A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Sos de vinete, iaurt si usturoi

Postat de: Adinuta in Sosuri

Pasul 1: Vinetele se inteapa cu furculita si se coc 45 de minute in cuptorul incins, la temperatura de 190 grade. Din cand in cand se invart de pe o parte pe alta. Cand sunt gata, se scot si se...Citeste continuarea

Salata de cruditati cu ton si sos...

Postat de: sandytza in Salate

Se aseaza pe un platou salata, dupa care in ordinea preferata restul ingredientelor lasand la urma tonul si oul .Ultima data se pune sosul de maioneza. Citeste continuarea

supa crema de conopida

Postat de: luminita20_2006 in Supe

Conopida se desface buchetele si se lasa in apacu cu sare ~ 20 min. Celelente legume se curata si se taie cubulete. si se pun sa fiarba. Dupa ce au fiert se trec legumele printr-o sita deasa( se...Citeste continuarea

Sufleu cu salau

Postat de: Oana in Salau

Pestele se pune la fiert in 300 ml lapte, impreuna cu ceapa curatata si taiata in patru, sare si piper. Se fierbe 10 minute de cand incepe sa clocoteasca, la foc mic. Se scoate apoi pestele, se...Citeste continuarea

Supa de pui cu zdrente

Postat de: miha in Supe

Se prepara o supa limpede de pui. Supa se strecoara si legumele se taie cubulete sau rondele, dupa preferinta. Se adauga din nou in supa si se pune cratita la foc mic. Ouale se bat cu...Citeste continuarea

Sfecla aromata umpluta cu fasole,...

Postat de: Adinuta in Mancaruri de post

Pasul 1: Sfeclele se spala bine si se pun la fiert intregi. Noi fiind mai lacomi am vrut sfecle mai mari, dar cele mai mititele nu va testeaza rabdarea (cele mari le-am fiert mai bine de o ora)....Citeste continuarea

Salata cu pui

Postat de: luminita20_2006 in Salate

Pieptul de pui se face pe gratar, iar cartofii si morcovul se pun la fiert. Se prepara o maioneza din 2 galbenusuri fierte si 2 crude ~ 200 ml ulei, 1 lingura mustar, zeama e la 1 lamaie mica....Citeste continuarea

Supa crema de broccoli si branza

Postat de: Mihaela in Supe

Se pune broccoli la fiert cu apa (cat sa acopere un pic) si un pic de sare, timp de 15 minute. Se scoate broccoli si se opreste apa. Intr-o cratita se topeste untul si se calesc...Citeste continuarea

Salam de biscuiti reteta

Postat de: Oana in Prajituri

Salam de biscuiti reteta Biscuiti se rup bucatele sau se baga la robot. Eu am incercat cu robotul si ii facea prea fini, asa ca am rupt la ei pana m-au durut mainile :)) Stafidele se spala...Citeste continuarea

Supa cu perisoare de pui

Postat de: ala_oancea in Supe

Se caleste ceapa intr-un strop de ulei, se adauga apa, apoi legumele curatate si taiate. Se adauga condimentul si se lasa la fiert. Se amesteca pieptul de pui tocat cu albusul, ceapa si...Citeste continuarea

Salata de vinete

Postat de: ala_oancea in Aperitive / Garnituri

Vinetele se spala, se sterg cu un prosop si se inteapa din loc in loc cu furculita. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc aproximativ o ora. Se lasa apoi sa se raceasca si se decojesc....Citeste continuarea

Smoothie cu fructe

Postat de: Mihaela in Bauturi

Se pun in blender fructele taiate (am pus numai jumatate de mango pentru ca pt gustul meu e destul de parfumat), iaurtul, sucul si gheata si se amesteca. Apoi se serveste. Pitica mea a baut...Citeste continuarea

Sardine la cuptor

Postat de: Bunica in Peste

Am curatat sardinele de solzi si maruntaie, le-am spalat bine si le-am aliniat in tava. Am adaugat printre ele patrujelul tocat marunt, usturoiul, sarea, oregano si piperul. Le-am stropit apoi cu...Citeste continuarea

Salsa picanta cu legume

Postat de: Oana in Pt. carne

Se spala bine sub jet de apa ardeii, ceapa si rosia. Pe o plita incinsa se coc ardeii rosii, verzi si cel iute, apoi se scot si se pun intr-un castron, acoperindu-i cu un capac. Astfel se vor...Citeste continuarea

Sos de usturoi cu maioneza

Postat de: ionix in Pt. carne

Usturoiul se piseaza si se amesteca bine cu lingura de mustar si putin ulei pana se face o pasta. Peste pasta formata se pun galbenusurile (atentie, gabenusurile trebuie sa fie la...Citeste continuarea

Salam de biscuiti reteta

Postat de: rivka in Prajituri

Salam de biscuiti reteta Se zdrobesc biscuitii marunt, se adauga cele 3 linguri de zahar, cacaoa, mierea . Laptele se incalzeste pe foc pana la fierbere impreuna cu cela 2 linguri de nutella...Citeste continuarea

Sos cu hrean

Postat de: miha in Sosuri

Hreanul se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Smantana o incalzim pana aproape de punctul de fierbere, dupa care adaugam hreanul. Saram si piperam dupa gust. Se poate servi cu friptura de...Citeste continuarea

Sarmalute in foi de vita

Postat de: Hutzanca in Mancaruri cu carne

Frunzele de vita se oparesc 5 minute si se aseaza pe o planseta cu partea mata in sus.Ceapa,orezul,patrunjelul si carnea tocata se amesteca intr-un castron si se condimenteaza cu sare si piper.Se...Citeste continuarea

Salata de sfecla cu hrean

Postat de: miha in Salate

Sfecla in stare cruda am avut vreun kilogram si ceva. Dupa ce am copt-o, in cuptor la foc mic, cateva ore, si dupa ce-am curatat-o am ramas numa cu juma de kil. :) Deci,sfecla coapta o dam pe...Citeste continuarea

Supa crema de conopida cu iaurt

Postat de: Oana in Supe

Legumele se curata, se spala bine sub jet de apa rece si se pun la fiert in litrul de apa. Se acopera oala cu capac si se fierb la foc ptrivit pana se inmoaie. Se strecoara apoi legumele si se...Citeste continuarea

Semilune

Postat de: Hutzanca in Dulciuri

Se pune hartie pt copt intr-o tava si se incalzeste cuptorul la 50 de grade.Albusurile se bat spuma tare ,la inceput cu putina sare,treptat incorporandu-se zaharul pudra,zaharul vanilat si zeama...Citeste continuarea

Salata crocanta a la Anamaria Ferentz

Postat de: Bucataras in Reteta de vedeta

Anamaria a rupt salata cu mina si a asezat-o intr-o farfurie, apoi a adaugat ingredientele, iar la sfirsit a pus dressingul   Iata o melodie dintre cele mai cunoscute ale cintaretei...Citeste continuarea

Salata de conopida

Postat de: Swanheart in Aperitive / Garnituri

Se rupe conopida buchetele, si se fierbe, pana se inmoaie. In timp ce fierbe, se face o maioneza, cu un galbenus fiert (pe care eu il dau pe razatoare) si unul crud. E mai buna asa decat doar cu...Citeste continuarea

Salsa "mou"

Postat de: micki in Sirop / Compot

zaharul se pune intr-o cratita ,la foc mic,se mesteca incontinuu pana s-a caramelizat frumos si uniform... atentie:nu trebuie sa fie prea inchis la culoare,altfel prinde un gust amarui crema......Citeste continuarea

Supa alba cu carnati si ciuperci...

Postat de: Adinuta in Supe

Pasul 1: Ouale se pun la fiert intr-o cratita. In alta cratita se pun ciupercile spalate, 2 catei de usturoi curatati si o ceapa curatata si taiata in 4, impreuna cu 3 pahare de apa. Cand incep...Citeste continuarea

Sarmale coapte in dovleac

Postat de: ANCA in Mancaruri cu carne

Din carnea si ingredientele mentionate, ne-au iesit cam 50 de sarmale. Am tocat carnea la robot. Dovleacului i se taie conic capacul, rotund, apoi se scobeste cu atentie dovleacul, sa nu se...Citeste continuarea

Supa Alpina

Postat de: Hutzanca in Supe

Supa de gaina se pune la fiert intr-un vas,se presara orezul in supa si se fierbe acoperit la foc potrivit aproximativ 20 minute.Intre timp,se rup frunzele de pe firele de menta si se taie...Citeste continuarea

Salata capriciu

Postat de: luminita20_2006 in Salate

Se fierb cartofii si piptul de pui sau se face la gratar. Se taie toate cuburi mici. Se prepara maioneza din 1 ou fiert si 1 ou crud 100 ml ulei , 1 lingura mustar . Se amesteca toata...Citeste continuarea

Sarmale in dovleac

Postat de: gusti in Curcan

Doamneloooor si domniloooor. La ora 11:30 incepe marea provocare. Facem sarmalutze in dovleac. Live pe www.bucataras.ro . Am facut live pizza cu sarmale sau tortilla spaniola , acum a venit...Citeste continuarea

Sprot prajit

Postat de: ramo_cata in Peste

am dat pestele prin faina si l-am pus la prajit ...l-am servit cu castraveti murati dar ar fi mers f bine cu un mujdei de usturoi..l-am servit cu un vin alb..o bunatate... Citeste continuarea

Salata de cruditati cu pui pe felie...

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Pipetul de pui fiert si racit se taie cuburi mici. Morcovul si telina se curata si se dau pe razatoare mica (eu le-am facut rapid la robot), apoi se stropesc cu zeama de lamaie. Ardeiul gras se...Citeste continuarea

Sithonian Seafood - by Fireman:)......

Postat de: ANCA in Fructe de mare

Incepem cu caracatita : se curata prin inlaturarea osului negru( ciocul ) si a intestinelor. Se fierbe timp de 20 minute de cand incepe sa clocoteasca apa. Caracatita se va strange, iar apa se va...Citeste continuarea

Snitel de praz

Postat de: Michelle in Mancaruri de post

Apa + delikat-ul se pune la foc.Curatim si spalam prazul,apoi il taiem la marimea ce dorim sa iasa snitelul.Punem la fiert prazul ,cand e fiert il scoatem il lasam la racit si apoi taiem fiecare...Citeste continuarea

Salata fantezie

Postat de: luminita20_2006 in Salate

Cartofii se pun la fiert impreuna cu morcovul si un pic de sare( intregi sau taiati bucati mai mari). Macroul se taie cubulete mici , la fel se procedeaza si cu castravetii care apoi se pun la...Citeste continuarea

Supa de pui a la grec

Postat de: luminita20_2006 in Supe

 Carnea se taie fasii si se pune la fiert in apa cu sare si un pic de delicat. Intre timp pregatim legumele care se curata si se taie rondele( morcovul si patrunjelul ) si fasii telina, apoi...Citeste continuarea

Stangluri cu ciocolata

Postat de: miha in Prajituri

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma face moturi. :) La sfarsit,nuca macinata. Compozitia se imparte in jumatate si se coc 2 foi intr-o...Citeste continuarea

Salata Boeuf

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Carnea se pune la fiert in apa cu sare.Cand este aproape fiarta se adauga legumele spalate si curatate. Dupa ce au fiert se scot din supa si se lasa la racit,apoi se taie cubulete.La fel si...Citeste continuarea

Sparanghel la cuptor

Postat de: ala_oancea in Aperitive / Garnituri

Se curata sparanghelul pana la muguri si se fierbe aprox 5 minute in apa cu sare, dupa care se scoate si se scurge de apa. Se invelesc cate 2 fire in felii de slaninuta si se aseaza in tava unsa...Citeste continuarea

Supa de gaina cu galuste pufoase...

Postat de: ionix in Supe

Gaina am oparit-o mai intai si apoi am pus-o la fiert intr-o oala de circa 4 litri. Gaina pe care am avut-o eu era din comert asa ca fierbe mai repede. Inca de la inceput se pune...Citeste continuarea

Salata de telina cu morcov

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Telina si morcovul le dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Preparam maioneza dintr-un galbenus de ou fiert tare,1 lingura de mustar,ulei in functie de cata maioneza va place si zeama de la...Citeste continuarea

Salata de telina cu piept de pui

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Carnea o taiem fasii subtiri si o punem la fiert.Dupa ce se ridica spuma punem in apa de fiert putina sare,rozmarin si boia de ardei.Cand este gata dam deoparte si lasam la racit. Telina o...Citeste continuarea

Salata de telina si morcov

Postat de: Michelle in Salate

Telina si morcovul se curata si se da pe razatoarea mica.Se adauga maioneza,sarea si zeama de lamaie (dupa gust) Citeste continuarea

Spaghete carbonare

Postat de: iulisigeo in Paste

Se fierb spaghetele. Cand sunt fierte se scurg de apa (fara sa se spele, eu asa fac) se adauga oul crud si se amesteca pe aragaz la focul mic. Intre timp se prajesc sunca si ciupercile. Se...Citeste continuarea

salata de paste cu ton

Postat de: luminita20_2006 in Salate

Pastele se pun la fiert in apa cu sare~ 20min( insa e in functie de fiecare sortiment). cand sunt data se strecoara si se stropesc cu ulei de masline. Castraveciorii se taie cubulete mici, la fel...Citeste continuarea

Salata de andive

Postat de: Hansa in Salate

Andivele se spala repede sub jet de apa rece, se scurg, se indeparteaza cotorul, se taie in patru pe lungime si se toaca julien. Se toaca marunt patrunjelul care in prealabil a fost spalat si...Citeste continuarea

Supa de rosii

Postat de: luminita20_2006 in Supe

Morcovul si radacina de patrunjel se taie rondele, telina fasii, ceapa tocata marunt, dovlecelul si ardeii se taie cubulete. se pun intr-o oala toate legumele la fiert cu 2 l apa si uleiul de...Citeste continuarea

Salata de ardei bulgaresti

Postat de: Oana in Muraturi

Gogosarii se curata de seminte si cotoare, se spala, se taie fasii de doua degete si apoi fideluta. Ceapa se curata, se spala, se taie in patru si apoi fideluta. Ardeiul bulgaresc se spala...Citeste continuarea

Supa Imperiala cu galuste

Postat de: miha in Supe

Galuste: Ouale se bat bine impreuna cu cascavalul,sare si piper dupa gust.Se adauga untul moale,apoi faina amestecata cu gris.Compozitia obtinuta se pune in tava (20/20 cm) si se da la...Citeste continuarea

Salata racoroasa cu hering marinat...

Postat de: rivka in Salate

Cartofii se fierb in coaja si se lasa sa se raceasca sub capac. Ceapa se taie rondele subtiri, se fierbe in apa cu otet si sare, se scurge de apa si se lasa sa se raceasca. Mazarea si fierbe...Citeste continuarea

Salata "Floarea Soarelui"

Postat de: Lena in Salate

1 . Pieptul de pui se taie cubulete, se caleste in putin ulei pana se rumeneste usor, aproximativ 15 min. 2. In acelasi timp puneti la fiert morcovii, cand sunt gata le curatati si lasati sa...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

ieri la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

pe 23.09 la 07:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]