Somon cu portocale
Postat de: susu in SomonSe spala rapid somonul sub un jet de apa rece pentru a nu-si pierde proprietatile. Se sareaza putin si se lasa sa se odihneasca. Se rade fin coaja de la o portocala si se stoarce...Citeste continuarea
Somon cu lamaie si ciupercute
Postat de: susu in SomonSe spala pestele putin si se sterge cu un prosop. Lamaile se storc de zeama si sucul se amesteca cu sare, piper, condimente pentru peste, usturoiul curatat si zdrobit cu lama cutitului si...Citeste continuarea
Sarmalute in foi de vita
Postat de: susu in Mancaruri cu carneSe oparesc frunzele de vitza de vie cu borsul care a dat in foc cu putin cimbru si o ceapa mica. Eu pastrez cate 10 frunze de vita rulate in sticlute de jumatate de litru, cu dopul bine...Citeste continuarea
Supa de legume cu taitei.
Postat de: lenca21 in Supe/CiorbeCum preparam • Curatam si spalam toate legumele. Le tocam cubulete. Intr-o oala, incingem 3 linguri de ulei, punem legumele, prajim 1 minut si adaugam 1 litru de apa. •...Citeste continuarea
Sos de hrean cu mere
Postat de: gusti in Pt. carneDaca doriti sa puneti pe masa un sos de hrean delicios, atunci este obligatoriu sa-l preparati cu ajutorul merelor. Este o combinatie pe care am intilnit-o la Viena. Contine pasta de hrean in otet...Citeste continuarea
Stelute cu vanilie
Postat de: nyana in PrajituriSe amesteca faina cu zaharul tos si zaharul vanilat. Se adauga esenta de vanilie si untul; cu mainile reci se framanta rapid aluatul. Se formeaza o bila de aluat se infasoara in folie transparenta...Citeste continuarea
Salata de ciuperci cu maioneza
Postat de: carla27carla in Salateciupercile se curata si se pun la fiert.cand sunt fierte se scurg de apa si se toaca marunt .pana se racesc se face maioneza din 2 oua galbenusuri se pune smantana se adauga sare si piper si se...Citeste continuarea
Supa de pui cu galuste
Postat de: carla27carla in Supe/Ciorbese pune puiul la fiert in 4l de apa .se ia spuma,cand e carnea pe jumatate fiarta se adauga o ceapa,morcovii taiati in 4 ,patrunjelul si telina radacina.cand toate ingredientele s au fiert...Citeste continuarea
Supa a la grec
Postat de: Brindusa in Supe/CiorbeSpala puiul si indeparteza pielea si grasimea Pune puiul intr-o oala, adauga legumele, dafinul, apa si fierbe acoperit, ca sa nu se evapore apa, pana ce carnea si legumele sunt facute. Scoate...Citeste continuarea
salata cu paste
Postat de: luminita20_2006 in SalateSe pun la fiert pastele. , la fel si ouale. Muschiul tiganesc se taie cubulete, la fel si morcovul. Se pun intr-un bol morcovul, maslinele, muschiul , pastele si se condimenteza se adauga...Citeste continuarea
Salata de sfecla rosie cu hrean
Postat de: ionix in SalateSfecla se apala bine si se pune la fiert, este fiarta cand furculita intra cu usurinta in sfecla. Uneori o facem si coapta in cuptor. Daca o coaceti in cuptor o lasati in...Citeste continuarea
Snitel de conopida
Postat de: Michelle in Aperitive / GarnituriConopida se desface in buchetele si se fierbe in apa,se scurge. Se bat oualele cu sare sau delikat,se adauga si 2 catei de usturoi pisat. Intr-o farfurie se adauga pesmet. Se ia bucatele...Citeste continuarea
Scramble Eggs&cheese
Postat de: pana_luminita in Aperitive / Garnituriouale le bat si adaug branza pisata , condimentez cu sare si piper dupa gust. Pun amestecul in tigaie in care am topit o bucatita de unt , dupa amestec continuu pana cand ouale sunt gata . Citeste continuarea
Salata de varza murata
Postat de: nyana in SalateVarza se taie subtire , fideluta, si se stoarce bine,bine se pune intr-un castron mare se pune ulei ,piper, si cimbru si se amesteca. Pofta buna Citeste continuarea
STEAKUM
Postat de: sorin in PorcFilet-ul se taie in felii cat de subtiri cu putinta (uneori este bine sa-l bagati in congelator pentru 30 min., cand este semi-inghetat se taie mai usor). Untul, pus din suflet (nu mai putin de...Citeste continuarea
Somon cu sos de smantana si sofran
Postat de: Swanheart in SomonSe incinge uleiul de masline (2 linguri), si se rumeneste ceapa taiata marunt, cu o felie de lamaie. Sosul va avea un gust bun, acrisor si aromat. Se adauga supa. Cand clocoteste, se adauga...Citeste continuarea
Spaghetti cu vitel Stroganoff
Postat de: miha in VitaCarnea spalata si curatata de pielite o taiem fasii subtiri. O punem intr-o tigaie, la prajit, in cateva linguri de ulei de masline si o ceasca de apa. Daca inca nu este fiarta dupa ce s-a...Citeste continuarea
Sos iute
Postat de: ala_oancea in ConserveSe toaca ceapa si se caleste in ulei. Se adauga ardeii iuti taiati in bucati. Se lasa la calit cateva minute apoi se adauga rosiile decojite taiate cubulete. Se fierbe bine si se fac piure cu...Citeste continuarea
Sangerete
Postat de: miha in Mezel de casaPlamanii de porc fierti se taie, se adauga slanina de la gat sau carnea de pe burta tocata, astfel incat sa avem 2 kg. Se adauga 450 g paine uscata taiata marunt si prajita, iar la urma se...Citeste continuarea
Salata de dovlecel
Postat de: Michelle in SalateAlegeti dovlegei mici,cruzi,care au putine seminte.Se curata de coaja.se taie cubulete si se fierb 10 min in apa cu sare. Apoi se scurg si se pun intr-un castron.Se paseaza si se incorporeaza...Citeste continuarea
Salam de casa, reteta traditionala...
Postat de: miha in Mezel de casaCum se prepara Salam de casa, reteta traditionala delicioasa: Salamul poate fi preparat si in casa in sezonul rece. Pentru acesta este nevoie de 2 feluri de carne, de porc si vita, si de...Citeste continuarea
Sunca si costita
Postat de: miha in Mezel de casaSuncile si costitele impanate cu carne, impreuna cu soricul sau pulpele de porc dezosate se freaca cu urmatorul amestec: la fiecare kilogram de carne se iau 50 g de sare, 1 g silitra...Citeste continuarea
Slanina fiarta in bait cu boia de...
Postat de: miha in Mezel de casaO astfel de slanina se prepara pentru folosirea imediata. Pentru asta se alege slanina de la gat. Se poate sara cu 2-3 zile sau cu 2-3 ore inainte de a se fierbe. Marinata se prepara astfel:...Citeste continuarea
Slanina afumata
Postat de: miha in Mezel de casaSlanina se prepara ca si slanina cruda sarata , iar daca are prea multa sare se va scutura si se va pune in apa rece timp de o ora. Fiecare bucata de slanina se strapunge la un capat, iar in...Citeste continuarea
Slanina cruda sarata
Postat de: miha in Mezel de casaSe ia slanina cruda proaspata cat mai groasa, taiata in fasii inguste si lungi. Se freaca bine cu sare alba si curata si se pune intr-un vas lung pe sipci de lemn, puse la fund. Bucatile de...Citeste continuarea
Somon in sos de lamaie si capere
Postat de: Oana in SomonSe topeste untul intr-o tigaie de teflon, apoi se adauga peste spalat, se sareaza si se presara jumatate din ierburile de provence. Se pune jumatate de sucul de la lamaie sise lasa la foc potrivit...Citeste continuarea
Salata de beof
Postat de: Michelle in SalateSe curata toate legumele si se pun la fiert in apa.Cand sunt fierte se scurg de zeama(din aceasta zeama eu mereu prepar o supa de galuste ). Dupa ce s-au racit se...Citeste continuarea
Strudel cu ciuperci
Postat de: crisad in Aperitive / Garniturise trag in putin ulei la tigaie ciupercile si usturoiul pisat (mai aromat iese cu unt dar fiin post am folosit ulei) si apoi se inabusa cu putina apa. se amesteca faina cu...Citeste continuarea
Semilune
Postat de: Michelle in PrajituriFacem crema : se fierbe laptele cu zaharul se adauga budinca,iar cand se raceste se adauga untul. Blatul: Se separa oualele, galbenusurile impreuna cu zaharul se omogenizeaza, iar albusurile...Citeste continuarea
Saratele cu parmezan
Postat de: ala_oancea in Aperitive / GarnituriSe amesteca toate ingredientele si se framanta aluatul. Se pune in frigider pentru jumate de ora, se intinde o foaie nu prea groasa si se decupeaza forme. Se ung cu ou batut cu o lingura de...Citeste continuarea
Salata cu scrumbie sarata
Postat de: luminita20_2006 in SalateCartofi se fierb in coaja si se curata dupa ce s-au racit apoi se taie pai mai mari la fel si ardeiul;. pestele se curata de oase si se taie si el pai, ceapa solzi . se pun si maslinele , sarea si...Citeste continuarea
Snitel elvetian
Postat de: Oana in PuiPieptul de pui se spala, apoi se taie felii si se bate cu ciocanul de snitele. Ies 8 bucati. Se bat ouale si se amesteca cu faina, sare, piper si un varf de cutit nucsoara. Se omoenizeaza...Citeste continuarea
Salata de varza murata cu boia
Postat de: Oana in SalateSe scoate varza din butoi, se spala cu apa rece, se scurge, apoi se toaca fideluta. Se amesteca cu uleiul de masline, piper, boia si marar. Mai simplu de atat nici ca se poate :) Am prajit un...Citeste continuarea
Salata de sparanghel cu bacon
Postat de: adriana65 in SalateAm folosit sparanghel la borcan deoarece la magazin l-am gasit cam pleostit si nu prea proaspat. L-am lasat cateva ore sa se scurga bine de apa. Baconul l-am taiat feliute, la fel si rulada...Citeste continuarea
Supa de linte rosie
Postat de: rivka in Supe/CiorbeCeapa se toaca marunt, catelul de usturoi se zdrobeste, se aseaza in oala si se dustuiesc scurt in putin ulei de masline pana isi lasa putin miros. Se adauga lintearosie care inainte a fost...Citeste continuarea
Sos de usturoi cu smantana
Postat de: nyana in Clasicese storc cateii de usturoi si se sareaza si pipereaza amestecand usor , se adauga ulei ca la maioneza frecand in sensul acelor de ceasornic. (amestecati repede pt ca se poate taia ca la maioneza)....Citeste continuarea
Salam de biscuiti reteta (de post)
Postat de: ionix in Mancaruri de postSalam de biscuiti reteta Intr-o cratita se pune margarina la topit. cand s-a topit adaugam apa, zaharul si esenta de rom. Se da la racit compozitia. Intre timp rupem biscuitii in...Citeste continuarea
Stamppot
Postat de: rivka in Aperitive / GarnituriLegumele se curata , se spala, se aseaza impreuna in oala pe foc in apa cu sare sa fiarba. Cand sunt fierte se scurge apa, se bat cu batatorul pt puree de cartofi impreuna cu 2 linguri ulei...Citeste continuarea
Schnitzel la cuptor
Postat de: rivka in PuiSe taie bucatile de piept ca pentru snitele.Se sareaza, pipereaza, se stropesc cu o lingura de ulei masline si se intinde uniform uleiul cu mana pe bucatile de carne. Se bat cele 2 oua cu...Citeste continuarea
Spaghete cu vita-s sos de rosii
Postat de: ionix in SpagheteCarnea de vita taiata felii se pun in apa rece cu sare circa o ora, schimband apa din cand in cand. Intr-un ceaun sau o oala se incinge uleiul si se pune la inabusit carnea de...Citeste continuarea
Somon si legume in stil chinezesc
Postat de: Oana in SomonLegumele se spala, apoi se taie patratele/romburi de 2 cm. Se incinge uleiul intr-un wok si se adauga legumele. Se condimenteaza. Din cand in cand se mai adauga putina apa sa se inabuseasca si sa...Citeste continuarea
Supa de somon
Postat de: Oana in SupeSe spala legumele, se curata. Ceapa se taie cubulete fine, morcovul de da pe razatoarea mica, apoi se calesc in untul topit. Din cand in cand se adauga putina apa, sa se inabuseasca. Dupa 5 minute...Citeste continuarea
Salata de toamna
Postat de: liana_geicu in SalateSe curata legumele de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se potrivesc de sare si ulei. Se poate servi ca atare sau pe post de garnitura. Citeste continuarea
Salata de fructe
Postat de: liana_geicu in SalateSe taie fructele cubulete/feliute si se amesteca intr-un castron. Se serveste simpla, fara alcool, frisca sau ciocolata! Citeste continuarea
Salata de vinete
Postat de: pana_luminita in SalateAmestec vinetele cu ceapa tocata marunt , sare , 1 ling de ulei , si maioneza obtinuta din ingredientele date si adaug sare dupa gust. Citeste continuarea
Supa cu smantana
Postat de: nyana in Supe/CiorbeSe rumeneste faina in uleiul incins iar apoi se adauga apa.Se curata legumele si se taie marunt apoi se pun la fiert si cu foaia de dafin. Cand zarzavatul este fiert se da gust supei cu o...Citeste continuarea
Supa nemteasca
Postat de: pana_luminita in Supe/CiorbeFierbem carnea bine, apoi adugam legumele taiate buc mai mari se drege cu sare Galuste: batem cele doua oua dupa care in ploaie adaugam grisul si branza , galustele se fierb separat in apa cu...Citeste continuarea
Supa de mazare
Postat de: yammy in Supe/CiorbeSe taie marunt ceapa si se inabusa in ulei impreuna cu morcovii taiati tot marunt. Cand s-au calit, se sting cu apa necesara pentru supa. Se adauga mazarea si se lasa sa fiarba pana se inmoaie. Se...Citeste continuarea
Savarina
Postat de: yammy in Prajituri-se separa galbenusurile de albus -galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vaniliat -se adauga pesmetul -separat se bat albusurile spuma -se...Citeste continuarea
Sufleu de legume
Postat de: yammy in Mancaruri de postLegumele bine fierte se paseaza obtinindu-se un pireu care se amesteca cu sosul alb (preparat din lapte, faina si unt), cu cele 4 galbenusuri, batind bine, apoi cu cascavalul ras si...Citeste continuarea