Sos tzatziki a la Panacris

de Panacris in Sosuri, 12 Aug 2019 | 6251 vizualizari

 

Un sos nelipsit din gospodăria Zmeilor! ;) L-am descoperit în 1992, când am intrat prima oară în bucătărie ;) Și nuuu, nuuu, într-una normală, din Romanika ci într-una grecească din Germanika :D :))) Bucătarul grec din ăla tradițional, n-a vrut să-mi dea rețeta :D Am învățat-o într-o seară când m-a pus să curăț 1 kilogram de usturoi, cățel de cățel din ăla micuț, nu din ăsta chinezesc  :D :(((( Bine, noi făceam găleți de 10 litri de tzaziki :D vreo 5-6 pe seară =)))) Eu am adaptat rețeta la nevoile noastre :D :)) Gata cu vorba, că intru în butoiul cu melancolie :D :))))
 

 

INGREDIENTE

  • branza grasa cremoasa de vaci 300 g,
  • smantana grasa de capra/vaci 300 ml,
  • telemea de capra/oaie 50 g,
  • castraveti proaspeti 4 bucati,
  • usturoi 4 catei,
  • ulei de masline 50 ml,
  • sare cca. 1 lingurita.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos tzatziki a la Panacris:

Castravetii se curata de coaja, apoi se rad pe razatoarea fina, atentie nu se storc de zeama.

Usturoiul se curata si se toaca marunt.

Se amesteca energic branza cremoasa cu smantana, telemeaua rasa, castravetii, usturoiul si uleiul de masline.

Se asezoneaza de sare dupa gustul fiecaruia.

 

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos tzatziki a la Panacris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos de ienibahar cu marar verde