sunca presata, ardeiul capia si maslinele. Dupa ce am scurs pastele, punem peste ele sunca feliata, maslinele si ardeiul...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci cu ardei grasi
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe curăță cepele roșii și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă și să devină amare. Se curăță ciupercile de...Citeste continuarea
Creveti cu taitei
Postat de: dantes in Fructe de mareTaiem in felii subtiri ardeiul iute si cateii de usturoi. Crevetii ii dezghetam daca este cazul si ii curatam. Intr-o tigaie topim untul si calim putin ardeiul iute si usturoiul, apoi...Citeste continuarea
Salata de vinete, in stil grecesc (1)
Postat de: RODIMUR in SalateVinetele se scot din congelator cu o seară înainte și se pun într-o strecurătoare, pentru ca decongelându-se natural, să se scurgă și de lichid. A doua zi, când...Citeste continuarea
Cartofi cu rozmarin si pulpe de pui
Postat de: marianbobosea in PuiCartofii curatati, spalati si taiati in patru se pun intr-o tava unsa cu ulei. Ii pudram cu sare, piper si rozmarin, apoi ii amestecam astfel incat fiecare cartof sa fie uns cu ulei si...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu sos de soia si bere...
Postat de: mirela0911 in PuiSe spala bine carnea si se sterge de surplusul de apa. Intr-un bol se amesteca uleiul cu condimentele (sare, piper, boia, ghimbir). Se ung pulpele de pui pe toate partile cu acest amestec....Citeste continuarea
Varza noua tuguiata calita
Postat de: marianbobosea in Mancaruri de legumeTocam varza cat putem de fin. Varza tocata se freaca cu putina sare si o punem intr-o cratita incapatoare pentru cantitatea de varza tocata. Separat se pune uleiul la incins, peste care se...Citeste continuarea
Supa cu chorizo, ciuperci si zucchini
Postat de: mihaelar63 in SupeSe feliaza carnatul chorizo. Se spala si se curata legumele. Rosiooarele se taie sferturi. Feliati prazul si dovlecelul. Ardeii i-am taiat julien[ din motive neelucidate :D ]....Citeste continuarea
Copanele cu cartofi noi la cuptor...
Postat de: merisor67 in PuiClătim bine copănelele, apoi le tamponăm cu prosoape absorbante. Chiar dacă se spune că nu este bine să clătim carnea, eu nu pot să o las așa... Spălăm cartofii bine cu buretele de vase...Citeste continuarea
Matrai borzoska - snitel unguresc
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea de porc se feliaza in 6 felii sanatoase. Se bat fe;liile de carne cu batatorul de snitele. Sarati si piparati. Se da carnea la rece sa stea macar doaua ore sau de...Citeste continuarea
Desert cheesecake rapid cu branza...
Postat de: ctlina in DulciuriPregatiti forma. A mea era rotunda cu peretii detasabili si de marime de 18 cm. Am pus hartie de copt pe fund si am imbracat peretii in folie alimentar. Mixati biscuitii si topiti untul....Citeste continuarea
Scoici St Jacques cu praz si...
Postat de: ctlina in Fructe de mareCuratati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Curatati prazul, spalati-l si taiati partea alba marunt. Puneti uleiul la-ncalzit intr-o tigaie si reveniti ceapa. Puneti prazul si sotati...Citeste continuarea
Aperitiv castravete cu salata de...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriTaiati carnatul in felii subtiri. Puneti-le pe o placa, presarati deasupra branza feta si cimbru uscat. Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 10 minute. Spalati si curatati...Citeste continuarea
Desert pasca cu branza si fructe...
Postat de: ctlina in DulciuriAluatul dulce: În bolul robotului sau intr-un castron se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine. Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se...Citeste continuarea
Drob de pui
Postat de: ctlina in PuiFierbeti 3-4 oua timp de 10 minute in apa cu sare (in functie de tava de chec folosita). Curatati si spalati legumele. Tocati ceapa si usturoiul marunt. Curatati si spalati ficatul....Citeste continuarea
Salata de legume cu quinoa alba si...
Postat de: merisor67 in SalateMai întâi clătim bine quinoa în apă rece. Punem quinoa într-o sită deasă si o clătim în 2-3 ape pentru a scăpa de stratul de saponină cu gust nu foarte...Citeste continuarea
Turte cu dovleac
Postat de: sufletista in PiineIntr-un bol adaugam faina cernuta, amestecam cu zaharul si sarea. Facem o adancitura in mijloc, adaugam piureul de dovleac, galbenusul de ou batut cu 2-3 linguri apa, drojdia dizolvata in...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu mac
Postat de: ela in PiineLasam la temperatura camerei cu o ora inainte cel putin faina, ouale, untul. Cernem faina (eu de doua ori).Pe lnga cele 750gr faina eu am mai avut nevoie de vreo2-3linguri de faina spre sfarsit...Citeste continuarea
Ciorba de loboda cu costita...
Postat de: merisor67 in CiorbeSpălăm bine costița cu apă fierbinte și o porționăm. Punem o oală cu apă la fiert. Alegem frunzele de lobodă și le clătim bine în 2-3 ape, pentru a îndepărta toate...Citeste continuarea
Desert tort Pralina-Ciocolata
Postat de: Ela68 in TorturiMod de preparare pasta de praline : 1. Puneti intr-o tigaie la foc mic toate ingredientele si amestecati continuu cu o lingura pana ce zaharul se topeste si adera la alune. Cand s-a...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri cu spanac si branza
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriExact in ordinea in care am scris ingredientele, acestea se pun in cuva masinii de paine, se seteaza masina pe programul de framantare si dospire si ...cam atat. O lasam sa-si faca linistita...Citeste continuarea
Salata cu feta, capsuni, afine si...
Postat de: mihaelar63 in SalateFrunzele tinere de spanac se spala si se zvanta de excesul de umiditate. Fructele se spala. Capsunile se taie jumatati. Feta se taie pe cat posibil cubulete .Feta ...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de spanac
Postat de: RODIMUR in CiorbePreparare Ciorba taraneasca de spanac Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se...Citeste continuarea
Aperitiv sparanghel invelit in...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriLăsăm aluatul foietaj la dezghețat, la temperatura camerei. Îndepărtăm partea lemnoasă de la sparanghel și îl clătim bine în apă rece. Punem la fiert apa cu sarea,...Citeste continuarea
Poppy Seed Dressing
Postat de: mihaelar63 in Pt salateSe pun toate ingredientele intr-un bol. Amestecati bine totul. Veti obtine un sos care aspect de maioneza cu seminte de mustar. Cantitatea obtinuta am folosit la doua salate....Citeste continuarea
Stir-fry cu carne de vita si dovlecel
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaOrezul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj, impreuna cu jumatate din cantitatea de condimente chinezesti si sare. Intre timp, se taie ardeiul si dovlecelul in cuburi mici,...Citeste continuarea
Pastrav la tigaie cu legume si Vermout
Postat de: Satisfyyourcravings in PastravCeapa se taie rondele, iar feniculul si morcovul in felii. Se calesc in 1 lingura de ulei, la foc mare, intr-o tigaie incapatoare, 4 minute. Se adauga rosiile, usturoiul feliat, chilliul,...Citeste continuarea
Ochazuke (Somon cu orez in supa de...
Postat de: Satisfyyourcravings in SomonSomonul se stropeste cu sake si se presara cu sare pe toate partile. Se lasa minim 5 ore la frigider, ideal peste noapte. Se usuca cu prosoape de hartie si se gateste pe un gratar...Citeste continuarea
Risotto rosu cu chorizo, spanac si...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carneCeapa si usturoiul se toaca marunt. Se incalzeste untul intr-o cratita cu fund dublu si se caleste ceapa 3 minute. Se adauga usturoiul si se mai lasa 1 minut. Se adauga orezul si se lasa 3...Citeste continuarea
Salatete Banadoura (salata siriana...
Postat de: Satisfyyourcravings in SalateRosiile se feliaza si se asaza pe un platou. Ardeiul si ceapa se taie rondele. Se piseaza usturoiul si se amesteca cu putina sare. Se adauga apoi sumac, uleiul, otetul si sucul de lamaie. Se...Citeste continuarea
Orzo cu chorizo, naut si oua ochiuri
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carneOrzo se fierbe confrom instructiunilor de pe ambalaj. Mararul se toaca, usturoiul se piseaza. Se indeparteaza invelisul carnatului si se taie felii care se prajesc 10 minute, in...Citeste continuarea
Chiftele in stil suedez
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carneSe toaca ceapa si se amesteca cu carnea tocata, ouale, smantana, pesmetul, condimentele, sare si piper. Se modeleaza chiftele de marime potrivita care se prajesc in cateva linguri de ulei, la foc...Citeste continuarea
Orzo la cuptor cu mozzarella si vinete
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeVanata, morcovii si telina si mozzarella se taie in cuburi. Ceapa se toaca marunt, iar usturoiul se piseaza. Cubul concentrat se dizolva in 400 ml apa fierbinte. Rosiile se...Citeste continuarea
Oua la cuptor cu macrou afumat la...
Postat de: sufletista in PesteZacusca o amestecam cu sucul de rosii si ceapa tocata. Adaugam in tava unsa cu unt, deasupra adaugam bucati de macrou,adaugam masline. Spargem cu grija ouale si condimentam cu sare si piper...Citeste continuarea
Desert prajitura cu rubarba
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe curata tijele de rubarba, se spala, se sterg cu prosoape de hartie apoi se taie in bucatele mici. Se lasa deoparte. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat...Citeste continuarea
Frigarui imprastiate
Postat de: mihaelar63 in PuiPieptul de pui se spala, se zvanta si se portioneaza in bucati cam de marimea unei cutiute de chibrituri. Ciupercile se scot din saramura si se limpezesc cu apa rece....Citeste continuarea
Friganele – paine in ou, prajita
Postat de: vasimur in Mancare copiiPregătim feliile de pâine iar dacă sunt prea mari, le tăiem în 2 sau 3 bucăți. Eu am avut 3 felii de pâine foarte mari, așa că le-am tăiat în câte 3 bucăți...Citeste continuarea
Paste cu sos de iepure
Postat de: sufletista in PasteIncalzim uleiul si adaugam bucatile de iepure, le prajim pe ambele parti la foc moderat. Intre timp curatam legumele si le tocam marunt. Scoatem carnea intr-un bol acoperim cu un capac....Citeste continuarea
Mamaliguta cu branza de burduf si...
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiSe pune apa cu sare în ceaun, la fiert și când începe să se încălzească, se toarnă făina ”în ploaie” amestecându-se întruna, ca să nu...Citeste continuarea
Crochete de cartofi
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeCartofii curatati de coaja si spalati ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti, ii scurgem si ii pisam ca pentru piure. Intr-un bol batem 2 oua cu usturoiul...Citeste continuarea
Somon cu sos de smantana si mustar...
Postat de: Oana in MulticookingAmesteca intr-un bol smantana cu mustarul, sucul de portocala si sare si piper dupa gust. Stropeste somonul cu ulei de masline, presara deasupra sare si piper si oregano uscat. In vasul...Citeste continuarea
Tort de morcovi la slow cooker-ul...
Postat de: Oana in Slow CookerPentru blat , mixeaza untul moale, la temperatura camerei cu zaharul brun pana devine pufos. Adauga apoi galbenusurile de ou si amesteca in continuare cu mixerul. Pune ananasul maruntit la...Citeste continuarea