A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Supa Minestrone

Postat de: Toamna07 in Supe

Spalam legumele.Punem apa la fiert cu sare, morcovii,telina,pastarnacul si cartofii taiati.Lasam 10 minute. Adaugam rosiile si pastele. Separat,am spalat ciupercile ,le-am taiat felii si le-am...Citeste continuarea

Supa-crema de cartofi cu afumatura...

Postat de: lilik in Supe

Curatam ceapa si morcovul,apoi le tocam impreuna cu telina si le punem intr-o oala cu uleiul sa se caleasca putin,dup care punem afumatura si o lasam putin sa se innabuseasca,dupa care punem 1...Citeste continuarea

Saratele

Postat de: Elena_Daria in Aperitive / Garnituri

Dizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu zaharul. Lasam sa stea la loc caldut 15 minute, pana se umfla si devine spumoasa. Intr-un vas punem faina, facem o gropita in mijloc si...Citeste continuarea

Savarine

Postat de: Ela68 in Prajituri

Se pun intr-un vas faina, sarea, zaharul, zaharul vanilat si se toarna drojdia dizolvata in mijloc. Se amesteca totul cu mixerul 1 minut.Se adauga oul, galbenusurile, untul inmuiat si laptele...Citeste continuarea

Spaghete de zucchini cu sos pesto

Postat de: Ela68 in Mancaruri de legume

Sosul pe care l-am pregatit, nu este cel original de pesto, am preparat un sos cu ce-am avut la-ndemana, la baza avand busuioc si patrunjel, la care am adaugat si restul de ingrediente si le-am...Citeste continuarea

Stufat din coaste de ied

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

Intr-o oala incingem putin ulei si calim ceapa uscata tocata marunt. Adaugam costitele de ied, sare, piper si amestec de legume uscate, lasand  totul la innabusit. Adaugam  apa atat cat...Citeste continuarea

Salade Composee du Lys-de-Mer...

Postat de: mitinita in Salate

Taiem toate legumele in cubulete sau in orice fel de forme dorim. Amestecam toate ingredientele si preparam sosul pentru salata. Amestecam bine totul si dam bolul la frigider. Ornam cu frunze...Citeste continuarea

Supa Wonton

Postat de: Satisfyyourcravings in Supe

Pentru aluatul wonton, se amesteca faina, apa si sarea pentru a forma un aluat omogen. Este posibil sa mai aveti nevoie de putina faina pentru a obtine un aluat elastic. Se lasa la frigider,...Citeste continuarea

Snitele in aluat de cartofi

Postat de: aalliinnaa07 in Aperitive / Garnituri

Se spala cartofii,se fierb in apa cu un praf de sare,se lasa sa se raceasca,dupa care se curata de coaja. Se dau cartofii pe razatoare impreuna cu ceapa curatata,branza si se pun toate intr-un...Citeste continuarea

Salata de "Iarba grasa"

Postat de: ligia_hansyy in Salate

Se curata si se spala salata ,rosiile, ceapa si patrunjelul. Intr-un bol se aseaza iarba grasa,rosiile se taie cubulete aproximativ la fel de mari pe cat crutoanele, se taie marunt ceapa si...Citeste continuarea

Supa de rosii

Postat de: gatiticuspor in Supe

  Taiati legumele (in afara de rosii) in cuburi mici si caliti-le in putin ulei cu un praf de sare si piper.   Cand legumele s-au calit adaugati apa (in functie de cata supa vreti sa...Citeste continuarea

Saltimbocca alla romana

Postat de: Geanina87 in Vita

Cotletele trebuie batute ca la snitele. Peste fiecare cotlet am pus cate o felie de prosciuto si doua frunze de salvie prinse cu scobitori. Am presarat sare si piper peste partile fara frunze,...Citeste continuarea

Supa de pui cu ciuperci in vas Zepter

Postat de: Zamfira in Supe

Spalam, portionam carnea de pui si o punem la fiert (am folosit vasul Zepter). Dupa ce incepe sa fiarba indepartam spuma formata. Adaugam legumele, telina, gulia si o parte din morcovi pe care ii...Citeste continuarea

Supa de pui cu galuste de gris

Postat de: lilik in Supe

Curatam legumele si le punem intr-o oala cu apa (3,5-4 litri apa,eu pun la ochi),pe care o punem pe foc.Cand incepe sa fiarba punem si carnea de pui. Lasam sa fiarba la foc mic (luam spuma de...Citeste continuarea

Salata in culori de toamna

Postat de: portiadelumina in Salate

Pentru că toamna a fost caldă bogată am zis să nu ratez ocazia de a mă bucura de ea atât în farfurie cât şi în fotografii. La cea de-a doua parte însă mai...Citeste continuarea

Salata Boeuf

Postat de: carla27carla in Salate

Carnea si zarzavatul se fierbe in supa. Se toaca marunt zarzavatul fiert ,carnea se ia de pe oase si se toaca marunt. Se toaca castravetii murati. Se amesteca toate ,se adauga sare si piper dupa...Citeste continuarea

Supa de cocos cu taitei de casa

Postat de: carla27carla in Supe

Se spala carnea de cocos si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece la foc mic. Se ia spuma formata. Zarzavatul se curata si se taie in bucati potrivite. Se adauga in oala cu carnea cand aceasta...Citeste continuarea

Snitel De Vita Cu Piure De Cartofi...

Postat de: gatiticuspor in Mancaruri cu carne

  Asezati cotletul de vita pe o suprafata de lucru plana si acoperiti cu folie alimentara.   Bateti carnea (nu foarte energic sa nu se rupa) cu un facalet sau un ciocan pentru snitele...Citeste continuarea

Strudel cu branza dulce

Postat de: Zamfira in Dulciuri

Dezghetam pachetul de foietaj, intindem foaia si o taiem in forma de brad, dupa modelul din poza. Tapetam o tava cu hartie pentru copt si cu mare grija asezam foaia decupata in tava si abia apoi...Citeste continuarea

Sos de ceapa cu cartofi natur

Postat de: Zamfira in Pt. carne

Curatam, spalam ceapa o taiem bucati mai mari si o punem la fiert in putina apa. Timp de fierbere 10 minute (ceapa sa fie suficient de fiarta). Strecuram ceapa fiarta si pastram apa in care a...Citeste continuarea

Somon la cuptor cu salata verde

Postat de: alba_zori in Somon

Spalam feliile de somon si le asezam intr-o tava de cuptor unsa cu ulei de masline. Condimentam cu sare,curry,vinul alb,foi de dafin,rozmarin si punem o folie de aluminiu deasupra. Punem la...Citeste continuarea

Salata de conopida

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Conopida se curata de foi si eventualele insecte, se rupe buchetele mici si se pune la fiert in apa clocotita cu sare, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Se stropeste cu zeama de lamaie, ptr...Citeste continuarea

Salata de telina cu maioneza

Postat de: Valclaudia in Salate

Am curatat telina, am spalat-o si am dat-o pe razatoarea fina. Am preparat maioneza din galbenusurile de ou, mustar, sare si ulei, am adaugat mararul tocat marunt si telina si am condimentat cu...Citeste continuarea

Saleuri cu susan

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Am taiat aluatul fasii, am rasucit fiecare fasie,vezi foto! Am asezat saleurile rasucite in tava, le-am uns cu ou, am presarat susan si sare si le-am copt la foc mare. Au devenit rapid rumene...Citeste continuarea

Snitele la cuptor

Postat de: Valclaudia in Porc

Am taiat carnea felii subtiri, fara sa o mai "bat" asa cum fac in mod normal cand pregatesc snitele. Ouale le-am amestecat cu praful de copt si susanul, am adaugat si sarea si piperul...Citeste continuarea

Strudel cu mere si dovleac

Postat de: panacris in Dulciuri

Se curata merele si dovleacul, se rad pe razatoarea mare, apoi se pun intr-un vas, cu fundul dublu, (Ideal ar fi unul Zepter;), ptr cine are in dotare :D ) se adauga zaharul, zaharul vanilinat,...Citeste continuarea

Shortbread cu Rooibos si menta...

Postat de: Satisfyyourcravings in Dulciuri

Se amesteca faina cu sarea si zaharul pudra. Se adauga vanilia, apa, untul si "ceaiul". Se amesteca pana se formeaza un aluat omogen. Se rastoarna aluatul rezultat pe o bucata de folie...Citeste continuarea

Struguri murati

Postat de: Sim0naWorld in Muraturi

Am spalat si desfacut de pe ciorchide boabele de strugure, apoi le-am asezat in borcane. Eu am facut un borcan cu struguri albi, unul cu struguri negri. Deasupra strugurilor am pus rondele de...Citeste continuarea

Sărmăluţe fierte cu vin

Postat de: madi_marin in Porc

Se pregăteşte umplutura: se toacă ceapa mărunt şi se amestecă cu carnea. Se adaugă orezul spălat şi bine scurs, piper, cimbru, seminţe de mărar şi se amesteca foarte bine. Se lasă...Citeste continuarea

Sos Uncle Ben`s

Postat de: Ela68 in Aperitive / Garnituri

Se toaca ceapa si se caleste in uleiul de masline impreuna cu zaharul brun. Morcovii si telina se taie fideluta si se adauga peste ceapa. Lasam doua, trei munute la foc mediu. Taiem o felie...Citeste continuarea

Salata asortata pentru iarna

Postat de: lili in Muraturi

Legumele se taie, se adauga otetul, zaharul, hreanul dat pe razatoare, sarea si salicilatul. Se lasa la odihna 2 zile. In acest timp se tot amesteca. Dupa 2 zile se pun in borcane si sunt numai...Citeste continuarea

Spaghete cu de toate

Postat de: LadyCrs in Paste

Fierbem spaghetele in apa clocotita cu sare . Le spalam si le lasam la scurs. Fierbel pulpele si le lasam sa se raceasca pentru a le putea dezosa si le taiem bucatele, alaturi de cabanosi si...Citeste continuarea

Sarlota cu fructe

Postat de: ralu_river in Torturi

Blat: Se mixeaza 8 albusuri cu 8 lg zahar, se adauga 4 lg apa, cele 8 galbenusuri, pe rand si 8 lg de faina, in ploaie. Se da la cuptor, la foc mediu.  Crema: 5 oua intregi, 10 lg zahar,...Citeste continuarea

Soparle & Pariziene cu carnaciori...

Postat de: rhapsody in Mancare copii

 1. Facem o maia din drojdie, laptele caldut, zahar si 2 lg de faina. Lasam la dospit 15-20 min. Amestecam apoi maiaua cu restul ingredienteleor pentru aluat si framantam 10 min. Lasam...Citeste continuarea

Salata de primavara

Postat de: ralu_river in Salate

Migdalele crude se pun la hidratat cu o seara inainte, in apa cat sa le acopere, iar a doua zi se curata de pielita. Se rade morcovul, sfecla si telina, celelalte legume se taie, spanacul si...Citeste continuarea

Supa de morcovi cu susan

Postat de: ralu_river in Supe

Morcovii se curata de coaja si se taie rondele subtiri. Ceapa tocata, usturoiul felii si prazul feliute (se pastreaza cateva feliute de praz pentru decor) se calesc cateva minute in ulei, apoi se...Citeste continuarea

Supa cruda de mazare

Postat de: ralu_river in Vegan / Raw vegan

Totul, exceptand o parte din marar si boia, se pune in blender si se mixeaza 1-2 minute. Se presara marar, boia si cateva boabe de mazare.  Merge super cu painici wasa Citeste continuarea

Suc Ruby

Postat de: ralu_river in Bauturi

Toate ingredientele se storc in storcatorul de fructe.  Citeste continuarea

Souffle de spanac

Postat de: mamaieelena in Aperitive / Garnituri

Se pune intr-o cratita mai incapatoare untul ca sa se topeasca dar nu sa se arda. Se adauga faina, se prajeste cateva secunde si se stinge cu lapte amestecand continuu, avand grija sa nu faca...Citeste continuarea

Saratele din foietaj

Postat de: ralu_river in Aperitive / Garnituri

Aluatul se intinde putin pe o masa tapetata cu faina. Oul se bate si se unge aluatul cu el, cu o pensula. Se presara apoi cascaval ras, mac si susan. Se taie aluatul in 4-5 bucati mari, apoi...Citeste continuarea

Salata de fasole boabe

Postat de: cristeena20 in Salate

- fierbem ouale  - se spala fasolea din conserva si se scurge bine - tocam fin ceapa, usturoiul; taiem cubulete mici ardeiul si rosiile - adaugam coriandrul tocat fin , sare, piper,...Citeste continuarea

Supa crema de linte rosie

Postat de: Bucataras in Supe/Ciorbe

Lintea se spala in mai multe ape, se lasa la inmuiat ½ ora. Se pune in vas Zepter, se adauga uleiul, legumele taiate bucati si se adauga apa cat sa depaseasca totul cam cu 4 cm(doua...Citeste continuarea

Sarmalute in vas roman

Postat de: pusikmea in Porc

Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare funza se taie cotorul. Separat se taie slanina afumata. Amestecam carnea cu orezul spalat bine, tocana de legume, sare, piper si...Citeste continuarea

Savarine

Postat de: mamaieelena in Prajituri

Din drojdie, faina si lapte se face o maia (2 linguri faina ,50ml lapte caldut + 1 lingura cu zahar) se lasa la crescut. Faina se pune in castron si se adauga maiaua crescuta, galbenusurile,...Citeste continuarea

Salata de cruditati cu cartof copt

Postat de: Ela68 in Salate

Se curata zarzavatul si se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Ultima data radem marul, caci se oxideaza cel mai repede. Stropim cu zeama de la o jumatate de lamaie, adaugam sare si amestecam bine....Citeste continuarea

Sarmalute de pui cu afumatura

Postat de: RuxyRux in Pui

Mi-au iesit in jur de 40 de bucati din toata cantitatea. Ies foarte foarte bune si cu carne de pui. Carnea se toaca impreuna cu afumatura si cu ceapa. Se amesteca apoi cu uleiul, orezul,...Citeste continuarea

Sandvis cu oua in cuib la microunde

Postat de: alinutzika in Sandvisuri

Chiflele se scobesc la mijloc, cat sa intre un ou. Se sparge oul in cuib si se sareaza. Se da la microunde pt aproximativ 5 minute, sau pana se incheaga albusul si se intareste galbenusul. Se pun...Citeste continuarea

Sandvis " Samy"

Postat de: alinutzika in Sandvisuri

Cornul se taie pe orizontala si se introduce o felie mare de cascaval. Cornul se baga pt cateva minute la grill, pana se topeste cascavalul, iar cornul are un invelis crocant si tare bun. Citeste continuarea

Sandvisuri ptr copii: Buburuza

Postat de: mitinita in Sandvisuri

Se unge felia de paine cu crema de branza,felia de paine am taiat-o 6x6 cm. Asezam pe ea frunzele de patrunjel. O jumatate de maslina o folosim ptr capul buburuzei,iar bucatelele mici ptr...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]