Sos de usturoi cu maioneza

de ionix in Pt. carne, 15 Oct 2009 | 15950 vizualizari

 

este un sos foarte bun pentru , shaworma, snitele, carnita la gratar, cartofi prajiti, carne prajita, etc...
sosul il stiu de la soacra-mea :D

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri crude
  • 7 catei de usturoi (sau dupa gust)
  • o lingura de mustar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare
  • circa 200 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de usturoi cu maioneza:

Usturoiul se piseaza si se amesteca bine cu lingura de mustar si putin ulei pana se face o pasta.

Peste pasta formata se pun galbenusurile (atentie, gabenusurile trebuie sa fie la temperatura camerei) si se amesteca bine doar intr-un sens, pentru a nu se taia, pana se incorporeaza bine pasta cu galbenusurile.

Sosul format se freaca treptat treptat cu uleiul, exact ca la maioneza.

La sfarsit se adauga zeama de lamaie si sarea si se freaca iar inca un minut pentru a se amesteca bine.

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

atentie... sa scoateti oule dinainte pentru a se incalzi pana ajung la temperatura camerei...

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de usturoi cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu iaurt și nectarine - Desertul rapid și delicios

ieri la 09:25

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

pe 26.08 la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

pe 26.08 la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos de patrunjel