Omleta de duminica

de Panacris in Cook and smile, 21 Iun 2021 | 3386 vizualizari

 

Mno, duminică de duminică, savuram preparate din ouă la mic-ul dejun. De ceva vreme, mai greu ne adunăm la brunch-ul de duminică 😉că Zmeișorii și-au cam luat zborul. Dar nah azi a profitat, că măcar jumate din familie a fost prin zonă, așa  că am pus de-o omletă faină de duminică în familie! 😉

 

INGREDIENTE

  • Ouă de găină 6 bucăți,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ulei de rapiță 1 lingură,
  • Bacon cca. 100 g,
  • Mușchiuleț afumat de porc cca 50g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta de duminica:

Ceapa și ardeiul se curăță și taie julien. Într-o tigaie se pune uleiul de rapiță ce se pune la încins, cca. 10 minute la foc mediu, apoi se adaugă bacon-ul și mușhiulețul, tăiat mărunt. Se lasă la gătit cca. 5 minute la foc mediu, semiacoperit.

Ouăle se bat energic și se adaugă peste amestecul de legume, și se lsă la gătit cca. 5 minute pe o parte, apoi încă 5 minute pe partea cealaltă!

Cel mai bine e să aveți o tigaie doublet 😉 nu o să aveți bătaie de cap la întoarcrea omletei! 😉

Omleta se servește fierbinte cu pâine proaspătă și legume de sezon.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta de duminica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mic dejun copios