Zi si noapte

de Julie in Prajituri, 18 Mar 2011 | 37654 vizualizari

 

Imposibil sa nu-ti lase gura apa! :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 galbenusuri,
  •  12 linguri zahar,
  • 200 g  unt sau margarina,
  • 3 linguri cacao,
  • 1 praf de copt,
  • esenta de rom,
  • 6 linguri  faina,
  • 4-5 linguri cu gem.

Bezea:

  • 6 albusuri,
  • 14 linguri zahar,
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zi si noapte:

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, apoi cu untul. Se adauga cacaua,esenta si faina amestecata cu praful de copt.Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, si se da la cutor pt. 20 minute.

 In acest timp ,se bat spuma albusurile cu zaharul si esenta. Se scoate prajitura din cuptor, se unge cu gem si se repartizeaza deasupra bezeaua. Se mai da la cuptor 5-10 min. Se lasa sa se raceasca si se taie cu un cutit trecut tot timpul prin apa.

Deasupra se cerne cacao, scortisoara sau se rade ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zi si noapte" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta sau ochi de elefant