Saratele

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 7 Noi 2012 | 10891 vizualizari

 

By E-retete.ro!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 150 g untura
  • 150 g smantana(eu am pus 4 linguri)
  • 100 g margarina rama
  • 1 galbenus
  • 4 linguri lapte cadut
  • 1 varf de lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 pachete drojdie
  • In plus:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
  • 1 praf de sare
  • mac,susan,chimen,cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Dizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu zaharul.

Lasam sa stea la loc caldut 15 minute, pana se umfla si devine spumoasa.

Intr-un vas punem faina, facem o gropita in mijloc si adaugam: galbenusul, margarina, untura, sarea si maia de drojdie.

Faramitam totul cu degetele pana devine precum pesemtul.

Adaugam smantana pana se leaga (incepem cu 4 linguri si mai adaugam daca este necesar).

Framantam bine aluatul timp de 5 minute.

Acoperim bolul si lasam sa stea 15 minute.

Impartim aluatul in 4 bucati.

Pe blatul de lucru presarat cu faina, intindem din fiecare bucata cate o foaie subtire de cca 5 mm.

Taiem foaia pe margini cu un cutit ca sa obtinem un dreptunghi.

Taiem foaia fasiute inguste folosind cutitul sau decupam saratelele cu forme de fursecuri.

Asezam apoi fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt.

Batem galbenusurile cu laptele si praful de sare.

Folosindu-ne de o pensula de silicon ungem saratelele si presarm deasupra mac, susan, chimen, cascaval...ce doreste fiecare!

Dam saratelele la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

Se pastreaza in caserole.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Din cantitatile precizate mai sus au rezultat 4 tavi de saratele.

2

Tava are diametrul de 24/35 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu cascaval