Vinete la cuptor cu mozzarella si...
Postat de: Mihaela11_jo in Mancaruri de legumeVinetele se spala, se taie in felii de cca 1,5 cm grosime si se sareaza; se lasa 20 de minute. Rosiile se oparesc ,se curata de coaja si se taie marunt. Intr-o tigaie...Citeste continuarea
Varza scazuta cu afumatura
Postat de: Valclaudia in Mancaruri cu carneSpalam afumatura si o punem la fiert. Dupa cca 10 minute aruncam apa in care a fiert si o schimbam cu alta. Lasam sa fiarba la foc potrivit. Varza se toaca marunt (sau se da pe razatoarea cu...Citeste continuarea
Vinete parmigiana
Postat de: Irina in Mancaruri de legumeE ceva de migalit la reteta de vinete parmigiana, dar merita tot efortul! Vinetele, taiate felii pe lungime, le-am sarat si le-am lasat la scurs. Intre timp am preparat sosul de rosii: Am...Citeste continuarea
Vinete umplute la cuptor
Postat de: pittbull in Mancaruri de legumeVinetele se spala ,se taie in doua pe lung si se scobesc.Se scoate miezul si lasam coaja sa fie asemanatoare unor barcute.Presaram sare si le lasam la scurs. Miezul vinetelor il tocam...Citeste continuarea
Vinete pentru iarna (reteta Motan)
Postat de: MotanLaOale in ConserveVinetele se coc pe aragaz la foc deschis pana devin moi peste tot. Mie mi se par mai bune asa decat la cuptor, cele mai bune sunt coapte pe gratar cu carbuni dar de unde. Se curata de coaja...Citeste continuarea
Vinete pentru iarna
Postat de: babi5 in ConserveAm copt vinetele in cuptorul incins la 200 gr., le-am lasat dupa copt la racit apoi le-am macinat, le-am pus in pungi aproximativ un kg /punga si le-am pus in comgelator. Gata...Citeste continuarea
Vinete cu miez de lapte
Postat de: dantes in Aperitive / GarnituriSalata de vinete o pregatesc simplu doar cu putina ceapa si ulei de arahide,alaturi de miez de lapte si cateva rosii cherry reprezinta o gustare foarte buna. Citeste continuarea
Vinete pentru iarna
Postat de: Dea_Dea in ConserveVinetele se coc . Se curata de coaja si se lasa la scurs. Se toaca si se pun in pungi si se pun la congelator. Citeste continuarea
Vinete cu parmezan-light
Postat de: nadea68 in Mancaruri de legumeVinetele se spala,se taie rondele si se presar cu sare.Se lasa deoparte cam o ora sa iasa sucul amar din ei. Dupa ce trece ora,se spala si se usuca bine. Se incalzeste gratarul(eu am folosit...Citeste continuarea
Vinete albe evantai cu sos Bechamel
Postat de: simona72 in Mancaruri de legumeVinetele spalate si sterse de apa, se curata in jurul cotorului, dar nu se taie, codita se lasa pt aspect. Ale mele una a fost fara codita si a aratat bine si asa. Se taie vanata pe lungime in...Citeste continuarea
Vinete pane cu faina de ovaz si...
Postat de: FlaviaD in Aperitive / GarnituriAm luat doua vinete medii ca marime si le-am taiat felii subtirele si circulare. Intr-un castron am batut trei oua in care am adaugat un praf de sare, busuioc si piper alb. Apoi am incorporat...Citeste continuarea
Vinete pe gratar
Postat de: larisa_22 in Mancaruri de legumeCuratam vanata, o taiem rondele de cca 0.5cm. Facem un amestec din usturoiul pisat ulei busuioc sare si piper. Cu o pensula ungem rondelele de vanata pe ambele parti apoi le lasam 2 ore....Citeste continuarea
Vinete umplute cu carne
Postat de: ianculubita in VitaVinetele spalate,taiate in doua pe lung,scoatem miezul,pudram vinetele cu sare si le tinem cu scobitura in jos;in tigaia cu ulei,calim ceapa tocata marunt cu usturoiul de asemenea,adaugam carnea...Citeste continuarea
Vită Wellington
Postat de: elucubratiiculinare in VitaCarnea de vită se curăță de eventualele pielițe și grăsime, apoi se condimentează cu sare și piper. Se încinge 50 g unt într-o tigaie și se rumenește bine bucata de...Citeste continuarea
Varza calita cu carnaciori
Postat de: AlexandraOrdean in Mancaruri cu carneLegumele se curata, se spala bine si se taie marunt (eu am folosit robotul de bucatarie) Se pun la calit in oala cu putin ulei Dupa 5 minute se adauga carnaciorii taiati rondele Se lasa...Citeste continuarea
Varza dulce calita cu spata de porc
Postat de: aliliana in PorcCeapa se curata, se spala. Varza se curata de foile mai groase, se spala si se toaca marunt. Spata se spala si se portioneaza Rosiile se spala si se toaca cubulete. ...Citeste continuarea
Vinete pane cu usturoi
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriVinetele le spalam si le stergem , le taiem pe lung cam de un deget grosime . Le presarm cu sare si le lasam sa stea asa catva timp ( cand sunt gata lasa un suc ) . Intr-un castron batem ouale...Citeste continuarea
Vangi Bhaji sau vinete baby in stil...
Postat de: adnia in Mancaruri de legumeVinetele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, apoi se cresteaza in patru, pe lung, de la varf catre codita, dar fara a le desprinde de tot de pe codita (ele vor arata ca un soi de evantai)....Citeste continuarea
Vinete pane
Postat de: babi5 in Mancaruri de legumeAm curatat vinetele de coaja, le-am taiat pe lung si le-am sarat. Le-am lasat 15 minute, apoi le-am stors apa lasata si le-am sters cu prosop de hirtie absorbant de bucatarie. Am pus 3 linguri de...Citeste continuarea
Visine in zahar, pentru prajituri
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Sirop / CompotCuratam visinele de codite si de frunze. Le spalam si le scoatem samburele cu ajutorul unui aparat de special (de scos samburi) sau cu capatul unui ac de siguranta. Intr-un castron incapator...Citeste continuarea
Varza Rosie cu Mere (Reteta Video)
Postat de: Ina75 in Aperitive / GarnituriPASUL 1 Taiem ceapa solzisori. PASUL 2 Pregatim aragazul si o cratita in care punem uleiul de masline. PASUL 3 Adaugam ceapa si calim timp de 2 minute. PASUL 4Curatam merele de seminte...Citeste continuarea
Vinete cu bacon si cascaval la cuptor
Postat de: Bunica in Mancaruri cu carneVanata se feliaza rondele ,sareaza si se lasa 10-15 min. Spalam dondelele de vanata,le tamponam cu un prosop absorbant si le coacem in tigaia dry cooker. Cascavalul se rade. Baconul se...Citeste continuarea
Varza cu carnati afumati la cuptor
Postat de: COSTEO in Mancaruri cu carneVarza se curata de cotoare,se spala,se taie in fasii subtiri sub forma de fideluta,adaugam sare grunjosa,cimbru,apoi se freaca si se lasa 20 minute ca sa se inmoaie.Peste varza mai punem si...Citeste continuarea
Vinete evantai
Postat de: vio_dreams in Mancaruri de legumeSpalam vanata si o taiem felii pe lungime pana la cotor. Punem vanata intr-o tava. Punem feliile de prosciutto intre feliile de vinete. Bilele de mozzarella le taiem felii si le asezam peste...Citeste continuarea
Vinete la cuptor cu piept de pui si...
Postat de: nilgun in PuiVinetele se taie de-a lungul in sferturi. Deci ne vor iesi 4 bucati. Se prajesc in ulei de floarea soarelui pe ambele parti, se scurg de uleiul in exces si se pun in tigaia in care vor urma sa fie...Citeste continuarea
Vinete coapte in vas Zepter
Postat de: Irina in Mancaruri de legumeAm spalat vinetele si le-am taiat in doua pe lungime. Am pus jumatatile in vasul Zepter rece, am pus capacul si am pornit focul. Cand acul indicator a ajuns in zona verde, am oprit focul,...Citeste continuarea
Vinete umplute
Postat de: epurasha2bb in Puiluam vinetele , le spalam, le taiem pe jumatate pe lung.Cu o lingura scobim miezul vinetelor si il tocam separat intr-un vas.In vas punem si ardeii taiati fasiute si usturoiul tocat...Citeste continuarea
Vinete umplute
Postat de: madi_marin in PuiSe îndepărtează codiţele vinetelor, apoi se spală şi se taie în două pe lung. Se scobesc de miez lăsând pereţii nu foarte subţiri. Se pun jumătăţile într-o...Citeste continuarea
Visine conservate pe iarna
Postat de: iri_love in Sirop / CompotVisinle se spala, se scurg de apa si apoi li se vor scoate samburii. Se vor pregati doua bidoane de 2l in care se vor aseza la fund cate un stat de zahar, iar in continuare se va completa cu...Citeste continuarea
Varză călită în vas Zepter
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeVarza pare să aibă o proprietate deosebită în eliminarea produselor toxice, pe care le obligă să iasă din ţesuturi. Totodată, varza asigură cicatrizări de bună calitate,...Citeste continuarea
Vita cu sos si piure de cartofi in...
Postat de: camelia75 in VitaMod de preparare vita cu sos 1.Spalati bine carnea,apoi o taiati cubulete. 2.In vasul Zepter,puneti uleiul de masline,apoi carnea si acoperiti cu capacul.Focul trebuie sa fie mic.Cand acul...Citeste continuarea
Virgin Mojito
Postat de: doralinda72 in CocktailSpalati frunzele de menta si le puneti intr-un vas (carafa), adaugati si lamaile taiate rondele. Apoi puneti zaharul, amestecand usor si cu o lingura, pisati putin feliile de lamai ca sa iasa...Citeste continuarea
Visine facute dulceata
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Dulceata / GemVisinele se spala si se tin putin in apa rece, ca sa iasa eventualii "miscatori". Se curata de codite, frunze si se incepe scoaterea samburilor cu ajutorul unui aparat special sau cu...Citeste continuarea
Vinete umplute
Postat de: daniela_angelica in PorcVinetele se taie pe jumatate,se pun cu partea taiata in jos intr-o tava si se dau la cuptor pana se coc. Se toaca cateii de usturoi marunt si se calesc,se adauga ceapa tocata .Cand ceapa a...Citeste continuarea
Varza noua cu afumatura
Postat de: marianascarlat in PorcScarita taiata bucati potrivite, am spalat-o si am lasat-o in apa rece pana cand am pregatit varza. Am taiat varza fideluta si am frecat-o cu o lingurita de sare. Am zvantat bucatile de...Citeste continuarea
Varza acra cu fasole rosie si carnati
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri cu carneVarza se tine in apa rece de pe o zi pe alta, se toaca fideluta si se stoarce bine. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Carnatii se taie rondele. Fasolea se clateste bine in apa...Citeste continuarea
Varza acra calita cu cartofi noi...
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de postVarza se pune in apa rece cateva ore pentru desarare. Cartofii noi se pun in apa rece 20-30 minute pentru a se curata mai usor. Varza se taie fideluta si se stoarce bine. Ceapa si...Citeste continuarea
Varza noua calita
Postat de: ralu_ca in Mancaruri de postVarza am curatat-o de frunzele care nu aratau foarte bine, am trecut-o prin jet de apa si am tocat-o marunt dupa care am pus sare si am "framantat-o" bine. Intr-o cratita am turnat o...Citeste continuarea
Vitel in lapte la cuptor cu cartofi...
Postat de: papabundetot in VitaCarnea de vitel am vrut sa o fragezesc asa ca am pus-o in lapte cu curry,putin sos soia si am lasat-o asa cam o jumatate de ora. Dupa acest timp am taiat bucata felii si le-am prajit pe gratar cat...Citeste continuarea
Varza calita cu scarita afumata
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carneScarita de porcse taie bucatele, se stropeste cu ulei de masline,vinul alb,piper si curcuma.Se lasa la marinat peste noapte,acoperita cu o folie de aluminiu si bagata in frigider....Citeste continuarea
Vitel cu cartofi noi la cuptor
Postat de: mihaelar63 in VitaLegumele se curata , se spala si se taie rondele . Intr-o tava se aseaza intercalat gfelii de carne si cartofi . Legumele se presara pe deasupra . ...Citeste continuarea
Vinete la cuptor
Postat de: aalliinnaa07 in Mancaruri de legumeCeapa si rosiile le curatam de coaja si se taie separat cuburi.Se pune ceapa la calit cu 1 catel de usturoi intr-o lingura de ulei de masline, peste ea se pun rosile pisate si ierburile aromatice...Citeste continuarea
Varza cu kaizer afumat si carnaciori
Postat de: dariadeea in PorcEu am folosit varza jumatate de cantitate murata si jumatate dulce. Am tocat-o marunt,morcovul l-am dat prin razatoare ,ardeiul l-am tocat cuburi iar ceapa marunt. Intr-o oala am pus uleiul...Citeste continuarea
Varza calita cu taitei
Postat de: simona72 in PastePunem la incins 4-5 linguri ulei de masline, taiem ceapa marunt si o punem la calit. Varza spalata si curata o taiem cit putem de subtire fidelute, o pudram cu sare si o "frecam" usor sa...Citeste continuarea
Varza noua calita cu carne afumata
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneMai intai tocam varza, apoi ceapa o maruntim, atat pe cea veche cat si pe cea noua. Carnea o taiem bucatele mai mici, sa nu ne chinuim cand mestecam. Intr-o tava punem uleiul, apoi carnea,...Citeste continuarea
Varza pane
Postat de: eya in Mancaruri de legumeApa se pune la fiert cu sare si cu varza intreaga. Dupa ce varza s-a oparit,se scoate din oala si se lasa la scurs. Dupa ce s-a scurs si e rece,se taie felii si se dau cu sare si piper....Citeste continuarea
Varză cu ciolan afumat
Postat de: portiadelumina in Mancaruri cu carneModul de preparare este foarte simplu. Am ales să pun un ardei şi o ceapă la călit, pentru că dă un gust deosebit preparatului, fără a schimba cumva gustul final, fiindcă nu sunt...Citeste continuarea
Vinete umplute cu carne de vitel
Postat de: simona72 in VitaVinetele se spala, se taie capetele, nu se curata de coaja, se taie pe lungime in doua. Cu ajutorul unei lingurite se scobeste miezul, dar cu grija sa nu fie patrunse. Intr-un castron se pune apa...Citeste continuarea
Vinete Timbale
Postat de: doralinda72 in PenneTaiem 3-4 felii rotunde din vinete, apoi restul le taiem pe lung cca 1 cm grosime.Presaram sare si le lasam cca 1 ora in strecuratoare. Apoi le clatim bine cu apa si le stoarcem. Le prajim putin,...Citeste continuarea
Varza cu carnati
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carneSpalam varza si o taiem cu cutitul(putem sa o dam si prin razatoare).Apoi presaram deasupra sare si o amestecam apasand varza.Lasam 10 minute sa se incorporeze sarea.Pregatim o oala, adaugam...Citeste continuarea