Bors de salata verde

de amalia01 in Ciorbe, 28 Iun 2017 | 9308 vizualizari

 

Vara, vara...caldura mare...dar trebuie sa mai si gatim, nu?

 

INGREDIENTE

  • 1 salata verde mare ( din gradina)
  • 2 feliute de slanina afumata
  • 2 l apa
  • 4 catei de usturoi sau 1 fir de usturoi verde
  • 8 frunze de marar
  • 3 lg smantana 20%
  • 1 cub Maggi Bors sau 100 ml bors de tarate
  • 1 lg faina
  • 1 praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de salata verde:

Salata o alegi frunze, o speli sub jet de apa rece si o tai fasii.

Slaninuta o tai felii si o pui sa se prajeasca putin in oala in care prepari borsul.

Cand este prajita, adaugi faina si amesteci bine, apoi imediat adaugi apa.

Lasi sa fiarba 5 minute, dupa care adaugi salata si usturoiul pisat.

Dai focul mic si lasi sa fiarba 10 minute, dupa care pui cubul de bors (sau borsul) si mararul tocat marunt.

Stingi focul si acoperi cu un capac.

Lasi sa se racoreasca si torni smantana cate putin, amestecand continuu.

Servesti imediat, calda sau rece.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

bors

2

ciorba rece

3

salata verde

4

canicula

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de salata verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]