Gratin de vinete, dovlecel si carnat merguez

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 15 Aug 2019 | 2802 vizualizari

 

Iata o mancare improvizata un amestec de ghiveci si de moussaka.
Carnatii merguez din carnne de oaie se combina foarte bine cu vinetele si dovleceii.
 
https://www.blogulluicatalina.com/2019/08/gratin-de-vinete-dovlecel-si-carnat.html

 

INGREDIENTE

  • 1 vinata mare
  • 1 dovlecel marisor
  • 2 carnati merguez
  • 200 g sos de rosii de casa
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 20-30 g ulei de masline
  • sare, piper
  • paprika
  • cimbru uscat, dafin 1 foaie
  • 100 gr branza mozzarella
  • arpagic, busuioc proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de vinete, dovlecel si carnat merguez:

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.

Spalati dovlecelul si vinata si taiati-le bucatele. Lasati pielea daca sunt bio.

Intr-o oala puneti la-ncalzit uleiul si adaugati paprika si carnatii. Rumeniti frumos carnatii pe toate partile, adaugati vanata si dovlecelul si reveniti impreuna 10 minute. Puneti sare si piper adaugati foaia de dafin si cimbru uscat, sosul de rosii de casa (reteta aici)  si 10-15 cl de apa. Amestecati.

Acoperiti si gatiti la foc potrivit timp de 25 minute. Amestecati din cand in cand.

Scoateti carnatii si taiatii bucati.

Dati branza mozzarella pe razatoare.

Varsati legumele cu sosul lor intr-un plat pentru gratin.

Puneti carnatii merguez si deasupra branza rasa.

Puneti 20 de minute in cuptorul incalzit la 210°C.

Serviti-l cald . Decorati cu arpagic si busuioc.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de vinete, dovlecel si carnat merguez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute, la cuptor