Ouă vopsite natural - Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2024 | 3758 vizualizari

 

Ouă vopsite natural -  Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște.
Descoperă frumusețea și simplitatea ouălor de Paște vopsite natural, folosind ingrediente din natură și sănătoase pentru a obține culori diverse, pastelate natural.
Ai nevoie doar de ouă albe, afine congelate, sfeclă roșie fiartă, turmeric și ulei de măsline.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ouă vopsite natural - Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște:
  • ouă albe de găină, spălate și curate
  • pudră de turmeric
  • afine congelate
  • sfeclă prefiarta
  • apă
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ouă vopsite natural - Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște:

Cum sa pregatesti Ouă vopsite natural -  Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște

Pentru a prepara ouăle vopsite, începe prin a fierbe ouăle timp de 15-20 de minute. În timp ce acestea fierb, pregătește coloranții naturali. Pentru culoarea albastru-violet, folosește afine congelate. Pentru culoarea roșiatică, folosește sfeclă roșie fiartă. Pentru o nuanță aurie, folosește turmeric. După ce ouăle sunt fierte și coloranții sunt pregătiți, toarnă apa în care ouăle au fiert peste fiecare ingredient colorant, în boluri separate. Aveți grijă ca vasul să fie termorezistent, pentru a nu se crăpa de la apa fierbinte. Adaugă ouăle și lasă-le să stea în fiecare soluție timp de aproximativ 3-4 ore sau mai mult, în funcție de cât de intens dorești culoarea.

Poti opta si pentru varianta de Oua rosii vopsite in coji de ceapa sau de Oua vopsite cu coloranti alimentari.

Mai multe detalii poti afla din articolul Tehnici si trucuri de vopsire a oualor de Paste - Creativitate pentru intreaga familie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă vopsite natural - Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saleuri