Vin din macese
Postat de: panacris in BauturiMacesele se spala, se curata de codite si vrafurile negre. Se pun intr-o damigeana de sticla, eu am folosit-o pe cea de 3 litri. Se adauga mierea. Apa se incalzeste usor, nu se clocoteste,...Citeste continuarea
Vinete cu usturoi si ardei iute...
Postat de: crinam27 in ConserveSe curăţă vinetele de coajă şi se taie rondele de aproximativ 1 cm (cum se taie pentru prajit). Se pun într-un vas şi se presară cu sare de murături (adică se pune un rând de...Citeste continuarea
Vita cu cartofi si galbiori
Postat de: cristina_s_world in VitaCartofii i-am spalat bine si i-am pus la fiert, cu tot cu coaja, in apa cu sare. Carnea am taiat-o in feliute, iar galbiorii i-am spalat si i-am lasat sa se scurga bine de apa intr-o...Citeste continuarea
Varza cu cabanos
Postat de: rhapsody in Mancaruri cu carne1. Spalam si tocam varza, ceapa, morcovii si ardeiul. 2. Punem carnaciorii taiati in bucati de 6-7 cm la "carcalit" intr-o lingura de ulei. Dupa ce s-au prajit pe toate partile...Citeste continuarea
Vulcan branzicios :)
Postat de: rhapsody in SandvisuriTaiem 1-2 felii de paine in triunghiuri si le punem la prajit. De asemenea punem si felii intregi la prajit. Dam prin razatoarea cu gauri mici cascavalul afumat, pieptul de pui afumat si...Citeste continuarea
Varza pe pat de mamaliga
Postat de: kukibella in Porcse prajeşte un pic malaiul amestecat cu sare ıntr-o lingura de ulei de masline;se adauga ıncet ıncet apa fierbinte amestecand continuu pana obtinem o mamaliga destul de moale. carnatul se...Citeste continuarea
Vinete la borcan pentru iarna
Postat de: Ina in ConserveCoacem vinetele pe flacara, le curatam de coaja si le lasam pe un gratar sa se scurga bine lichidul din ele, apoi le tocam in bucati potrivite. Spalam bine borcanele si le uscam. Punem bucatile...Citeste continuarea
Vită Gardiane - Boeuf a la Gardiane
Postat de: elucubratiiculinare in VitaSe taie carnea de vită (de preferat cotlet) în bucăți, se spală și se usucă. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se taie mărunt. Se taie slănina în bucăți mici....Citeste continuarea
Vinete umplute
Postat de: cristeena20 in Mancaruri de legume- spalam vinetele si le stergem, le taiem pe lungime in jumatate si scobim interiorul . Mijlocul il taiem cubulete marunte. - curatam si tocam marunt ceapa, ardeiul gras, si adaugam morcovul...Citeste continuarea
Varza calita, cu fasole rosie
Postat de: cristina_s_world in Mancaruri de postVarza am taiat-o fideluta si am frecat-o cu putina sare. Am taiat ceapa marunt si am calit-o in ulei impreuna cu putina sare si piper macinat, apoi am adaugat varza. Dupa ce mancarea a inceput sa...Citeste continuarea
Va invit ca sa papati broccoli sa...
Postat de: mosuletulene in Mancaruri de legume....nu sunt asa aratosi insa sunt tare gustosi brocolii asa gatiti putintel de-i opariti si-apoi la cuptor ii dati dupa ce-i imbalsamati ...Citeste continuarea
Vinete pane
Postat de: timea in Mancaruri de legumeSpalam si curatam vanata si o taiem felii subtiri. Saram si piperam feliile de vinete si le lasam 5 minute. Pregatim 3 farfurii: una cu faina, una cu pesmet si una cu ouale batute impreuna...Citeste continuarea
Varza calita
Postat de: ioana_malia in Mancaruri cu carneTocam varza, o frecam cu sare, piper, 2 linguri de otet si una de zahar. Intre timp spalam , curatam si tocam ceapa+morcovul iar rosiile le dam pe razatoare. Punem la calit costita afumata,...Citeste continuarea
Varza dulce cu carne de porc la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in PorcDam varza pe razatoarea mare, morcovii si pastarnacul se taie feliute subtiri, ardeiul kapia il taiem cubulete, iar ceapa o tocam marunt. Bucatile de gulas de porc se taie mai micute si se pun...Citeste continuarea
Vegan Inka Brownie
Postat de: rhapsody in Prajituri1. Amestecati faina, praful de copt si 2 linguri de Inka. Peste restul de Inka turnati cei 125 ml apa calduta si amestecati. Turnati peste compozitia uscata si mixati. 2. Puneti si restul...Citeste continuarea
Varza cu maioneza
Postat de: gurita_ta2005 in SalateVarza se clateste cu apa rece si se da pe razatoarea mare.Se pune intr-un castron,si se prepara maioneza,cam 3 linguri maxim in functie de gustul fiecaruia.Se pune sare si piper peste varza si se...Citeste continuarea
VINETE PARMIGIANA CU PIEPT DE PUI
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriVinetele se spala,se taie in felii de circa 1 cm grosime(pe lungime)se presara cu sare , se lasa 10 -15min sa iasa apa din ele dupa care se sterge fiecare felie in parte cu ajutorul unui...Citeste continuarea
Vinete umplute si cascaval afumat
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriSpalam legumele, taiem vinetele in doua pe lung, le scobim astfel incat sa mai ramana cam 1 cm de miez pe coaja.Taiem marunt miezul de vinete, ardeiul kapia, ceapa o tocam marunt, carnatul taiat...Citeste continuarea
Varza la cuptor cu ciocanele
Postat de: Alinutza80 in PuiVarza se taie fideluta, apoi se freaca cu sare si sare de lamaie(dupa gust). Ciocanelele se curata, se spala bine, apoi se lasa la scurs. Intr-o cratita se pune uleiul la incins apoi punem...Citeste continuarea
Vitel Stroganoff
Postat de: Sidy in VitaCarnea macra de foarte buna calitate se taie felii, se asezoneaza. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ciupercile le feliem subtire. Punem uleiul la incins si prajim feliile de carne pe...Citeste continuarea
Varza dulce la cuptor
Postat de: caroline in Mancaruri cu carnepunem intr- tigaie 1/4 pahar ulei. cind acesta s-a incins punem ceapa tocata marunt.apoi cind a prins culoare adaugam sunca taiata bastonase si lasam sa se prajeasca. separat varza o taiem...Citeste continuarea
Varza dulce cu sunculita taraneasca
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneVarza se curata de foile vestede, se da pe rindea ( eu am folosit robotul din dotare:D) ), se pune intr/un vas mare, se presara cu sare si ulei si se lasa la calit cca. 15 minute. Sunculita se...Citeste continuarea
Vinete pane cu pesmet
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legumeTaiem capetele de la vanata si le aruncam,se clateste bine cu apa rece si taiem felii mai grosute.Se dau prin faina,ou si pesmet si le punem intr-o tigaie wok la prajit.Cand sunt gata le scoatem...Citeste continuarea
Vinete pane la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de postSe spala vine vanata,se taie capetele si se arunca,si se taie felii potrivite.Se prepara pasta din ouale batute bine,sare,piper si adaugam faina cat cuprinde,pana avem o pasta omogena.Se da...Citeste continuarea
Vinete la cuptor
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriVanata am spalat-o si am taiat-o,de-a latul, felii potrivit de groase.Am uns tava cu ulei si am asezat feliile de vinete. Rosiile le-am spalat si le-am decojit,apoi le-am taiat cubulete si...Citeste continuarea
Varza calita cu kaizer afumat
Postat de: RoXx in Mancaruri de legumeKaiserul se taie bucati. Ceapa se toaca marunt. Morcovul se da pe razatoare. Varza se taie fasii. Intr-o oala se pune kaiserul la prajit in 2-3 linguri de ulei. Dupa ce s-a rumenit, se adauga...Citeste continuarea
Varza dulce cu carne de pui - O...
Postat de: margot12 in PuiCum se prepara Varza dulce cu carne de pui - O mancare gustoasa si usoara Se curata si se toaca marunt ceapa care se pune la calit intr-o lingura de ulei si cu un praf de sare ca sa se inmoaie....Citeste continuarea
Varza à la Cluj
Postat de: ana77 in Porc- spalam varza, o taiem fideluta, o frecam cu sare si o inabusim cu ulei si apa - curatam ceapa, o taiem marunt si o calim in ulei pana se aureste apoi adaugam carnea tocata, potrivim de sare...Citeste continuarea
Vinete umplute
Postat de: timea in Mancaruri de legumeSpalam bine vinetele si le taiem codita. Scobim miezul cu ajutorul unui cutit sau cu o lingura. Barcutele de venite le punem in apa clocotita si le lasam la fiert timp de 2-3 minute, apoi...Citeste continuarea
Varza calita cu cap de piept
Postat de: Bunica in PorcIntr-o cratita am pus varza tocata si am amestecat-o cu slanina afumata taiata bucatele mici,sucul de rosii,mararul,foile de dafin si piperul. Deasupra am asezat bucatile de cap de piept si am...Citeste continuarea
Varza acra si dulce cu costita
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneVerzele sa taie fideluta, se aseaza intr-o tava termorezistenta la cuptor, costita se taie de asemenea fideluta, si se "arunca" peste varza, zacusca se "indoaie" cu cca. 700...Citeste continuarea
Varza a la Cluj
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneCeapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Intre timp se curata morcovii, ardeii si rosiile, se toaca marunt si se adauga la ceapa, lasandu-se sa fiarba la foc mic...Citeste continuarea
Vinete si ardei in suc de rosii, pt...
Postat de: dakris in ConserveVinetele se decojesc cu ajutorul curatitorului de legume, se spala, se taie cubulete, se sareaza si se lasa intr-o strecuratoare la scurs. Cat se scurg vinetele, spalam ardeii si le scoatem...Citeste continuarea
Varza de Bruxelles gratinata
Postat de: adela1981 in Aperitive / GarnituriSe curata varza de primele 2-3 frunze si se pune la fiert in apa cu sare cca 10 min Se pregateste un vas termorezistent sau o tava, se unge cu putin ulei si se presara cu pesmet. Intr-o tigaie se...Citeste continuarea
Vinete cu ardei kapia
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCuratam vinetele si ardeiul de coaja si le lasam separat sa se raceasca.Se taie ardeiul kapia cubulete,Se pun si cepele taiate cubulete mici.Se pun vinetele scurse,dar nu in totalitate ca altfel...Citeste continuarea
Vita cu legume
Postat de: gurita_ta2005 in VitaPunem bucatiile de vita cu putin ulei, le lasam putin pe fiecare parte, le condimentam, adaugam vinul alb si lasam sa fiarba pana scade sosul. Se adauga si bulionul, putina apa daca mai e nevoie,...Citeste continuarea
Vinete si dovlecei pane
Postat de: Alinutza80 in Mancaruri de legumeSe curata vanata si dovleceii de coaja. Se taie felii nu foarte groase. Ouale se bat bine cu sare si piper(dupa gust), apoi se adauga faina si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase. In caz...Citeste continuarea
Vitel la tava cu rozmarin si...
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vitel se spala si se portioneaza felii cam a 100 gr . Asezati carnea in o tava teflonata . presarati pe deasupra ardeiul taiat fasii , usturoiul rondele , sare , ulei si...Citeste continuarea
Vargabeles
Postat de: adela1981 in DulciuriIn primul rand vreau sa va specific, ca am folosit untura, este mult mai buna dupa parerea mea, dar se poate folosi si unt sau margarina. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt, se...Citeste continuarea
Vinete a la Gaby
Postat de: gurita_ta2005 in SalateArdeiul kapia copt se curata de coaja cat inca este cald, se scot semintele si se taie cubulete mici. Se taie si ceapa marunt si se adauga intr-un castron, impreuna cu ardeiul kapia si vinetele...Citeste continuarea
Vinete si dovlecei la borcan
Postat de: mitinita in ConserveSe curata vinata si dovlecelul. Se taie rondele si se prajesc. Le-am prajit in cuptor in tigaie antiaderenta, astfel nu au iesit uleioase. Se aseaza intr-un borcan astfel: un rand de vinete, un...Citeste continuarea
Varza cu pui
Postat de: Zamfira in PuiTocam o varza, saram, condimentam cu cimbru si marar. Calim in putin ulei rosiile taiate marunt, adaugam varza tocata si condimentata. Adaugam apa si bulionul si-l punem la fiert. Dupa ce varza a...Citeste continuarea
Vrabioara de vita
Postat de: gurita_ta2005 in VitaCarnea se condimenteaza, se stropeste cu ulei de masline si se adauga putin vin alb si se lasa la marinat timp de 2 ore la rece. Se pune la prajit, se pune apa cat sa acopere carnea si se...Citeste continuarea
Varza rosie cu legume
Postat de: Sidy in Mancaruri de postSe curata ceapa si se taie marunt, apoi se inabusa in 2 linguri ulei de masline.Adaugam varza rosie si amestecam sa se caleasca putin.Punem apa cat sa acopere varza, adaugam condimentele si lasam...Citeste continuarea
Varianta mea de piureu de cartofi
Postat de: Cristi_Roman in Aperitive / GarnituriTrec rapid peste inceput – curatare coaja / taiati in bucati cat mai uniforme si pus la fiert din apa rece – si ajung la momentul in care cartofii s-au fiert. Eu tin mereu cartofii...Citeste continuarea
Vitel in sos picant
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneSe taie carnea cubulete,se spala si apoi se lasa la scurs.Condimentam carnea cu sare , piper macinat,boia de ardei,curry (dupa gust )si o stropim cu 2 linguri ulei de masline si cu sosul de...Citeste continuarea
Visine pentru prajituri
Postat de: sufletista in Sirop / CompotVisinele le spalam, le rupem coditele daca este cazul, le lasam sa se scurga de apa dupa care le scoatem samburii. Asezam intr-un vas mai mare sau un lighean un strat de visine, unul de zahar...Citeste continuarea
Visine pentru prajituri, la borcan
Postat de: dakris in Sirop / CompotVisinele se spala bine, se scot samburii cu grija sa ramana visinele, pe cat posibil, intregi. Se aseaza intr-un vas incapator si se acopera cu zahar. Se mentin 24 ore, amestecand din cand in cand...Citeste continuarea
Vatruski - reteta traditional...
Postat de: ana77 in PrajituriUmplutura: - branza de vaci se paseaza bine, apoi adaugi zaharul vanilat si galbenusul frecat bine cu zahar. Amesteci bine pana se omogenizeaza. Aluatul: - amesteci drojdia cu putina...Citeste continuarea
Varza murata cu fasole colorata si...
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneCeapa se curata, se taie marunt si se poseaza in putin ulei. Carnatii se taie marunt si se adauga la amestecul de ceapa, lasandu/se la dinstuit cca. 15 minute. Apoi se adauga varza murata, se...Citeste continuarea