Salata de ton cu porumb
Postat de: Brindusa in SalateScurge uleiul din ton si zeama din porumb, iar salata verde condimenteaz-o dupa gust cu ulei de masline, zeama de lamaie si sare. Amesteca-le si ..... baga mare! Citeste continuarea
Supa - crema de mazare uscata
Postat de: Brindusa in SupeSpala bine mazarea si pune-o la fiert in apa, pana cand e fiarta bine. Daca a scazut prea mult, completeaza cu apa. In acest timp caleste legumele in ulei. Mixeaza mazarea intr-un...Citeste continuarea
Supa rosie, de gaina taraneasca:)
Postat de: ANCA in SupeCarnea se pune la fiert in apa rece, se spumeaza. Cand carnea este aproape fiarta, se pun legumele taiate cubulete si ceapa, care se fierbe intreaga, si se scoate din supa la final. Cantitatile...Citeste continuarea
snitele din muschi de porc
Postat de: Teo in Aperitive / GarnituriSe portioneaza muschiul pe grosime, se bate fiecare bucata, se unge cu putin mustar si pe o parte si pe alta. Intre timp se bat ouale si se amesteca cu faina, se adauga sarea, piperul. Se dau...Citeste continuarea
Stelute cu telemea
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriIntr-u vas incapator punem faina si peste ea se pun untul la temperatura camerei, telemeaua rasa pe razatoarea cu ochiuri mici, oul, condimentul pentru cartofi prajiti si boiaua. Se framanta un...Citeste continuarea
Salata de fasole colorata
Postat de: Michelle in SalateFasolea se pune la inmuiat apoi se fierbe bine,se scurge si apoi se adauga sarea,uleiul,ceapa tocata solzisori,patrunjel tocat,zeama de lamaie si ardei taiati feliute..in cazul meu pasta de...Citeste continuarea
Salata cu noodles, ton si mango
Postat de: Adinuta in SalatePasul 1: Taiteii se pun intr-un bol si peste ei se toarna apa fierbinte. Se lasa 5 minute la inmuiat (sau cat scrie pe ambalaj), apoi se scurg de apa si se lasa la racit. Se spala legumele si...Citeste continuarea
Sote de pipote de pasare
Postat de: ela in Mancaruri cu carnePipotele se spala,se taie marunt si se prajesc in ulei15min.Uleiul ramas de la prajirea pipotelor se pune intr-o tigaie in care se pune ceapa taiata marunt,morcovul si ardeiul tocat...Citeste continuarea
Supa de salata verde
Postat de: mihaelar63 in Supelegumele se curata si se spala . se pune la fiert o oala cu 4 l apa . cand clocoteste se pune in ea morcovul razuit mare , ceapa si usturoiul taiate + slaninuta...Citeste continuarea
Supa de gaina cu frecatei
Postat de: Oana in Supe/CiorbeCarnea se spala, se taie in bucati potrivite si se da intr-un clocot. Se arunca spuma, se spala carnea cu apa rece si se pune iar la fiert in 3 l de apa, cam o ora. Se adauga si sare la fiert....Citeste continuarea
Supa rapida de legume cu noodles
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postlegumele se curata, se spala si se taie in forma dorita , ceapa se pune intreaga , se pun la fiert in apa clocotita cu sare . se fierb sub capac cam 25min . se...Citeste continuarea
Supa de legume cu crutoane
Postat de: luminita20_2006 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala apoi se taie pai(dar bucati mai groase). Se pun la fiet si se adauga un pic de ulei. Ceapa se toaca marunt si se pune si ea la fiert. Cand sunt aproape gata se...Citeste continuarea
Supa de fasole verde cu afumatura
Postat de: mihaelar63 in Supeosul afumat se opareste cu apa clocotita, prima apa se arunca . se pun intr-o oala afumatura cu 3 l apa , cand clocoteste se pune morcovul , ceapa ,rosia , ardeii , usturoiul taiate...Citeste continuarea
Salata picanta cu chiftelute albe
Postat de: anisoara in SalateSe prepara chiftelutele dupa reteta urmatoare de aici Chiftelutele se racesc si se presara cu diferite condimente pentru ca sa se marineze . In cazul de fata am presarat peste...Citeste continuarea
Salata de vinete
Postat de: misha71 in SalateVinetele se coc, se curata, se spala si se lasa la scurs citeva ore. Cand sunt bine scurse se toaca cu tocatorul de lemn sau cu mixerul -varianta cea mai usoara :)) Intr-un vas de plastic se...Citeste continuarea
Salata cu surimi
Postat de: Bucataria_Portocalie in Fructe de marePREPARARE: Dezghetam bastonasele de surimi, le taiem cuburi, radem cascavalul, fierbem ouale, scurgem bine porumbul din conserva, taiem marunt ceapa, castravetii si ouale fierte. Intr-un bol mare...Citeste continuarea
Salata persana cu snitel umplut
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituricartofii se curata , se spala , se taie in opt , se fierbin apa cu sare . dupa fierbere se scurg si se amesteca cu putin ulei si piper. din sfecla rosie se face o salata obisnuita . se spala...Citeste continuarea
Slaninuta cu boia
Postat de: mihaelar63 in Mezel de casaspalati slanina si o increstati . o puneti la fiert cu usturoiul taiat feli si sare [reteta spune sa pui mujdei de usturoi dupa ce o scoti de la fiert, eu prefer sa fierb...Citeste continuarea
Salata cu ton
Postat de: ana in SalateSe scurg conservele de mazare si porumb se amesteca cu morcovul ras si stors de zeama ,cu maslinele taiate rondele , varza (eu combin varza pun si alba si rosie),salata si cele 2 cutii de...Citeste continuarea
Supa de rosii cu galuste de gris
Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbeceapa, morcovul, patrunjelulsi cartoful se curata , se taie cubulete si se calesc in ulei osul se opareste in apa fierbinte , apa aceasta se arunca . se adauga osul peste legume se...Citeste continuarea
Sos Gorgonzola - Reteta usor de...
Postat de: ionix in Pt. carneCum se prepara Sos Gorgonzola - Reteta usor de preparat pentru un deliciu cremos si aromat La foc mic se topeste untul. Peste untul topit se adauga branza gorgonzola si se...Citeste continuarea
Stamppot zuurkool (varza acra cu...
Postat de: rivka in PorcCartofii se curata se fierb in apa ca pentru puree de cartofi.Nu se pune sare. Slanina afumata(se foloseste o slanina afumata si sarata care seamana cel mai bine la gust miros cu acea carne...Citeste continuarea
somon fumee cu ananas
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituriananasul se curata se taie intai in sfert apoi in feliute de 1 cm. grosime somonul se feliaza si se aseaza peste feliile de ananas se aplica la fiecare un ,,mot '' de smantana...Citeste continuarea
Supa cu galusti
Postat de: cicilica in Supe/CiorbeSe ia carnea se spala ,se pune in putina apa la oparit. Se ia o oala in care se pun legumele intregi,apoi carnea de pui, sare , se completeaza cu apa(cam 4 litri) si se pune la...Citeste continuarea
Salata harcea-parcea
Postat de: Mama_Lizica in SalateFierbi cartofii in coaja, ouale si mazarea (separat). Intre timp, speli salata verde, frunza cu frunza si o rupi bucatele intr-un vas. Adaugi cartofii, fierti, curatati si taiati cubulete, ouale,...Citeste continuarea
Sos marinat cu chiftelute si ciuperci
Postat de: ANCA in VitaChiftelele : carnea tocata se amesteca cu legumele date pe razatoarea mica sau la robot, verdeata tocata marunt, ouale, cimbrul, sarea si piperul. Nu am pus pesmet in compozitie caci era legata...Citeste continuarea
Salata de ciuperci si pui
Postat de: Oana in SalatePieptul de pui se spala si se pune la fiert cu putina sare, pana devine fraged. Se lasa apoi la racit si se taie cubulete. Ciupercile se taie cuburi mici si se scurg bine de zeama, intr-un tifon....Citeste continuarea
Supa crema de iarna cu legume - de...
Postat de: LopFras in Supe/CiorbeSe curata si se fierb toate legumele timp de o ora la foc mare. Se scurg de zeama si se paseaza in robot sau blender. Se adauga pasta peste zeama ramasa, se mai da un clocot si se condimenteaza...Citeste continuarea
Supa asiatica cu pui si creveti
Postat de: LopFras in Supe/CiorbeSe calesc in unt crevetii, se adauga morcovul taiat fideluta, se adauga aproximativ 700 ml apa. Cand incepe sa clocoteasca apa adaugati bucatile de piept de pui, condimentele si sosurile. Dupa 10...Citeste continuarea
Supa asiatica LopFras
Postat de: LopFras in Supe/CiorbeFierbeti pieptul de pui cu morcovul in apa cam 15 minute. Condimentati si adaugati sosul de soia si otetul balsamic. Adaugati bucatile de ananas si mai dati un clocot. In boluri puneti taiteii....Citeste continuarea
Supa de fasole cu linte rosie
Postat de: rivka in Supe/CiorbeLintea(o cana mare) se aseaza la umflat in apa calda cca 30 minute. Intr-o oala de supa se aseaza ceapa tocata , usturoiul tocat cu cutitul, ardeiul capia tocat marunt si morcovul tocat...Citeste continuarea
Salata rece cu carne de pui
Postat de: rivka in SalatePieptul de pui de pune la fiert cca 15-20 minute in apa cu sare. Cartofii se curata si se pun la fiert. Se lasa puiul si cartofii la racit, se toaca si se amesteca cu mazarea si morcovii,...Citeste continuarea
Salata Zmeurel
Postat de: miha in SalateCarnea se pune la fiert in apa cu sare.Cand este aproape fiarta se adauga legumele spalate si curatate. Dupa ce au fiert se scot din supa si se lasa la racit,apoi se taie cubulete.La fel si...Citeste continuarea
Saratele
Postat de: ionix in Aperitive / GarnituriOuale se bat bine si se freaca cu untul. Se pune si telemeaua data pe razatoare. Daca telemeaua este foarte sarata nu mai adaugati decat un praf de sare. Apoi se pune treptat faina...Citeste continuarea
salata de pui
Postat de: ionix in SalatePieptul de pui se spala si se fierbe bine in apa cu putina sare. Dupa ce a fiert se da la racit si apoi se taie cubulete. Ciupercile se fierb si se lasa la racit. Dupa ce s-au...Citeste continuarea
Salata de ciuperci
Postat de: ionix in SalateCiupercile se fierb si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit se taie cubulete, se spala bine si se lasa la scurs. Intr-o tigaie se incing doua linguri de ulei in care se pune ceapa...Citeste continuarea
Salata de beouf
Postat de: ionix in SalateSe pune la fiert pipetul de pui, dupa ce a fost spalat foarte bine, cu putina sare. Eu am pus si morcovii pentru c-am avut niste morcovi care fierbeau mai greu. Apoi se adauga...Citeste continuarea
SANGRIA
Postat de: ionix in BauturiIntr-un vas mare se amesteca vinul cu sucul de portocale, cu sucul de lamaie, cu sucul de grapefruit, cu batonul de scortisoara si zaharul. Apoi se adauga si whiskeyul si se amesteca...Citeste continuarea
sandwich gustos
Postat de: ela in Aperitive / Garniturise unge o felie de paine cu crema de branza,se pun apoi br topita feliata,o felie muschi file,una de salam,se orneaza cu castraveti si ardei feliute si maioneza si se adauga o felie unsa cu...Citeste continuarea
Sarmale in vas roman
Postat de: nyana in Porcse amesteca carnea tocata cu cimbrul, cu bulionul, cu orezul, cu ceapa tocata marunt, piper macinat sare dupa gust. foile de varza se potrivesc pentru sarmale si incepe procedeul de infasurare. Pe...Citeste continuarea
Somon cu sos de lamaie, portocala...
Postat de: Oana in SomonPestele se curata de piele si de oase, se spala si se aseaza intr-o tava de iena. Lamaia si portocala se storc si impreuna cu pulpa rezultata se torna peste peste. Se adauga vinul, caperel si...Citeste continuarea
Snitele de pui la cuptor
Postat de: Oana in PuiPulpele de pui se spala bine si se cresteaza cu cutitul din loc in loc, sa nu ramana vreo portiune mai groasa si sa sa patrunda bine carnea la copt. Sesterg apoi cu prosop de hartie. Ouale se...Citeste continuarea
Salata de beouf
Postat de: nyana in SalateSe fierb separat cartofii cu coaja , iar dupa fierbere se decojesc si se taie marunt,carnea se fierbe si cand este jumatate fiarta se pune restul de legume la fiert. cat timp fierb legumele...Citeste continuarea
Sachertorte
Postat de: Brindusa in TorturiIncalzeste cuptorul la 165 grade Celsius. Pune hartie de pergament intr-o forma rotunda. Amesteca untul cu 100 g zahar pana ce devine o crema pufoasa si zaharul s-a topit.Adauga pe rand...Citeste continuarea
Stea cu portocale si sarlota
Postat de: Mama_Lizica in PrajituriFaci un blat de pandispan: Separi albusurile de galbenusuri. Bati spuma albusurile, adaugi zaharul, lingura cu lingura. Bati in continuare, adaugi galbenusurile, unul cate unul, apoi uleiul, in...Citeste continuarea
Salata "boeuf"de paste
Postat de: madaroxi in SalateSe fierb pastele,se amesteca cu porumbul foarte bine scurs,castraveciorii taiati feliute fine,gogosarul taiat marunt si muschiul taiat fasii! Se face maioneza sin cele 2 ou si ulei,se amesteca...Citeste continuarea
Salata cu limba fiarta
Postat de: anisoara in SalateSe taie toate ingredientele in forma de betisoare . Se adauga uleiul si , daca e necesar, putin otet dupa gust , se amesteca bine si se lasa sa se marineze toate ingredientele...Citeste continuarea
salata de sfecla rosie cruda
Postat de: carla27carla in Salatese curata sfecla si se da prin razatoarea cu ochiuri mari.Se presara sare,piper.Se adauga otet dupa gust si ulei de masline .se amesteca si se serveste simpla sau ca si salata. Citeste continuarea
Sarmalute in foi de varza
Postat de: susu in PorcVarza se tine la desarat si apoi se spala. Carnea se da prin masina. Ceapa se toaca marunt si se caleste. Carnea tocata se amesteca cu cimbru, boia dulce, marar, orezul, o lingura pasta de...Citeste continuarea
Sarmale cu varza acra
Postat de: miha in PuiCarnea o tocam impreuna cu mararul,ou,morcov, sare , piper si boia de ardei. Ceapa o calim putin in ulei,adaugam 100 ml suc de rosii si orezul spalat. Lasam la fiert pana scade sucul de...Citeste continuarea