Somon cu sos de lamaie, portocala si vin

de Oana in Somon, 3 Ian 2010 | 10112 vizualizari

 

Inspirata de Adinuta, am pregatit acest somon pentru noaptea de Revelion! Poza e putin "aburita" :)), dar super delicios preparatul :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg file de somon
  • 1 lamaie
  • 1 portocala
  • 1 pahar cu vin alb
  • 3 linguri cu capere
  • 3 linguri masline verzi fara samburi
  • cimbru uscat
  • busuioc
  • sare
  • piper alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de lamaie, portocala si vin:

Pestele se curata de piele si de oase, se spala si se aseaza intr-o tava de iena. Lamaia si portocala se storc si impreuna cu pulpa rezultata se torna peste peste. Se adauga vinul, caperel si maslinele, se condimenteaza dupa gust. Se acopera cu folie de aluminiu si se tine la rece cateva ore. Eu am pregatit pestele dimineata si seara l-am pus in cuptor.

Se pune la tava in cuptorul incins, cam 20 de minute, la foc potrivit. Se servesc cu cartofi natur si patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de lamaie, portocala si vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu sos de sampanie si portocala