A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Placinte dospite

Postat de: CretuValentina in Mancaruri de post

Cernem faina, facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam drojdia amestecata cu sarea,apa calda si incepem sa framantam pana se incorporeaza toata faina, apoi punem putin ulei sa nu se lipeasca de...Citeste continuarea

Aperitiv crackers cu crema de somon

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas punem crema de branza, somonul, prazul tocat marunt si le mixam cateva secunde sa se omogenizeze. Asezonam cu sare si piper.Ungem crackersi cu crema obtinuta, decoram cu fire de...Citeste continuarea

Penne Rigate cu varza murata, calita

Postat de: vasimur in Penne

Pasul 1. În uleiul încins, călim ceapa cca 1 minut. Punem sucul de roșii (sau rășiile tocate mărunt) și varza tăiată mărunt și o cană cu apă. Amestecăm ingredientele și...Citeste continuarea

Tortellini cu sunca, smantana si...

Postat de: RODIMUR in Tortellini

Pastele Tortellini se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente: se răzuiește fin...Citeste continuarea

Oua vopsite in vasul Zepter

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Sita se așază deasupra vasului pregătit pentru fierbere. Se așază ouăle, degresate cu detergent de vase și clătite cu apă rece, în sită, unul câte unul. Se toarnă...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de vita si...

Postat de: lucy2002 in Vita

Aredeii se spala si se indeparteaza cotorul cu atentie. Ceapa curatata si tocata marunt se pune la inmuiat in ulei ferbinte la foc mic, se adauga ciupercile spalate si taiate potrivit,...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata si visine

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri. Albusul se bate spuma cu zaharul si praful de sare. Adaugam pe rand galbenusurile, esenta de vanilie si amestecam cu ajutorul unui tel cu atentie. Uleiul...Citeste continuarea

Tartine cu hummus, sfecla rosie si...

Postat de: Bucataras in Vegan / Raw vegan

Prajeste painea intai.  Da sfecla coapta pe razatoare si amestec-o cu hummus, pana iese atat de roz pe cat iti place.   Unge tartinele cu hummusul cu sfecla, aranjeaza...Citeste continuarea

Desert inghetata de capsuni fara zahar

Postat de: lucy2002 in Retete diabetici

Am spalat capsunile si le-am curatat de codite, le-am pus sa se scurga de apa, dupa care le-am dat prin blender. Piureul obtinut l-am dat la frigider. Smantana rece se bate pana se obtine...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi noi si mazare,...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă....Citeste continuarea

Zucchini cu pui si mozzarella

Postat de: madi_marin in Mancaruri de legume

Se spală zucchini şi se taie în două pe lungime. Se scobeşte miezul cu o linguriţă. Se pune apă cu sare la fiert şi când clocoteşte se adaugă jumătăţile de zucchini...Citeste continuarea

Fasole cavalereasca

Postat de: marianbobosea in Mancaruri de legume

Se curata ceaspa, se spala si se taie solzisori. Intr-un vas potrivit se pune uleiul si se adauga ceapa taiata, lasandu-se la prajit, la foc potrivit, pana cand devine translucida....Citeste continuarea

Dulceata de nuci verzi

Postat de: Bunica in Dulceata / Gem

Pentru inceput pui 2 l apa intr-o cratita. Storci lamaia si zeama o torni in cratita in care vei pune nucile curatate. Nucile se curata de coaja verde. Fiecare nuca se pune in apa cu...Citeste continuarea

Budinca dulce cu branza si paste la...

Postat de: gaby_d in Multicooking

Pentru inceput pregatim aparatul si punem in vasul  Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune  500 ml apa cu putina sare. Cantarim pastele si le punem...Citeste continuarea

Desert chec cu inima

Postat de: alinutza2018 in Dulciuri

Se incinge cuptorul la 180 grade C. Tava de cozonac se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina (eu am pus hartie de copt) Margarina, la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul, apoi se...Citeste continuarea

Piept de rata cu legume in stil...

Postat de: Ksenya in Rata

Pregatim bucatile de carne, scoatem grasimea care este in exces. Pe partea unde e pielea, crestam cu cutitul in forma de plasa saram si piperam. Intr-o tigaie adanca bine incinsa, asezam...Citeste continuarea

Pulpe de rata pe varza la cuptor

Postat de: trifadalia in Rata

Pulpele de rata se lasa de seara pana dimineata intr-o marinada formata din: ulei de masline, marar, usturoi pisat si putina zeama de lamaie. A doua zi, varza se taie fasii se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu bezea

Postat de: CretuValentina in Prajituri

Separam ouale, mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam margarina topita. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Tava o tapetam cu hartie de copt, apoi turnam compozitia in...Citeste continuarea

Clafoutis cu fructe de padure la...

Postat de: AndreeaGiurgea14 in Dulciuri

Magia culinara incepe si se desfasoara astfel: Pune hartie de copt in vasul de ceramica de care slow cookerul Crock-Pot 4.7L dispune ( iata cum tai hartia de copt in forma perfect...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu mazare

Postat de: oanapl in Ficat

Cureți legumele și le speli. Toci ceapa mărunt, morcovii îi dai pe răzătoarea mică, iar roșia si ardeii le tai cubulețe. Usturoiul îl tai feliuțe.  Ficățeii de pui...Citeste continuarea

Rigatoni cu pui, ciuperci și...

Postat de: panacris in Paste

Legumele se curăță, se toacă mărunt și împreună cu cele două sortimente de ciuperci, se pun la gătit, într-o tigaie mai înaltă, sau o semi-oală împreună cu...Citeste continuarea

Flori de soc pane

Postat de: panacris in Dulciuri

Florile de soc se curăță de impurități și se lasă la scurs. Între timp se pregătește compoziția pentru aluat, care trebuie să fie fluid, din ouă, bere/lapte/apă minerală,...Citeste continuarea

Desert clatite cu banane si...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Se bat ouăle cu un praf de sare, într-un castron încăpător. Se decojește banana, se strivește cu o furculiță sau se dă la blender, adăugând puțină apă minerală, apoi...Citeste continuarea

Chiftele din salau cu sos de rosii...

Postat de: simona72 in Peste

Pestele se taie in bucati si se da prin masina de tocat carne sau se marunteste la robot. Se pune carnea intr-un castron, se adauga restul ingredientelor si se amesteca cu mana sau cu lingura....Citeste continuarea

Desert mini tarte cu mere si ciocolata

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se face mai întâi aluatul fraged pentru tarte, din: făină albă, unt rece, un ou, zahăr, sare, vanilie. Se frământă până la încorporarea și omogenizarea...Citeste continuarea

Reteta de post: Varza murata...

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

Cum se prepara Reteta de post: Varza murata calita, deliciu rapid si usor de preparat: Punem uleiul la î ncins, î ntr-o tigaie ( sau cratiță ) . A d ă ug ă m ceapa...Citeste continuarea

Friptura de vita cu vin la...

Postat de: rocsi_1612 in Multicooking

Spalati carnea de vita, o stergeti cu niste servetele. O taiati bucati potrivite. Ceapa curatata o taiati pe jumatate, apoi solzisori. Morcovul decojit il taiati rondele, rosiile decojite...Citeste continuarea

Desert chec bicolor cu sana si capsuni

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Capsunile se curata de codite, se spala si se taie cubulete. Se amesteca cu 50 g zahar si se dau deoparte, amestecandu-le din cand in cand. Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul...Citeste continuarea

Nectar din capsuni cu menta si lamaie

Postat de: Ina in Conserve

Am spalat capsunile si le-am indepartat coditele. Intr-o oala incapatoare am pus capsunile curatate impreuna cu frunzele de menta. Am stors lamaia peste capsuni si am pus apa rece sa acopere...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de lapte...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga zaharul pe rand. Se mixeaza pana se obtine o spuma densa si tare ca pentru bezea. Se toarna cele 2 lg de apa si...Citeste continuarea

Coltunasi cu carne

Postat de: RODIMUR in Porc

Mai întâi se pregătește umplutura. Carnea se spală, se curăță de vițe și pielițe nedorite și se toacă mărunt. Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie fin...Citeste continuarea

Ciulama de hribi

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Intr-o oala pui apa cu sare, o dai in clocot si pui la oparit hribii cu doi catei de usturoi si lasi la fiert 5 minute. (Cateii de usturoi se pun pentru a verifica daca sunt comestibile...Citeste continuarea

Desert negresa cu visine si crema...

Postat de: oanapl in Prajituri

Ciocolata o pui la topit pe baie de aburi, o dai deoparte ca sa ajungă la temperatura camerei. Mixezi untul cu zahărul măcinat, esența de vanilie și sarea până se spumează....Citeste continuarea

Varza noua cu ceapa verde la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legume

Varza o tocam marunt si apoi o frecam cu sare grunjoasa. Curatam ceapa o spalam si o taiem marunt. Asezam tava pe foc punem uleiul si punem la prajit costita si pieptul de porc, apoi adaugam...Citeste continuarea

Pulpa de miel cu rozmarin

Postat de: mirela0911 in Mancaruri cu carne

Se pregateste carnea de cu seara. Se spala bine si se curata de pielite si excesul de grasime (daca este cazul), se lasa sa se scurga de apa si se mai sterge cu prosoape absorbante. Se asaza in...Citeste continuarea

Tocana cu bureti vineciori la tuci

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de post

Mai intai spalam si curatam bine buretii de impuritati, apoi ii taiem bucati mai mari. Curatam ceapa verde o spalam si o taiem marunt. Punem tuciul pe foc cu uleiul si lasam sa se incinga,...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu mazare verde

Postat de: mihaelar63 in Ficat

Legumele se curata si se spala. Morcovul si usturoiul se taie rondele. Ardeiul se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt. Ficateii de pui se curata de pelite si se spala cu apa...Citeste continuarea

Bors de fasole verde

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă....Citeste continuarea

Desert cornuri cu gem de gutui

Postat de: CretuValentina in Dulciuri

Se freacă margarina, se pune sarea, zahărul, coaja de lămâie și drojdia. Se pune făină în ploaie se amestecă și se lasă la cald să crească 1h. Se pune gemul într-un...Citeste continuarea

Pulpe de iepure cu galuste

Postat de: trifadalia in Iepure

Pulpele de iepure se separa cea superioara de cea inferioara si se maseaza cu ulei, piper, boia dulce si cimbru, apoi se pun in tigaie cu puțin ulei si apa cât sa le acopere. Se lasa la...Citeste continuarea

Zucchini umpluti cu piept de pui,...

Postat de: trifadalia in Mancare copii

Ceapa tăiată cubulețe se caleste in puțin ulei si apa, se adauga pieptul de pui tăiat mărunt, pasta de ardei si piper si am adăugat apa. se lasa la făcut. Între timp am curățat...Citeste continuarea

Franzele cu lapte acru, cimbru si...

Postat de: mihaelar63 in Piine

Pregatiti, cantariti cantitatile date la ingrediente. Se pune intai laptele acru, apa, uleiul, zaharul si sarea in cuva masinii de paine . Drojdia proaspata se faramiteaza si...Citeste continuarea

Piept de pui cu coppa si cascaval...

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Pieptul de pui se curata, se spala, se usuca cu un servet de bucatarie, se taie si se condimenteaza pe ambele parti. Se pune o frunza de busuioc, felii de coppa si felie de cascaval. Se...Citeste continuarea

Calamari prajiti in ulei de masline...

Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mare

Calamarii se spala bine, daca inelele sunt prea mari, se taie in bucati mai mici si se pun pe un servet de bucatarie pentru a se scurge de apa. Intr-un wok punem ulei de masline, un catel mare...Citeste continuarea

Ostropel de vacuta -la multicooker

Postat de: mihaelar63 in Vita

Fleica de vacuta se spala si se taie bucati . Ceapa si usturoiul se curata , se spala si se taie rondele . Se seteaza aparatul de gatit pe functia fry . Sotati usor...Citeste continuarea

Cum sa prepari razalai de casa

Postat de: mihaelar63 in Paste

 Prepararea aluatul acum este usurata de folosirea   ,, ajutoarelor"' moderne . Eu m-am folosit pentru framantat de masina de paine . Ouale se sparg pe rand...Citeste continuarea

Chiftele in aluat cu bere

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Incepe cu aluatul: framanta drojdia proaspata cu zaharul si dizolv-o in apa calduta. Pune si o lingura de faina si amesteca bine. Trebuie lasata cam 10 min la cald, pana se umfla frumos....Citeste continuarea

Desert inghetata de mango cu toping...

Postat de: dantes in Dulciuri

Mango il curatam si il taiem in bucati mici pe care le amestecam cu zahar si zeama de lamaie si il lasam aproximativ 15 minute la macerat amestecand din cand in cand. Aceasta compozitie o punem...Citeste continuarea

Salata calda de cartofi noi cu...

Postat de: mihaelar63 in Porc

  Cartofii noi se spala bine si se fierb intregi in apa cu sare si cu legatura de patrunjel verde . Dupa fierbere , cartofii se scurg de apa si se feliaza rondele ....Citeste continuarea

Ciorba cu pastai de fasole galbena...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Fasolea se spala , se curata de capete si se taie sau rupe de marimea dorita . Bucatile de fasole trebuie sa intre in lingura , sa nu depaseasca marimea acesteia . Legumele se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]