Gogosari marinati, cu prune si conopida

de mihaelar63 in Conserve, 9 Oct 2019 | 6189 vizualizari

 

Muraturile acestea sunt din ciclul Tanti Kati , loveste din nou !!! M-am dus sa platesc cheltuielile comune pentru scara blocului si vecina mea Tanti Kati punea muraturi . Yammy !!! Atat de apetisante aratau ca mi le-am dorit si eu .Bune muraturile acestea unguresti !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gogosari
  • 1 kg conopida
  • 1 kg prune
  • 1 lingurita sare de lamaie
  • 1 lingura boabe piper
  • 1 lingura boabe mustar
  • 6 foi dafin
  • Pt 1 l marinada : 2 parti apa

1 parte otet de 9 grade 1 lingura cu varf de sare mare iodata 2 linguri miere

Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari marinati, cu prune si conopida:

  1.  Conopida se spala si se desface buchetele .
  2. Lasati conopida in apa rece  cu sare de lamaie timp de minimum 2 ore .
  3. Gogosarii se spala , se lasa sa se zvante de apa si se curata de seminte .
  4. Taiati gogosarii in felii de marimea dorita.
  5. Prunele se taie pe jumatate si se scoate samburele .
  6. Se prepara doi litrii de marinada din ingredientele date .
  7. Se pune in marinada si frunzele de4 dafin , piperul si boabele de mustar .
  8. Cand marinada Da in clocot se opreste focul si se unduiesc [ oparesc ] gogosarii.
  9. Gogosarii trebuie sa stea in marinada 10-20 secunde , atat pana incep sa-si schimbe culoarea .
  10. Eu am folosit pentru cantitatile date 3 borcanea cate 2.7 l .
  11. Am pus pe fundul borcanului un strat de gogosari , apoi conopida si prune . Am incheiat tot cu un strat de gogosari .
  12. Turnati deasupra marinada fierbinte , intai in fiecare borcan cam de 3 degete,apoi completati pana sus .Asta ca sa nu se sparga borcanele .
  13. Eu pun mereu borcanele pe o tava de metal . Astfel nu am nevoie de lama de cutit pentru aceasta etapa cand se pune zeama fierbinte .
  14. Zeama trebuie sa depaseasca ultimul rand de gogosari .
  15. Se infileteaza bine borcanele si se pun la dunst intre paturi pana a doua zi .

                        Sa aveti pofta mare la friptura  insotita de asemenea muraturi :D !!!!

TIPS-URI

1

Legumele alese sa fie sanatoase , ajunse la maturitate si coapte .

2

Alegeti prune putin mai tari care sa aiba samburele usor de scos.

3

Eu pun mereu borcanele pe o tava de metal . Astfel nu am nevoie de lama de cutit pentru aceasta etapa cand se pune zeama fierbinte .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari marinati, cu prune si conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari marinati cu miere de albina