Cabanuta cu banane

de anuta in Prajituri, 4 Feb 2016 | 3773 vizualizari

 

Nici o zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • blat;
  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de faina,
  • 3 linguri de ulei,esenta vanilie,
  • un praf de sare
  • crema 1;
  • 150 g branza de vaci,200 g smantana
  • 75 g zahar pudra,
  • 5-6 linguri dulceata de afine,un plic de gelatina
  • crema 2;
  • 150 g branza de vaci,
  • 200 g smantana
  • 75 g zahar pudra,
  • fructele de la un compot de caise,
  • 50 ml nectar de caise,un plic de gelatina
  • Decor;
  • 100 g ciocolata(dupa preferinta),
  • 2 banane,
  • o lingura de zahar,
  • o lingurita esenta rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cabanuta cu banane:

1.Se prepara blatul mixand cele 5 albusuri cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intaresc. Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul, apoi se adauga in albusurile bezea,se adauga si esenta si faina .Se da la copt cca 15 minute, la foc potrivit.

2.Se decupeaza blatul copt dupa o forma de chec+inca 2 bucati pentru mijloc si capac

3.Se prepara prima crema mixand branza cu smantana si zaharul apoi adaugam dulceata si  gelatina hidratata cu apa rece si topita la bain marie. La fel se procedeaza si cu a 2a crema,tinand caisele din compot separat, in strecuratoare.

4.Se imbraca forma de chec cu bucatile de aluat apoi se toarna prima crema cu dulceata,se acopera cu o bucata de blat, se toarna a 2 crema,se presara deasupra bucati taiate de caise si se inchide prajitura cu ultima biucata de blat.Se da la rece de seara pana a 2 zi dupa care se rastoarna pe un platou.

5.Se caramelizeaza lingura de zahar, apoi prajim un pic bananel taiate pe jumatate si la final adaugam si lingurita de vanilie. Cu bananele glazurate, decoram prajitura de pe platou apoi o imbracam in ciocolata si o mai lsam la rece cateva minute inante de a o taia in felii potrivite.                                  

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cabanuta cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu ciocolata,crema de branza si piersici