Se taie vanata in cuburi de 1 cm, se prasara generos cu sare si se lasa 15 minute. Se toaca patrunjelul si se amesteca cu carnea. Se imparte carnea in 20 parti si din fiecare se formeaza o biluta care se tavaleste prin semintele de fenicul. Se lasa la frigider 30 minute.
Se scurge vanata de apa si se caleste in putin ulei, la foc mediu, timp de 10 minute, pana devine aurie. Se adauga usutroiul zdrobit, sosul de chili, otetul, rosiile si putina apa. Se lasa 10 minute, pana se ingroasa.
Separat, se prajesc chiftelele pe toate partile, in putin ulei, la foc mediu, timp de 10 minute, pana devin aurii.
Se gateste malaiul in 2 cani de lapte si 2 cani de apa, plus sare, pana ajunge la consistenta dorita. La final, se adauga untul si parmezanul si se amesteca pentru omogenizare.
Se adauga chiftelele in sos si se amesteca usor.
Se servesc cu mamaliga si presarate cu putin patrunjel.