Ciorba de pastai verzi cu carnati afumati

de Rahela Velicu in Ciorbe, 20 Iun 2018 | 3066 vizualizari

 

Una dintre cele mai gustoase ciorbe de sezon. Garantat! 

 

INGREDIENTE

  • 400 g pastai verzi
  • 1 dovlecel mic
  • 2 cepe
  • 3-4 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 3-4 carnati afumati
  • 150 g smantana
  • 50 ml ulei
  • marar
  • tarhon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pastai verzi cu carnati afumati:

Tocam ardeiul si morcovul cubulete. Ceapa o taiem julienne si le punem in 50 de ml ulei sa se caleasca.

Le lasam 10-12 minute la calit, dupa care adaugam 2 cani de apa, cartofii taiati cuburi, pastaile taiate in 2 sau in 3, depinde cat de mici le doriti si tarhon.

Acoperim cratita cu un capac si lasam 10 minute la fiert.  Adaugam carnatii taiati rondele si dovlecelul taiat in cuburi mici. Mai lasam inca 10-15 minute la fiert. Adaugam la final mararul tocat marunt si lasam 5 minute la racorit. Smantana o punem intr-un bol incapator in care vom adauga in fir subtire 2 polonice de ciorba fierbinte. Dizolvam bine smantana, apoi o turnam tot in fir subtire in ciorba si amestecam in acest timp.

TIPS-URI

1

Daca nu agreati prajelile, puneti toate legumele la fiert de la inceput.

2

In loc de carnati afumati, puteti folosi orice tip de afumatura: costita, kaiser, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pastai verzi cu carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zama de moare cu carnati afumati