O nebunie de mancare, pe care de multa vreme vreau sa o fac!
E ceva de migalit la reteta de vinete parmigiana, dar merita tot efortul!
Vinetele, taiate felii pe lungime, le-am sarat si le-am lasat la scurs.
Intre timp am preparat sosul de rosii:
Am calit putin ceapa si usturoiul tocate marunt, am adaugat rosiile decojite (eu le dau pe razatoare) si am lasat la fiert. Am condimentat cu sare, piper, busuioc si am adaugat si putin chili.
Feliile de vinete le-am spalat, le-am tamponat si le-am dat prin faina.
Am pus ulei la incins intr-o tigaie si am prajit fiecare felie de vanata pe ambele parti, la foc rapid.
Parmezanul l-am dat pe razatoare.
Intr-o tava de sticla termorezistenta am pus un strat de sos de rosii, apoi am aranjat doua felii de vinete, una langa alta. Bine, la mine s-au suprapus putin, pentru ca nu e suficient de lunga tava, dar cu atat mai bine, ca a iesit preparatul mai inalt.
Peste vinete am pus sos de rosii si am presarat parmezan.
Am pus al doilea strat de vinete, sos, parmezan si am continuat la fel si cu al treilea.
Am pus vasul la cuptor cam 30 minute, pana s-au contopit bine vinetele cu sosul si cu parmezanul.
Am lasat putin la racit, am taiat cu grija si am servit cu mare placere!
Delizioso!