Bors de loboda

de Gherca Daniela in Supe/Ciorbe, 11 Iul 2017 | 5749 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 mana buna de loboda rosie
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 3-4 cartofi marisori
  • 2 linguri bulion
  • patrunjel verde
  • leustean
  • sare
  • bors pentru acrit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de loboda:

Spalam bine frunzele de loboda si le oparim 2-3 minute, apoi lasam la scurs pana se racesc.

         Taiem marunt toate legumele, cartofii ii taiem cubulete, patrunjeul si leusteanul le tocam si pe acestea marunt, iar loboda fasii.
         Intr-o oala cu presiune, am pus cca. 3 litri de apa, legumele si verdeata, inclusit loboda, bulionul, am pus capacul si cand a inceput sa fiarba, am dat supapa in jos si am lasat cca. 15 minute la foc mic, pentru a fierbe usor.
       Dupa ce au fiert legumele, am scos cu grija capacul de la oala ( eu pun oala sub jetul de apa rece pana cu se mai aude nici un zgomot, apoi ridic capacul fara nici o problema) si am acrit ciorbita cu bors de casa (in functie de cat de acru va place).
        La final, am condimentat cu sare dupa gust, mai lasam putin pana da un clocot si totul este gata.
Se serveste fierbinte sau pe timp de vara o servim rece, de la frigider!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de loboda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]