Vopsirea oualor de Paste cu coji de ceapa este o metoda traditionala, naturala si accesibila, care ofera oualor nuante calde de rosu, portocaliu sau maro, in functie de tipul de oua utilizate.
Pentru a face Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, coji de ceapa, otet
Cum se fac aceste Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste:
Pune cojile de ceapa intr-o cratita mare si adauga apa suficienta ca sa le acopere. Fierbe-le timp de 10 - 15 minute, pana cand apa capata o culoare intensa.
Spala ouale in apa calda si detergent lichid pentru a indeparta impuritatile si grasimile de pe coaja. Clateste-le bine si sterge-le cu un prosop curat.
Daca vrei sa faci modele decorative, asaza frunze mici pe suprafata oualor umede. Asaza apoi fiecare ou cu frunza intr-o bucata de dres subtire, strange bine si leaga la capat pentru a fixa frunza pe ou.
Scoate cojile de ceapa din apa pentru a evita petele neuniforme.
Pune cu atentie ouale in apa colorata, asigurandu-te ca sunt complet acoperite. Adauga o lingura de sare si 3 linguri de otet in apa.
Pune cratita pe foc si lasa ouale la fiert timp de 8-10 minute. Dupa fierbere, lasa ouale sa se raceasca in apa pentru a intensifica culoarea.
Dupa ce s-au colorat frumos, scoate ouale pe un platou si sterge-le usor cu un servetel umezit cu putin ulei ca sa le dai luciu.
Poti opta si pentru varianta de Oua rosii vopsite in coji de ceapa sau de Oua vopsite cu coloranti alimentari.
Mai multe detalii poti afla din articolul Tehnici si trucuri de vopsire a oualor de Paste - Creativitate pentru intreaga familie .