A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Somon cu portocale

Postat de: susu in Somon

  Se spala rapid somonul sub un jet de apa rece pentru a nu-si pierde proprietatile.  Se sareaza putin si se lasa sa se odihneasca. Se rade fin coaja de la o portocala si se stoarce...Citeste continuarea

Somon cu lamaie si ciupercute

Postat de: susu in Somon

Se spala pestele putin si se sterge cu un prosop. Lamaile se storc de zeama si sucul se amesteca cu sare, piper, condimente pentru peste, usturoiul curatat si zdrobit cu lama cutitului si...Citeste continuarea

Sarmalute in foi de vita

Postat de: susu in Mancaruri cu carne

Se oparesc frunzele de vitza de vie cu borsul care a dat in foc cu putin cimbru si o ceapa mica. Eu pastrez cate 10 frunze de vita rulate  in sticlute de jumatate de litru, cu dopul bine...Citeste continuarea

Supa de legume cu taitei.

Postat de: lenca21 in Supe/Ciorbe

Cum preparam •    Curatam si spalam toate legumele. Le tocam cubulete. Intr-o oala, incingem 3 linguri de ulei, punem legumele, prajim 1 minut si adaugam 1 litru de apa. •...Citeste continuarea

Sos de hrean cu mere

Postat de: gusti in Pt. carne

Daca doriti sa puneti pe masa un sos de hrean delicios, atunci este obligatoriu sa-l preparati cu ajutorul merelor. Este o combinatie pe care am intilnit-o la Viena. Contine pasta de hrean in otet...Citeste continuarea

Stelute cu vanilie

Postat de: nyana in Prajituri

Se amesteca faina cu zaharul tos si zaharul vanilat. Se adauga esenta de vanilie si untul; cu mainile reci se framanta rapid aluatul. Se formeaza o bila de aluat se infasoara in folie transparenta...Citeste continuarea

Salata de ciuperci cu maioneza

Postat de: carla27carla in Salate

ciupercile se curata si se pun la fiert.cand sunt fierte se scurg de apa si se toaca marunt .pana se racesc se face maioneza din 2 oua galbenusuri se pune smantana se adauga sare si piper si se...Citeste continuarea

Supa de pui cu galuste

Postat de: carla27carla in Supe/Ciorbe

se pune puiul la fiert in 4l de apa .se  ia spuma,cand e carnea pe jumatate fiarta se adauga o ceapa,morcovii taiati in 4 ,patrunjelul si telina radacina.cand toate ingredientele s au fiert...Citeste continuarea

Supa a la grec

Postat de: Brindusa in Supe/Ciorbe

Spala puiul si indeparteza pielea si grasimea Pune puiul intr-o oala, adauga legumele, dafinul, apa si fierbe acoperit, ca sa nu se evapore apa, pana ce carnea si legumele sunt facute. Scoate...Citeste continuarea

salata cu paste

Postat de: luminita20_2006 in Salate

Se pun la fiert pastele. , la fel si ouale. Muschiul tiganesc se taie cubulete, la fel si morcovul. Se pun intr-un bol  morcovul, maslinele, muschiul , pastele si se condimenteza se adauga...Citeste continuarea

Salata de sfecla rosie cu hrean

Postat de: ionix in Salate

  Sfecla se apala bine si se pune la fiert, este fiarta cand furculita intra cu usurinta in sfecla. Uneori o facem si coapta in cuptor.  Daca o coaceti in cuptor o lasati in...Citeste continuarea

Snitel de conopida

Postat de: Michelle in Aperitive / Garnituri

Conopida se desface in buchetele si se fierbe in apa,se scurge. Se bat oualele cu sare sau delikat,se adauga si 2 catei de usturoi pisat. Intr-o farfurie se adauga pesmet. Se ia bucatele...Citeste continuarea

Scramble Eggs&cheese

Postat de: pana_luminita in Aperitive / Garnituri

ouale le bat si adaug branza pisata , condimentez cu sare si piper dupa gust. Pun amestecul in tigaie in care am topit o bucatita de unt , dupa amestec continuu pana cand ouale sunt gata . Citeste continuarea

Salata de varza murata

Postat de: nyana in Salate

Varza se taie subtire , fideluta, si se stoarce bine,bine se pune intr-un castron mare se pune ulei ,piper, si cimbru si se amesteca. Pofta buna Citeste continuarea

STEAKUM

Postat de: sorin in Porc

Filet-ul se taie in felii cat de subtiri cu putinta (uneori este bine sa-l bagati in congelator pentru 30 min., cand este semi-inghetat se taie mai usor). Untul, pus din suflet (nu mai putin de...Citeste continuarea

Somon cu sos de smantana si sofran

Postat de: Swanheart in Somon

Se incinge uleiul de masline (2 linguri), si se rumeneste ceapa taiata marunt, cu o felie de lamaie. Sosul va avea un gust bun, acrisor si aromat. Se adauga supa. Cand clocoteste, se adauga...Citeste continuarea

Spaghetti cu vitel Stroganoff

Postat de: miha in Vita

Carnea spalata si curatata de pielite o taiem fasii subtiri. O punem intr-o tigaie, la prajit, in cateva linguri de ulei de masline si o ceasca de apa. Daca inca nu este fiarta dupa ce s-a...Citeste continuarea

Sos iute

Postat de: ala_oancea in Conserve

Se toaca ceapa si se caleste in ulei. Se adauga ardeii iuti taiati in bucati. Se lasa la calit cateva minute apoi se adauga rosiile decojite taiate cubulete. Se fierbe bine si se fac piure cu...Citeste continuarea

Sangerete

Postat de: miha in Mezel de casa

Plamanii de porc fierti se taie, se adauga slanina de la gat sau carnea de pe burta tocata, astfel incat sa avem 2 kg. Se adauga 450 g paine uscata taiata marunt si prajita, iar la urma se...Citeste continuarea

Salata de dovlecel

Postat de: Michelle in Salate

Alegeti dovlegei mici,cruzi,care au putine seminte.Se curata de coaja.se taie cubulete si se fierb 10 min in apa cu sare. Apoi se scurg si se pun intr-un castron.Se paseaza si se incorporeaza...Citeste continuarea

Salam de casa, reteta traditionala...

Postat de: miha in Mezel de casa

Cum se prepara Salam de casa, reteta traditionala delicioasa: Salamul poate fi preparat si in casa in sezonul rece. Pentru acesta este nevoie de 2 feluri de carne, de porc si vita, si de...Citeste continuarea

Sunca si costita

Postat de: miha in Mezel de casa

Suncile si costitele impanate cu carne, impreuna cu soricul sau pulpele de porc dezosate se freaca cu urmatorul amestec: la fiecare kilogram de carne se iau 50 g de sare, 1 g silitra...Citeste continuarea

Slanina fiarta in bait cu boia de...

Postat de: miha in Mezel de casa

O astfel de slanina se prepara pentru folosirea imediata. Pentru asta se alege slanina de la gat. Se poate sara cu 2-3 zile sau cu 2-3 ore inainte de a se fierbe. Marinata se prepara astfel:...Citeste continuarea

Slanina afumata

Postat de: miha in Mezel de casa

Slanina se prepara ca si slanina cruda sarata , iar daca are prea multa sare se va scutura si se va pune in apa rece timp de o ora. Fiecare bucata de slanina se strapunge la un capat, iar in...Citeste continuarea

Slanina cruda sarata

Postat de: miha in Mezel de casa

Se ia slanina cruda proaspata cat mai groasa, taiata in fasii inguste si lungi. Se freaca bine cu sare alba si curata si se pune intr-un vas lung pe sipci de lemn, puse la fund. Bucatile de...Citeste continuarea

Somon in sos de lamaie si capere

Postat de: Oana in Somon

Se topeste untul intr-o tigaie de teflon, apoi se adauga peste spalat, se sareaza si se presara jumatate din ierburile de provence. Se pune jumatate de sucul de la lamaie sise lasa la foc potrivit...Citeste continuarea

Salata de beof

Postat de: Michelle in Salate

Se curata toate legumele si se pun la fiert in apa.Cand sunt fierte se scurg de zeama(din aceasta zeama eu mereu prepar o supa de galuste ). Dupa ce s-au racit se...Citeste continuarea

Strudel cu ciuperci

Postat de: crisad in Aperitive / Garnituri

se trag  in putin ulei  la tigaie ciupercile  si usturoiul pisat (mai aromat iese cu unt dar fiin post am  folosit ulei) si apoi se inabusa cu putina apa. se amesteca faina cu...Citeste continuarea

Semilune

Postat de: Michelle in Prajituri

Facem crema : se fierbe laptele cu zaharul se adauga budinca,iar cand se raceste se adauga untul. Blatul: Se separa oualele, galbenusurile impreuna cu zaharul se omogenizeaza, iar albusurile...Citeste continuarea

Saratele cu parmezan

Postat de: ala_oancea in Aperitive / Garnituri

Se amesteca toate ingredientele si se framanta aluatul. Se pune in frigider pentru jumate de ora, se intinde o foaie nu prea groasa si se decupeaza forme. Se ung cu ou batut cu o lingura de...Citeste continuarea

Salata cu scrumbie sarata

Postat de: luminita20_2006 in Salate

Cartofi se fierb in coaja si se curata dupa ce s-au racit apoi se taie pai mai mari la fel si ardeiul;. pestele se curata de oase si se taie si el pai, ceapa solzi . se pun si maslinele , sarea si...Citeste continuarea

Snitel elvetian

Postat de: Oana in Pui

Pieptul de pui se spala, apoi se taie felii si se bate cu ciocanul de snitele. Ies 8 bucati. Se bat ouale si se amesteca cu faina, sare, piper si un varf de cutit nucsoara. Se omoenizeaza...Citeste continuarea

Salata de varza murata cu boia

Postat de: Oana in Salate

Se scoate varza din butoi, se spala cu apa rece, se scurge, apoi se toaca fideluta. Se amesteca cu uleiul de masline, piper, boia si marar. Mai simplu de atat nici ca se poate :) Am prajit un...Citeste continuarea

Salata de sparanghel cu bacon

Postat de: adriana65 in Salate

Am folosit sparanghel la borcan deoarece la magazin l-am gasit cam pleostit si nu prea proaspat. L-am lasat cateva ore sa se scurga bine de apa. Baconul l-am taiat feliute, la fel si rulada...Citeste continuarea

Supa de linte rosie

Postat de: rivka in Supe/Ciorbe

Ceapa se toaca marunt, catelul de usturoi se zdrobeste, se aseaza in oala si se dustuiesc scurt in putin ulei de masline pana isi lasa putin miros. Se adauga lintearosie care inainte a fost...Citeste continuarea

Sos de usturoi cu smantana

Postat de: nyana in Clasice

se storc cateii de usturoi si se sareaza si pipereaza amestecand usor , se adauga ulei ca la maioneza frecand in sensul acelor de ceasornic. (amestecati repede pt ca se poate taia ca la maioneza)....Citeste continuarea

Salam de biscuiti reteta (de post)

Postat de: ionix in Mancaruri de post

 Salam de biscuiti reteta Intr-o cratita se pune margarina la topit. cand s-a topit adaugam apa, zaharul si esenta de rom. Se da la racit compozitia. Intre timp rupem biscuitii in...Citeste continuarea

Stamppot

Postat de: rivka in Aperitive / Garnituri

Legumele se curata , se spala, se aseaza impreuna in oala pe foc in apa cu sare sa fiarba. Cand sunt fierte se scurge apa, se bat cu batatorul pt puree de cartofi impreuna cu 2 linguri ulei...Citeste continuarea

Schnitzel la cuptor

Postat de: rivka in Pui

Se taie bucatile de piept ca pentru snitele.Se sareaza, pipereaza, se stropesc cu o lingura de ulei masline si se intinde uniform uleiul cu mana pe bucatile de carne. Se bat cele 2 oua cu...Citeste continuarea

Spaghete cu vita-s sos de rosii

Postat de: ionix in Spaghete

  Carnea de vita taiata felii se pun in apa rece cu sare circa o ora, schimband apa din cand in cand. Intr-un ceaun sau o oala se incinge uleiul si se pune la inabusit carnea de...Citeste continuarea

Somon si legume in stil chinezesc

Postat de: Oana in Somon

Legumele se spala, apoi se taie patratele/romburi de 2 cm. Se incinge uleiul intr-un wok si se adauga legumele. Se condimenteaza. Din cand in cand se mai adauga putina apa sa se inabuseasca si sa...Citeste continuarea

Supa de somon

Postat de: Oana in Supe

Se spala legumele, se curata. Ceapa se taie cubulete fine, morcovul de da pe razatoarea mica, apoi se calesc in untul topit. Din cand in cand se adauga putina apa, sa se inabuseasca. Dupa 5 minute...Citeste continuarea

Salata de toamna

Postat de: liana_geicu in Salate

Se curata legumele de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se potrivesc de sare si ulei. Se poate servi ca atare sau pe post de garnitura. Citeste continuarea

Salata de fructe

Postat de: liana_geicu in Salate

Se taie fructele cubulete/feliute si se amesteca intr-un castron. Se serveste simpla, fara alcool, frisca sau ciocolata! Citeste continuarea

Salata de vinete

Postat de: pana_luminita in Salate

Amestec vinetele cu ceapa tocata marunt , sare , 1 ling de ulei , si maioneza obtinuta din ingredientele date si adaug sare dupa gust. Citeste continuarea

Supa cu smantana

Postat de: nyana in Supe/Ciorbe

Se rumeneste faina in uleiul incins iar apoi se adauga apa.Se curata legumele si se taie marunt apoi se pun la fiert si cu foaia de dafin. Cand zarzavatul este fiert se da gust supei cu o...Citeste continuarea

Supa nemteasca

Postat de: pana_luminita in Supe/Ciorbe

Fierbem carnea bine, apoi adugam legumele taiate buc mai mari se drege cu sare Galuste: batem cele doua oua dupa care in ploaie adaugam grisul si branza , galustele se fierb separat in apa cu...Citeste continuarea

Supa de mazare

Postat de: yammy in Supe/Ciorbe

Se taie marunt ceapa si se inabusa in ulei impreuna cu morcovii taiati tot marunt. Cand s-au calit, se sting cu apa necesara pentru supa. Se adauga mazarea si se lasa sa fiarba pana se inmoaie. Se...Citeste continuarea

Savarina

Postat de: yammy in Prajituri

-se separa galbenusurile de albus   -galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vaniliat   -se adauga pesmetul   -separat se bat albusurile spuma   -se...Citeste continuarea

Sufleu de legume

Postat de: yammy in Mancaruri de post

 Legumele bine fierte se paseaza obtinindu-se un pireu care se amesteca cu sosul alb (preparat din lapte, faina si unt), cu cele 4 galbenusuri, batind bine, apoi cu cascavalul ras si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

ieri la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

pe 23.09 la 07:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]