Varza calita cu taitei

de simona72 in Paste, 4 Iun 2013 | 13460 vizualizari

 

Chiar imi era dor de mincarea asta...cu carne s-au fara, este un fel de mincare delicios.

 

INGREDIENTE

  • 2 verze marisoare
  • 1 ceasca ulei de masline
  • 2 linguri untura de ratza
  • 2 cepe mari
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • marar
  • 250 gr taitei lati(tagliatelle)
  • 4 fire cirnaciori
  • 4 felii bacon s-au pulpa crud uscata
  • 4 rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu taitei:

Punem la incins 4-5 linguri ulei de masline, taiem ceapa marunt si o punem la calit. Varza spalata si curata o taiem cit putem de subtire fidelute, o pudram cu sare si o "frecam" usor sa nu o zdrobim, doar sa se inmoaie si sa piarda din volum.

Daca aveti o cratita mai mare atunci nu mai este nevoie de operatiunea asta. Dupa ce ceapa s-a calit, adaugam treptat varza taiata, punem capac pe cratita si o lasam sa se caleasca. Adaugam dupa gust sare, piper, cimbru si marar si untura de ratza pt un plus de gust.

Taiteii ii fierbem separat in apa cu sare.  Baconul si cirnaciorii ii taiem felii de grosimea unui deget si ii punem la prajit in putin ulei de masline. Dupa ce s-au rumenit usor ii dam deoparte. Intr-un vas termorezistent, uns cu putin ulei, punem taiteii fierti, peste ei punem varza calita, peste varza punem cirnaciorii si baconul prajiti, iar la urma rosiile taiate felii groase.

Inca putina sare si piper pe deasupra, citeva frunze de marar,acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute.

Serviti cu ardei iute.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

puteti sa puneti si un pahar de suc de rosii daca doriti

2

se poate servii simpla fara cirnati s-au carne

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu taitei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Lavinia 1

04.06.2013, 20:15

o bunatate

Anett 1

04.06.2013, 21:10

Valclaudia 1

04.06.2013, 21:45

ce bunatate! Ce pofta mi-ai facut, Simo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]