Ovocado

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2021 | 2786 vizualizari

 

Pentru că sora mea adoră ovocado – adică ouă coapte în coajă de avocado (are până și un tricou preferat cu avocado), am vrut să-i fac o surpriză și să-i pregătesc o gustare, însă voiam ceva mai mult decât un ou într-un avocado. Așa că le-am reinventat, adăugând șuncă și ceapă verde și la final le-am garnisit cu brânză camembert și parmezan. Au ieșit o bunătate. Și cum oul bătut are culoarea galbenă, iar brânza e albă, au ieșit culorile unui ou invers: alb în interior și galben în exterior, ceea ce mi s-a părut simpatic, iar sora mea a fost tare încântată.

Retete pascale

 

INGREDIENTE

  • 2 avocado,
  • 2 ouă,
  • Un praf de sare,
  • 4 felii șuncă Wein Pădurea Neagră,
  • Frunze de ceapă verde, după gust,
  • brânză camembert, după gust,
  • parmezan, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ovocado:

Tai avocado de jur împrejur cu un cuțit, o răsucești ca să se desfacă, îndepărtezi sâmburele și scoți miezul (pe care îl poți folosi la altă rețetă). Le așezi într-o tavă cu hârtie de copt.

Separat, bați ouăle cu sarea, adaugi șunca tăiată cubulețe, ceapa verde tocată mărunt, amesteci bine și umpli cojile de avocado, cu grijă pentru că umplutura e mai mult decât suficientă. Eu am pus și pâine scobită de miez pentru surplusul de ou.

Garnisești cu bucățele de brânză camembert și presari puțin parmezan ras (o mână de parmezan e suficient).

Dai tava la cuptor aprox 15 minute, la foc mediu.

Sunt ideale ca aperitiv sau gustare.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/ovocado.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ovocado" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza