Zi si noapte

de Julie in Prajituri, 18 Mar 2011 | 41182 vizualizari

 

Imposibil sa nu-ti lase gura apa! :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 galbenusuri,
  •  12 linguri zahar,
  • 200 g  unt sau margarina,
  • 3 linguri cacao,
  • 1 praf de copt,
  • esenta de rom,
  • 6 linguri  faina,
  • 4-5 linguri cu gem.

Bezea:

  • 6 albusuri,
  • 14 linguri zahar,
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zi si noapte:

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, apoi cu untul. Se adauga cacaua,esenta si faina amestecata cu praful de copt.Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, si se da la cutor pt. 20 minute.

 In acest timp ,se bat spuma albusurile cu zaharul si esenta. Se scoate prajitura din cuptor, se unge cu gem si se repartizeaza deasupra bezeaua. Se mai da la cuptor 5-10 min. Se lasa sa se raceasca si se taie cu un cutit trecut tot timpul prin apa.

Deasupra se cerne cacao, scortisoara sau se rade ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zi si noapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]