Răcituri de vară - piftii

de portiadelumina in Porc, 30 Iul 2014 | 5902 vizualizari

 

Ştiu că nu toată lumea se topeşte după "porcării", mai ales pe timp de vară, dar mie mi se mai face dor uneori de câte un fel de mâncare specific perioadei de iarnă, aşa că nu preget şi-mi pregătesc cele poftite.
Şi cum am achiziţionat o oală sub presiune şi trebuia să-i fac proba, doar ce am purces la treabă.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg picioare (şoşoni) de porc
  • 2 căpăţâni usturoi
  • 2 foi dafin
  • sare
  • 2 morcovi
  • gelatină (numai dacă e cazul)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Răcituri de vară - piftii:

Am spălat bucăţile alese şi le-am tăiat în mărimi potrivite pentru un fiert rapid apoi le-am pus la fiert în oala sub presiuna şi le-am lăsat cca 40 de minute. Le-am scos şi am îndepărtat bucăţile de oase, păstrând doar carnea desprinsă şi bucăţile de şorici.

Am strecurat zeama şi am pus-o la fiert dimpreună cu carnea şi cu ingredientele menţionate mai sus, desigur, morcovii fiind curăţaţi şi tocaţi. Spre finalul fiertului (am mai lăsat vreo 20 de minute) am pus şi usturoiul pe care l-am zdrobit (dar nu foarte mărunt).

Între timp, preventiv, mai ales că e vară, am pus la înmuiat şi trei pliculeţe de gelatină pe care le-am adăugat când lichidul nu mai era foarte fierbinte, amestecând compoziţia pentru omogenizare. 

Am pus compoziţia în vase şi am dat totul la rece. Răciturile au fost un succes, gust de iarnă în miez de vară.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

-se poate adăuga şi ceapă la fiert

2

-pentru estetic (dar şi pentru gust) se pot pune ouă fierte

3

-prefer să mănânc piftiile cu mămăligă caldă ori cu pâine de casă

Daca ti-a placut reteta noastra "Răcituri de vară - piftii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

Ducesa 1

05.08.2014, 12:12

Asistența, adică noi fetele, vom fi alături de tine (cu gândul), te vom susține de pe terasă, cu câte-o înghețată, o amandină, o cafea, în față!

portiadelumina 1

05.08.2014, 12:32

Daaaa, da, da. )

Panacris 1

12.01.2015, 08:06

Bune oricând

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de stevie sau totike