A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Vin din macese

Postat de: panacris in Bauturi

Macesele se spala, se curata de codite si vrafurile negre. Se pun intr-o damigeana de sticla, eu am folosit-o pe cea de 3 litri. Se adauga mierea. Apa se incalzeste usor, nu se clocoteste,...Citeste continuarea

Vinete cu usturoi si ardei iute...

Postat de: crinam27 in Conserve

Se curăţă vinetele de coajă şi se taie rondele de aproximativ 1 cm (cum se taie pentru prajit). Se pun într-un vas şi se presară cu sare de murături (adică se pune un rând de...Citeste continuarea

Vita cu cartofi si galbiori

Postat de: cristina_s_world in Vita

Cartofii i-am spalat bine si i-am pus la fiert, cu tot cu coaja, in apa cu sare. Carnea am taiat-o in feliute, iar galbiorii i-am spalat si i-am lasat sa se scurga bine de apa intr-o...Citeste continuarea

Varza cu cabanos

Postat de: rhapsody in Mancaruri cu carne

1. Spalam si tocam varza, ceapa, morcovii si ardeiul. 2. Punem carnaciorii taiati in bucati de  6-7 cm la "carcalit" intr-o lingura de ulei. Dupa ce s-au prajit pe toate partile...Citeste continuarea

Vulcan branzicios :)

Postat de: rhapsody in Sandvisuri

Taiem 1-2 felii de paine in triunghiuri si le punem la prajit. De asemenea punem si felii intregi la prajit. Dam prin razatoarea cu gauri mici cascavalul afumat, pieptul de pui afumat si...Citeste continuarea

Varza pe pat de mamaliga

Postat de: kukibella in Porc

se prajeşte un pic malaiul amestecat cu sare ıntr-o lingura de ulei de masline;se adauga ıncet ıncet apa fierbinte amestecand continuu pana obtinem o mamaliga destul de moale. carnatul se...Citeste continuarea

Vinete la borcan pentru iarna

Postat de: Ina in Conserve

Coacem vinetele pe flacara, le curatam de coaja si le lasam pe un gratar sa se scurga bine lichidul din ele, apoi le tocam in bucati potrivite. Spalam bine borcanele si le uscam. Punem bucatile...Citeste continuarea

Vită Gardiane - Boeuf a la Gardiane

Postat de: elucubratiiculinare in Vita

Se taie carnea de vită (de preferat cotlet) în bucăți, se spală și se usucă. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se taie mărunt. Se taie slănina în bucăți mici....Citeste continuarea

Vinete umplute

Postat de: cristeena20 in Mancaruri de legume

- spalam vinetele si le stergem, le taiem pe lungime in jumatate si scobim interiorul . Mijlocul il taiem cubulete marunte. - curatam si tocam marunt ceapa, ardeiul gras, si adaugam morcovul...Citeste continuarea

Varza calita, cu fasole rosie

Postat de: cristina_s_world in Mancaruri de post

Varza am taiat-o fideluta si am frecat-o cu putina sare. Am taiat ceapa marunt si am calit-o in ulei impreuna cu putina sare si piper macinat, apoi am adaugat varza. Dupa ce mancarea a inceput sa...Citeste continuarea

Va invit ca sa papati broccoli sa...

Postat de: mosuletulene in Mancaruri de legume

....nu sunt asa aratosi  insa sunt tare gustosi   brocolii asa gatiti  putintel de-i opariti  si-apoi la cuptor ii dati  dupa ce-i imbalsamati  ...Citeste continuarea

Vinete pane

Postat de: timea in Mancaruri de legume

Spalam si curatam vanata si o taiem felii subtiri. Saram si piperam feliile de vinete si le lasam 5 minute. Pregatim 3 farfurii: una cu faina, una cu pesmet si una cu ouale batute impreuna...Citeste continuarea

Varza calita

Postat de: ioana_malia in Mancaruri cu carne

Tocam varza, o frecam cu sare, piper, 2 linguri de otet si una de zahar. Intre timp spalam , curatam si tocam ceapa+morcovul iar rosiile le dam pe razatoare. Punem la calit costita afumata,...Citeste continuarea

Varza dulce cu carne de porc la cuptor

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Dam varza pe razatoarea mare, morcovii si pastarnacul se taie feliute subtiri, ardeiul kapia il taiem cubulete, iar ceapa o tocam marunt. Bucatile de gulas de porc se taie mai micute si se pun...Citeste continuarea

Vegan Inka Brownie

Postat de: rhapsody in Prajituri

 1. Amestecati faina, praful de copt si 2 linguri de Inka. Peste restul de Inka turnati cei 125 ml apa calduta si amestecati. Turnati peste compozitia uscata si mixati. 2. Puneti si restul...Citeste continuarea

Varza cu maioneza

Postat de: gurita_ta2005 in Salate

Varza se clateste cu apa rece si se da pe razatoarea mare.Se pune intr-un castron,si se prepara maioneza,cam 3 linguri maxim in functie de gustul fiecaruia.Se pune sare si piper peste varza si se...Citeste continuarea

VINETE PARMIGIANA CU PIEPT DE PUI

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Vinetele se spala,se taie in felii de circa 1 cm grosime(pe lungime)se presara cu sare , se lasa 10 -15min sa iasa apa din ele dupa care se sterge fiecare felie in parte  cu ajutorul unui...Citeste continuarea

Vinete umplute si cascaval afumat

Postat de: Zamfira in Aperitive / Garnituri

Spalam legumele, taiem vinetele in doua pe lung, le scobim astfel incat sa mai ramana cam 1 cm de miez pe coaja.Taiem marunt miezul de vinete, ardeiul kapia, ceapa o tocam marunt, carnatul taiat...Citeste continuarea

Varza la cuptor cu ciocanele

Postat de: Alinutza80 in Pui

Varza se taie fideluta, apoi se freaca cu sare si sare de lamaie(dupa gust). Ciocanelele se curata, se spala bine, apoi se lasa la scurs. Intr-o cratita se pune uleiul la incins apoi punem...Citeste continuarea

Vitel Stroganoff

Postat de: Sidy in Vita

Carnea macra de foarte buna calitate se taie felii, se asezoneaza. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ciupercile le feliem subtire. Punem uleiul la incins si prajim feliile de carne pe...Citeste continuarea

Varza dulce la cuptor

Postat de: caroline in Mancaruri cu carne

punem intr- tigaie 1/4 pahar ulei. cind acesta s-a incins punem ceapa tocata marunt.apoi cind a prins culoare adaugam sunca taiata bastonase si lasam sa se prajeasca. separat varza o taiem...Citeste continuarea

Varza dulce cu sunculita taraneasca

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Varza se curata de foile vestede, se da pe rindea ( eu am folosit robotul din dotare:D) ), se pune intr/un vas mare, se presara cu sare si ulei si se lasa la calit cca. 15 minute. Sunculita se...Citeste continuarea

Vinete pane cu pesmet

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legume

Taiem capetele de la vanata si le aruncam,se clateste bine cu apa rece si taiem felii mai grosute.Se dau prin faina,ou si pesmet si le punem intr-o tigaie wok la prajit.Cand sunt gata le scoatem...Citeste continuarea

Vinete pane la cuptor

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de post

Se spala vine vanata,se taie capetele si se arunca,si se taie felii potrivite.Se prepara pasta din ouale batute bine,sare,piper si adaugam faina cat cuprinde,pana avem o pasta omogena.Se da...Citeste continuarea

Vinete la cuptor

Postat de: rodicamaria in Aperitive / Garnituri

Vanata am spalat-o si am taiat-o,de-a latul, felii potrivit de groase.Am uns tava cu ulei si am asezat feliile de vinete. Rosiile le-am spalat si le-am decojit,apoi le-am taiat cubulete si...Citeste continuarea

Varza calita cu kaizer afumat

Postat de: RoXx in Mancaruri de legume

Kaiserul se taie bucati. Ceapa se toaca marunt. Morcovul se da pe razatoare. Varza se taie fasii. Intr-o oala se pune kaiserul la prajit in 2-3 linguri de ulei. Dupa ce s-a rumenit, se adauga...Citeste continuarea

Varza dulce cu carne de pui - O...

Postat de: margot12 in Pui

Cum se prepara Varza dulce cu carne de pui - O mancare gustoasa si usoara Se curata si se toaca marunt ceapa care se pune la calit intr-o lingura de ulei si cu un praf de sare ca sa se inmoaie....Citeste continuarea

Varza à la Cluj

Postat de: ana77 in Porc

- spalam varza, o taiem fideluta, o frecam cu sare si o inabusim cu ulei si apa - curatam ceapa, o taiem marunt si o calim in ulei pana se aureste apoi adaugam carnea tocata, potrivim de sare...Citeste continuarea

Vinete umplute

Postat de: timea in Mancaruri de legume

Spalam bine vinetele si le taiem codita. Scobim miezul cu ajutorul unui cutit sau cu o lingura. Barcutele de venite le punem in apa clocotita si le lasam la fiert timp de 2-3 minute, apoi...Citeste continuarea

Varza calita cu cap de piept

Postat de: Bunica in Porc

Intr-o cratita am pus varza tocata si am amestecat-o cu slanina afumata taiata bucatele mici,sucul de rosii,mararul,foile de dafin si piperul. Deasupra am asezat bucatile de cap de piept si am...Citeste continuarea

Varza acra si dulce cu costita

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Verzele sa taie fideluta, se aseaza intr-o tava termorezistenta la cuptor, costita se taie de asemenea fideluta, si se "arunca" peste varza, zacusca se "indoaie" cu cca. 700...Citeste continuarea

Varza a la Cluj

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Intre timp se curata morcovii, ardeii si rosiile, se toaca marunt si se adauga la ceapa, lasandu-se sa fiarba la foc mic...Citeste continuarea

Vinete si ardei in suc de rosii, pt...

Postat de: dakris in Conserve

Vinetele se decojesc cu ajutorul curatitorului de legume, se spala, se taie cubulete, se sareaza si se lasa intr-o strecuratoare la scurs. Cat se scurg vinetele, spalam ardeii si le scoatem...Citeste continuarea

Varza de Bruxelles gratinata

Postat de: adela1981 in Aperitive / Garnituri

Se curata varza de primele 2-3 frunze si se pune la fiert in apa cu sare cca 10 min Se pregateste un vas termorezistent sau o tava, se unge cu putin ulei si se presara cu pesmet. Intr-o tigaie se...Citeste continuarea

Vinete cu ardei kapia

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Curatam vinetele si ardeiul de coaja si le lasam separat sa se raceasca.Se taie ardeiul kapia cubulete,Se pun si cepele taiate cubulete mici.Se pun vinetele scurse,dar nu in totalitate ca altfel...Citeste continuarea

Vita cu legume

Postat de: gurita_ta2005 in Vita

Punem bucatiile de vita cu putin ulei, le lasam putin pe fiecare parte, le condimentam, adaugam vinul alb si lasam sa fiarba pana scade sosul. Se adauga si bulionul, putina apa daca mai e nevoie,...Citeste continuarea

Vinete si dovlecei pane

Postat de: Alinutza80 in Mancaruri de legume

Se curata vanata si dovleceii de coaja. Se taie felii nu foarte groase. Ouale se bat bine cu sare si piper(dupa gust), apoi se adauga faina si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase. In caz...Citeste continuarea

Vitel la tava cu rozmarin si...

Postat de: mihaelar63 in Vita

Carnea de vitel se spala si se portioneaza felii cam a 100 gr . Asezati carnea in o tava teflonata . presarati pe deasupra ardeiul taiat fasii , usturoiul rondele , sare , ulei si...Citeste continuarea

Vargabeles

Postat de: adela1981 in Dulciuri

In primul rand vreau sa va specific, ca am folosit untura, este mult mai buna dupa parerea mea, dar se poate folosi si unt sau margarina. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt, se...Citeste continuarea

Vinete a la Gaby

Postat de: gurita_ta2005 in Salate

Ardeiul kapia copt se curata de coaja cat inca este cald, se scot semintele si se taie cubulete mici. Se taie si ceapa marunt si se adauga intr-un castron, impreuna cu ardeiul kapia si vinetele...Citeste continuarea

Vinete si dovlecei la borcan

Postat de: mitinita in Conserve

Se curata vinata si dovlecelul. Se taie rondele si se prajesc. Le-am prajit in cuptor in tigaie antiaderenta, astfel nu au iesit uleioase. Se aseaza intr-un borcan astfel: un rand de vinete, un...Citeste continuarea

Varza cu pui

Postat de: Zamfira in Pui

Tocam o varza, saram, condimentam cu cimbru si marar. Calim in putin ulei rosiile taiate marunt, adaugam varza tocata si condimentata. Adaugam apa si bulionul si-l punem la fiert. Dupa ce varza a...Citeste continuarea

Vrabioara de vita

Postat de: gurita_ta2005 in Vita

Carnea se condimenteaza, se stropeste cu ulei de masline si se adauga putin vin alb si se lasa la marinat timp de 2 ore la rece. Se pune la prajit, se  pune apa cat sa acopere carnea si se...Citeste continuarea

Varza rosie cu legume

Postat de: Sidy in Mancaruri de post

Se curata ceapa si se taie marunt, apoi se inabusa in 2 linguri ulei de masline.Adaugam varza rosie si amestecam sa se caleasca putin.Punem apa cat sa acopere varza, adaugam condimentele si lasam...Citeste continuarea

Varianta mea de piureu de cartofi

Postat de: Cristi_Roman in Aperitive / Garnituri

Trec rapid peste inceput – curatare coaja / taiati in bucati cat mai uniforme si pus la fiert din apa rece – si ajung la momentul in care cartofii s-au fiert. Eu tin mereu cartofii...Citeste continuarea

Vitel in sos picant

Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carne

Se taie carnea cubulete,se spala si apoi se lasa la scurs.Condimentam carnea cu sare , piper macinat,boia de ardei,curry (dupa gust )si o stropim cu 2 linguri ulei de masline si cu sosul de...Citeste continuarea

Visine pentru prajituri

Postat de: sufletista in Sirop / Compot

Visinele le spalam, le rupem coditele daca este cazul, le lasam sa se scurga de apa dupa care le scoatem samburii. Asezam intr-un vas mai mare sau un lighean un strat de visine, unul de zahar...Citeste continuarea

Visine pentru prajituri, la borcan

Postat de: dakris in Sirop / Compot

Visinele se spala bine, se scot samburii cu grija sa ramana visinele, pe cat posibil, intregi. Se aseaza intr-un vas incapator si se acopera cu zahar. Se mentin 24 ore, amestecand din cand in cand...Citeste continuarea

Vatruski - reteta traditional...

Postat de: ana77 in Prajituri

Umplutura: - branza de vaci se paseaza bine, apoi adaugi zaharul vanilat si galbenusul frecat bine cu zahar. Amesteci bine pana se omogenizeaza. Aluatul: - amesteci drojdia cu putina...Citeste continuarea

Varza murata cu fasole colorata si...

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Ceapa se curata, se taie marunt si se poseaza in putin ulei. Carnatii se taie marunt si se adauga la amestecul de ceapa, lasandu/se la dinstuit cca. 15 minute. Apoi se adauga varza murata, se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

ieri la 09:54

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

pe 12.03 la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]