Compot de struguri albi

de Ina in Sirop / Compot, 15 Sep 2016 | 5418 vizualizari

 

Anul acesta am avut pe rod mai multe soiuri de struguri timpurii, printre care si PALATINA ( Muscatul de august )  din care am ales sa fac compot.
Strugurii din soiul Palatina sunt mari cu boabele asezate des pe ciorchine. Boabele sunt alungite si cu gust de muscat, se matureaza incepand din prima decada a lunii august. 
Este rezistent la ger si seceta si nu este sensibil fata de boli.

 

INGREDIENTE

  • struguri albi Palatina
  • zahar brut ( 1-2 linguri la borcan )
  • apa
  • borcane
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de struguri albi:

Desfacem cu grija boabele de struguri de pe ciorchina, le spalam in mai multe ape si le punem in borcane curate, fara a umple complet borcanele.

In fiecare borcan adaugam 2 linguri rase cu zahar ( eu am folosit zahar brut ) si adaugam apa pana la gatul borcanului.

Capsam borcanele cu capace fierte in prealabil, le asezam cu grija intr-o oala captusita cu ziare sau un prosop si adaugam apa cat sa nu acopere complet borcanele.

 

Sterilizam borcanele cu compot lasandu-le sa fiarba cca 20 minute.

Lasam sa se raceasca si le depozitam in beci sau camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de struguri albi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nectar de piersici