Tarta cu urzici
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un vas amestecam faina cu sarea,piperul,praful de copt si facem o gaura in mijloc,adaugam untura la temperatura camerei,ouale batute si incepe sa framantam un aluat omogen(daca este nevoie...Citeste continuarea
Tocana olteneasca din maruntaie de...
Postat de: merisor67 in PuiMăruntaiele de pui folosite de mine, au fost de la niște pui crescuți la curte și au fost împănate cu grăsime, de aceea nu vedeți în lista de ingrediente și grăsime, le-am...Citeste continuarea
Tortilla de patatas
Postat de: Camy_gby in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja, se taie fasii subtiri sau cubulete si se pun la prajit impreuna cu ceapa tocata, intr-o tigaie pe care se aseaza un capac. Ouale se sareaza, se pipereaza si se bat...Citeste continuarea
Tort Floarea Soarelui cu crema de...
Postat de: deyutzky in DulciuriIncepem cu crema: Punem apa cu zaharul intr-o oala la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu pana cand compozitia se leaga si devine ca o...Citeste continuarea
Taco cu somon si iaurt mentolat
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe presara bucatile de somon cu mixul de condimente, evitand pielea si se ung cu ulei, sare si piper. Se prajesc intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu, cu pielea in jos, 8-9 minute,...Citeste continuarea
Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa...
Postat de: merisor67 in Mancaruri de postPentru aluat, punem într-un vas pasta de roșii cu uleiul și apa minerală, adăugăm un praf sare, praful de copt și bicarbonatul și le amestecăm energic, pentru a se desface...Citeste continuarea
Tort de mere
Postat de: eumimi in TorturiSe curata merele si se taie felii. Se unge tava cu 2 linguri de ulei, se asaza merele, se presara 5 linguri de zahar si se baga la cuptor 15 – 20 de min. Cand sunt gata se presara...Citeste continuarea
Tarta cu ficatei de pui
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriPentru aluat amestecam toate ingredientele framantand cu mana.Aluatul nu trebuie sa fie foarte tare.Introducem aluatul la frigider pana pregatim umplutura. Spalam bine ficateii si ii...Citeste continuarea
Tortellini de casa cu spanac si sos...
Postat de: AndrutzaP in Mancaruri de postFaina se amesteca cu un praf de sare si se intinde pe o suprafata de lemn (este important sa nu fie rece). Se face o gropita in mijocul fainii si se puna jumatate din cantitatea de...Citeste continuarea
Tort de biscuiti
Postat de: caroline in DulciuriPunem intr-un bol untul, adus la temperatura camerei si il frecam bine cu zaharul pudra pana devine o crema. Separat biscuitii ii rupem bucati potrivite ca marime si ii punem intr-un...Citeste continuarea
Tocana de legume cu orez si ciuperci
Postat de: susu in Mancaruri de postCiupercile nu se curata de pielita doar se spala de pamant dupa care se toaca marunt. O parte din ceapa se toaca marunt si cealalta se macina la masina de tocat. Ardeii se curata de seminte si...Citeste continuarea
Tarta cu spanac si branza
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriSpanacul proaspat il spalam bine cu apa rece, eu am luat frunzulita cu frunzulita pentru fi sigura ca nu mai are pamant, apoi il oparim catva minute in apa cu sare. Intr-o tigaie calim ceapa...Citeste continuarea
Tigaie calda de ciuperci si mamaliguta
Postat de: privatelaura in Mancaruri de postSpalam bine ciupercile, apoi le lasam in strecuratoare, la scurs. Punem la incalzit un vas cu apa, un strop de sare grunjoasa si lasam sa fiarba. Cand atinge punctul de fierbere, adaugam...Citeste continuarea
Tarta din cartofi cu legume si...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii si ii fierbem in coaja pana patrunde usor furculita in ei. Dam drumul cuptorului la 180 grade. Curatam cartofii de coaja, ii taiem rondele si ii aszam in tava rotunda...Citeste continuarea
Tort aniversar 2 ani de bucataras
Postat de: Adele in DulciuriPentru inceput se pregateste blatul, se separa ouale, galbenusurile si albusurile in doua vase, dupa care se mixeaza cu praf de sare albusurile pana devin spuma, se mixeaza si galbenusurile cu...Citeste continuarea
Tarta tatin
Postat de: aalliinnaa07 in DulciuriMasa: Intr-un bol punem faina, construim un "vulcan", iar in mijloc adaugam untul in bucati (untul sa fie la temperatura camerei), oul, apa si sarea. Amestecam ingredientele pana cand...Citeste continuarea
Tort aniversar I <3 T ~ 9 ANI
Postat de: TAB1TA in TorturiAm preincalzit cuptorul la 180° (foc mediu). Am tapetat o forma de tort cu unt si faina. Am batut ouale cu un praf de sare, am adaugat galbenusurile si am amestecat usor. Am frecat...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci de post
Postat de: Monica1997 in Mancaruri de postSe toaca marunt ceapa si se pune la calit intr-o tigaie, dupa ce aceasta devine "sticloasa", se adauga ardeii si morcovii tocati si ei cubulete impreuna cu utina apa si se lasa la fiert....Citeste continuarea
Tortulet din foi de placinta cu...
Postat de: simona72 in TorturiFoile de placinta le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei. Le-am desfacut si cu varful unui cutit bine ascutit am decupat dupa o forma rotunda de tort foile de placinta. Am luat cate 2...Citeste continuarea
Tort cu cirese si nuci
Postat de: TAB1TA in TorturiMai intai am scos samburii de la cirese, iar apoi am presarat faina peste ele. Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu un praf de sare pana s-au intarit, apoi am adaugat...Citeste continuarea
Tortellini cu spanac si sos de rosii
Postat de: eumimi in Mancaruri de postSe fierb tortellini pentru 10 minute, conform instructiunilor de pe punga. Se caleste o ceapa taiata cat mai marunt impreuna cu rosiile taiate cubulete mici in ulei incins. Se adauga sare...Citeste continuarea
Tocanita cu ghebe si ciuperci la...
Postat de: rocsi_1612 in Slow CookerGhebele le spalam bine si le lasam in apa rece la desarat. Schimbam apa, cam o data la jumatate de ora. Dupa ce s-au desarat, le tocam, dar nu foarte marunt. Ciupercile le scurgem de zeama, le...Citeste continuarea
Tort cu crema de ciocolata
Postat de: Meea in TorturiBlatul: Cuptorul meu nu coace prea bine asa ca eu a trebuit sa fac blaturile pe rand (in numar de 3). Asadar pentru primul blat mixam spuma tare albusurile. Separat,mixam galbenusurile cu...Citeste continuarea
Tort de mere umplute cu gem de...
Postat de: merisor67 in Slow CookerDecojim merele, le scoatem cu grijă cotoarele și le așezăm în vasul aparatului slow cooker Crock-Pot , tapetat cu hârtie de copt. În interiorul merelor, punem mai...Citeste continuarea
Tocanita de legume cu carne de iepure
Postat de: Pungasa_Rogue in IepureIepurele se portioneaza in 6 bucati, iar rinichii se taie pe jumatate de-a lungul. Se spala carnea, se da cu sare si se presara cu boiaua de ardei, apoi se pune intr-o tigaie incapatoare si se...Citeste continuarea
Tort Bunica
Postat de: Ela68 in Torturi1. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul, apoi se adauga nucile macinate, cacaoa si pesmetul. Separat se bat albusurile cu zaharul si cand s-a format bezeaua, omogenizam...Citeste continuarea
Tarta cu fructe de padure
Postat de: Dya in DulciuriSe cerne făină, se adaugă ouăle, zahărul şi untul. Se presară bicarbonatul şi drojdia. Se toarnă apa şi se frământă un aluat elastic, nelipicios. Se ţine la rece...Citeste continuarea
Tarta cu ciuperci si ceapa rosie
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriPrima data se pregateste aluatul amestecand toate ingredientele intr-un castron. Aluatul trebuie sa iasa de consistenta moala si modelabila a unei plastiline, iar culoarea este un galbui placut ca...Citeste continuarea
Tort Tiramisu reţetă
Postat de: CameliaComan in DulciuriTiramisu reţetă originală Mod de preparare blat: Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Amestecam faina cu cacaoa iar apoi o cernem. Punem cate 1-2...Citeste continuarea
Tort Mady
Postat de: merisor67 in TorturiPentru blat, se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si zeama de lamaie si se mixeaza la treapta maxima, pana cand se obtine o bezea ferma. Se scoate...Citeste continuarea
Tort cremes
Postat de: amalia01 in TorturiSepari galbenusurile de albus. Amesteci galbenusurile cu 200 g zahar si 4 plicuri de zahar vanilat, pana cand devin spumoase. Adaugi amidonul si laptele, alternativ, ...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu carne de iepure
Postat de: Pungasa_Rogue in IepureIepurele se transeaza in 5 bucati, apoi se spala, se da cu sare si se presara cu boia si se pune la fiert in 300 ml apa, cu boabele de piper, busuiocul, rozmarinul si uleiul. Mai tarziu, se...Citeste continuarea
Tagliatelle cu ton si masline
Postat de: eumimi in PasteSe pun tagliatellele sa fiarba pentru cateva minute (10-15 minute), cand sunt fierte se ridica la suprafata apei. Conserva de ton se scurge de ulei si se faramiteaza tonul cu o fuculita. Se...Citeste continuarea
Tocanita portugheza de peste cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Se taie ceapa, cartofii, rosiile si ardeii in fasii foarte subtiri. Se caleste ceapa intr-o tigaie la foc mediu, cu putin ulei de...Citeste continuarea
Taitei chinezesti picanti cu oua...
Postat de: Satisfyyourcravings in PasteGhimbirul si usturoiul se dau pe razatoarea fina si se amesteca cu sosul de soia, otetul, ulei de susan si piper. Se taie varza fasii si se fierbe impreuna cu broccoli, desfacut in bucati, si...Citeste continuarea
Tarta cu fructe si crema de vanilie
Postat de: Adrian2016 in PrajituriBlat: Am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana s-a topit zaharul,apoi am...Citeste continuarea
Tort cu crema de frisca si ciocolata
Postat de: eumimi in DulciuriIncepem prin pregatirea blatului. Se mixeaza albusurile spuma. Adaugam treptat zaharul si mixam pana cand bezeaua se intareste. Adaugam galbenusurile si le incorporam usor cu o lingura de...Citeste continuarea
Tarta cu brocoli si busuioc
Postat de: Ksenya in Aperitive / GarnituriPornim cuptorul la 180 grade. Broccoli il fierbem timp de 3 minute in apa cu sare,apoi il lasam la scurs.Intr-o tigaie topim untul si sotam brocoli pana se evapora apa si il...Citeste continuarea
Trandafiri din aluat de clatite
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAm amestecat ouale cu sarea si zaharul valinilat, apoi am adaugat faina si am subtiat cu lapte, Am obtinut un aluat cu o consistenta mai mare decat cea a clatitelor, apoi am adaugat ciocolata...Citeste continuarea
Tort de clatite
Postat de: robert_badica in DulciuriClatite: Intr-un bol spargem ouale, si adaugam zaharul. Amestecam bine, apoi punem untul topit si uleiul. Treptat adaugam putin lapte, apoi putina faina, pana terminam cantitatile. Vom obtine o...Citeste continuarea
Tarta Godina
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriDin ouă, făină și lapte se prepară un sos béchamel ce se asezonează de sare și piper. În acest sos se adaugă ceapa, usturoiul și ardeiul kapia curățate și tocate...Citeste continuarea
Trufe cu seminte de canepa si quinoa
Postat de: andaoana in DulciuriIn vasul blenderului punem toate ingredientele si pornim la inceput pe viteza mica apoi mai mare pana se fac ca si o pasta densa . De acolo luam cate putin si formam bilute pe care le dam prin...Citeste continuarea
Tarta cu blat de sticksuri...
Postat de: anuta in Aperitive / Garnituri1.Se strivesc sticksurile cu un sucitor sau se dau la robot, pana devin fine ca pesmetul. Se pune acest pesmet intr-un castron si se amesteca cu untul topit amestecat cu smantana si oul, pana...Citeste continuarea
Tarta cu crema de vanilie si pepene...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriBlat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale impreuna cu sarea, zaharul, esenta de vanilie si uleiul. Se adauga laptele, faina si praful de copt si se omogenizeaza....Citeste continuarea
Tortulet cu mere, crema de vanilie...
Postat de: merisor67 in TorturiPentru blat, sfaramam biscuitii intr-un bol si adaugam peste ei, untul topit, in laptele de cocos usor incalzit. Ii amestecam bine si tapetam cu ei, baza unei forme de copt. Eu am ales o...Citeste continuarea
Tortul Martisor
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriUntul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul cateva minute, dupa care adaugam ouale si esenta de vanilie. Se pune faina si zaharul, smantana si bicarbonatul stins in otet. Eu am pus...Citeste continuarea
Tort Godina
Postat de: EUSORINA in TorturiBLAT: Batem albuşurile cu zahărul, până devin spumă, apoi adăugaţi gălbenuşurile treptat, urmate de nuci şi făină, apoi turnam aluatul într-o formă de tort tapetată...Citeste continuarea
Tochitura munteneasca
Postat de: Monica1997 in PorcCarnea se taie cubulete, iar carnatii ii taiem rondele. In uleiul incins adaugam ceapa taiata solzisori,dupa ce devine sticloasa punem cubuletele de carne si lasam sa se inabuse,apoi adaugam...Citeste continuarea
Taitei de casa cu galbenus
Postat de: vasy16 in SpagheteSe amesteca cu furculita galbenusurile cu sarea si se incorporeaza faina cernuta in ploaie,putin cate putin. Cand incepe sa se intareasca se framanata cu mana pana iese o coca...Citeste continuarea
Tortilla de cartofi si broccoli
Postat de: vasy16 in Mancaruri de legumeSe curata cartoful,ceapa si se spala broccoli. Cartofii se feliaza subtiri neregulat, ceapa se taie julien iar brocoli se desface in buchetele mici.Intre timp punem uleiul la incalzit....Citeste continuarea