Vinete parmigiana

de Irina in Mancaruri de legume, 4 Sep 2013 | 10251 vizualizari

 

O nebunie de mancare, pe care de multa vreme vreau sa o fac!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 6 rosii coapte (sau suc de rosii)
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 250 g parmezan
  • busuioc proaspat
  • sare
  • piper
  • chili (facultativ)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete parmigiana:

E ceva de migalit la reteta de vinete parmigiana, dar merita tot efortul!

Vinetele, taiate felii pe lungime, le-am sarat si le-am lasat la scurs.

Intre timp am preparat sosul de rosii:

Am calit putin ceapa si usturoiul tocate marunt, am adaugat rosiile decojite (eu le dau pe razatoare) si am lasat la fiert. Am condimentat cu sare, piper, busuioc si am adaugat si putin chili. 

Feliile de vinete le-am spalat, le-am tamponat si le-am dat prin faina.

Am pus ulei la incins intr-o tigaie si am prajit fiecare felie de vanata pe ambele parti, la foc rapid.

Parmezanul l-am dat pe razatoare.

Intr-o tava de sticla termorezistenta am pus un strat de sos de rosii, apoi am aranjat doua felii de vinete, una langa alta. Bine, la mine s-au suprapus putin, pentru ca nu e suficient de lunga tava, dar cu atat mai bine, ca a iesit preparatul mai inalt. 

Peste vinete am pus sos de rosii si am presarat parmezan.

Am pus al doilea strat de vinete, sos, parmezan si am continuat la fel si cu al treilea. 

Am pus vasul la cuptor cam 30 minute, pana s-au contopit bine vinetele cu sosul si cu parmezanul.

Am lasat putin la racit, am taiat cu grija si am servit cu mare placere!

Delizioso!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete parmigiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

babi5 1

04.09.2013, 21:51

diaconta 1

04.09.2013, 22:20

Super

Lia_ 1

05.09.2013, 07:15

e de retinut

singura problema ar prajitul vinetelor in ulei ca absorb grasime mai mult decat cartofii prajiti dar au gust bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete Parmigiana