Saltimbocca alla romana

de Geanina87 in Vita, 6 Noi 2012 | 6882 vizualizari

 

Reteta o am de pe un blog culinar si anume "e-Retete"(cu mici modificari).Am mancat de multe ori acest fel de mancare,dar niciodata nu am stiut cum se prepara.

 

INGREDIENTE

  • 2 cotlete vita
  • 2 felii de prosciutto crudo
  • 4 frunze salvie
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura de ulei
  • 2 linguri de unt
  • 30 ml vin alb sec
  • 100 ml supa pui
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saltimbocca alla romana:

Cotletele trebuie batute ca la snitele. Peste fiecare cotlet am pus cate o felie de prosciuto si doua frunze de salvie prinse cu scobitori. Am presarat sare si piper peste partile fara frunze, apoi le-am trecut prin faina. Intr-o tigaie am pus la incins o lingura de ulei si una de unt, dupa care am asezat carnea (cu frunzele in jos) scuturata de faina. Am lasat sa se prajeasca si pe o parte si pe alta la foc mare pana cand s-a rumenit. Am scos-o pe o farfurie, iar peste grasimea care a ramas in tigaie am pus vinul si am lasat sa fiarba pana s-a evaporat aproape tot, apoi am turnat supa si am lasat iarasi la fiert pana a scazut cam pe jumatate. Dupa ce a scazut am adaugat si ultima lingura cu unt lasand sa se topeasca. Am pus din nou carnea in tigaie peste sos si am mai lasat-o un minut la foc mic.

TIPS-URI

1

Scobitorile nu se mananca :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Saltimbocca alla romana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Geanina87 1

14.11.2012, 09:21

Asta poate ca e reteta ta sau poate cea originala, eu am gatit dupa reteta pe care o stiam eu.

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:38

Bya Ralu 1

27.01.2013, 22:55

like

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]