Anghinare cu broccoli si orez
Postat de: monicamarton in Mancaruri de legumeCurăţaţi şi spălaţi anghinarea, broccoli, apio, prazul, usturoiul, lămâia, orezul. Curăţaţi anghinarea de tulpina lemnoasă şi de frunzele exterioare care sunt tari, până...Citeste continuarea
Aperitiv cu dovlecei
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriSe curata dovvleceii de seminte si se taie rondele subtiri.Se caleste (2lg ulei)cateva secunde usturoiul si se scoate .Se adauga dovlecei taiati .Se calesc cateva minute si apoi se pune putina apa...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne de vitel la...
Postat de: timea in Slow CookerTocam carnea cu masina de tocat carne sau cu robotul de bucatarie. Tocam ceapa marunt si dam morcovul pe razatoare, sau daca aveti un mixer multifunctional cu maruntitor/tocator, folositi-l pe...Citeste continuarea
Ardei iute în oțet
Postat de: cristinutanicolita in ConserveArdeii se spală, se așează în borcane. În fiecare borcan se pune 1 lg zahar, 1 lg sare și se completează cu oțet. Se capseaza borcanele și se depozitează...Citeste continuarea
Aloo Paratha - Pâine indiană
Postat de: VanessaAli in PiineCuratam cartofii, ii taiem in bucatele mai mici si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert bine ii scoatem si ii punem in apa rece pentru 10 minute, apoi ii scoatem din apa si ii...Citeste continuarea
Arancini
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriPentru reteta de orez cu sofran aveti aici link-ul : http://www.bucataras.ro/retete/orez-cu-sofran-72494.html . Mozzarella o scurgem bine de apa de conservare si o taiem in cuburi mici,...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne de porc
Postat de: Pungasa_Rogue in PorcArdeii se spala si li se indeparteaza coada si semintele cu ajutorul unui cutit, taind circular in jurul cozii si avand grija ca acestia sa ramana intregi. Intr-un castron se pun carnea tocata,...Citeste continuarea
Ardei prăjiți -pentru iarnă
Postat de: Bunica in ConserveSpală ardeii și șterge-i cu șervețel absorbant u prosop de bucătărie. Pune la încins o tigaie in care ai pus uleiul . Când uleiul este încins pune ardeii la prăjit....Citeste continuarea
Ardei iuti in otet
Postat de: gicuta69 in ConserveArdeii spalati si scursi ii asezam in borcane curate. Ii punem intregi sau taiati . Facem un amestec din apa, otet ,sare si zahar si il punem la fiert. Când fierbe oţetul şi s-a...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne
Postat de: gicuta69 in PorcCarnea impreuna cu ceapa o trecem prin masina de tocat. Adaugam oul,orezul spalat, 1/2 legatura patrunjel tocat si condimentam cu sare si piper. Omogenizam bine si dam deoparte. Ardeii ii...Citeste continuarea
Ardei bulgaresc in otet
Postat de: Pungasa_Rogue in MuraturiSe taie coditele de la ardei, apoi acestia se spala. In doua borcane de 1 l se pun zaharul, sarea si piperul, apoi se aseaza ardeiul (cat mai inghesuit). Se amesteca apa cu otetul si se pun...Citeste continuarea
Şakşuka
Postat de: aliliana in Mancaruri de legumeVinetele le-am curatat de coaja (nu decojite total, ci am mai lasat ici colo urme ,,vinetii"), le-am taiat cubulete mici si le-am pus intr-un bol cu apa si sare. Am pregatit ceapa,...Citeste continuarea
Ardei iuti marinati
Postat de: AlexandraOrdean in MuraturiSpalati ardeii bine si aranjati-i in borcan. Intr-o catricioara masurati apa cu borcanul plin cu ardei, adaugati sare, zahar si otet dupa gust. Lasati sa dea 2-3 clocote, dupa...Citeste continuarea
Ştrudel cu gem de caise/ vişine
Postat de: botcrina in DulciuriÎntr-un bol punem făina, facem o adâncitură la mijloc în care punem trei gălbenuşuri, sarea şi amestecăm bine. Încorporăm smântână şi...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne si sos cu...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in CurcanSpalam bine ardeii si ii curatim de seminte.Eu am avut 12 ardei dar 4 dintre ei au fost micuti. Tocam o ceapa mai mare si o punem la inmuiat pe foc cu foarte putin ulei.Adaugam putina apa si lasam...Citeste continuarea
Ardei umpluti in sos de rosii
Postat de: Valclaudia in Mancaruri cu carneMai intai preparam umplutura: curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Punem carnea tocata intr-un bol incapator, spargem oul peste, adaugam sare si piper dupa gust, ceapa tocata si orezul...Citeste continuarea
Aperitive crochete din cartofi şi...
Postat de: botcrina in Aperitive / GarnituriSpălăm cartofii şi îi punem la fiert în apă cu sare. Răzuim brânza pe răzătoarea cea mare. Când au fiert cartofii îi scurgem de apă şi îi lasăm...Citeste continuarea
Aperitiv dovlecei crocanti la cuptor
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriDovleceii se curata de coaja, se taie bastonase si se sareaza. Amestecam iaurtul (eu am amestecat iaurt cu smantana) cu uleiul si separat pesmetul cu branza rasa. Bastonasele de dovlecei,...Citeste continuarea
Alivenci
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriPunem laptele pe foc impreuna cu untul si le lasam sa atinga punctul de fierbere, apoi adaugam malaiul, amestecam de cateva ori, ridicam vasul de pe foc si lasam compozitia sa se odihneasca pana...Citeste continuarea
Aperitive bruschete cu naut
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriTocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul de masline. Cand ceapa a devenit translucida adaugam usturoiul curatat si tocat fin. Lasam cateva secunde, stingem cu o jumatate de cana apa calduta...Citeste continuarea
Ardei copti cu crema de branza Almette
Postat de: gabitsa in Aperitive / GarnituriArdei dupa ce s-au dezghetat. iam taiat in doua si iam asezat intr-o tava mai micuta peste care am intins folie de aluminiu .Crema almette am amestecat-o cu ceapa tocata marunt si am adaugat si...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu crema de branza
Postat de: gabitsa in Aperitive / GarnituriArdei iam spalat , le-am scos cotorul cu ajutorul unui cutit mai mic , si iam curatit pe dinauntru.Dupa ce am terminat cu ardei , am amestecat toate ingredientele ( crema de branza , cutia de...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne de porc si pui
Postat de: Moni_alex in Mancaruri cu carneSe spala ardeii, se scoate cotorul cu semintele si nervurile din interior apoi se lasa la scurs cu deschizatura in jos. Orezul se spala si se lasa in apa rece. Ceapa se taie marunt si se...Citeste continuarea
Aripioare de pui picante la cuptor...
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carneAripile de pui se curata si se spala bine, apoi le uscam cu servetele de hartie absorbanta. Le stropim cu ulei de masline intr-un bol si le condimentam cu sare, piper macinat, boia, praf...Citeste continuarea
Înghețată cu ciocolată
Postat de: Bunica in DulciuriPune într-un recipient 200g smântână si pune pe foc până la punctul de fierbere,fără să fiarbă. Adaugă in ea ciocolată ruptă bucățele și amestecă...Citeste continuarea
Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCu 30 de minute inainte de inceperea prepararii, scoatem untul si ouale din frigider. Frecam untul cu putina sare, apoi adaugam ouale si omogenizam compozitia. Adaugam condimentele, apoi...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu orez si legume la...
Postat de: Oana in Mancaruri de postamestecati intr-un bol ceapa taiata cubulete, morcovii rasi, ciupercile taiate cubulete si orezul spalat in mai multe ape condimentati dupa gust cu sare si...Citeste continuarea
Aluat de foietaj
Postat de: merisor67 in DulciuriPunem untul intr-un vas, la foc mic si il lasam sa se topeasca, apoi luam din el 9 linguri si le punem in bolul in care vom lucra aluatul. Peste untul ramas pe foc adaugam cele 9 linguri de...Citeste continuarea
Aperitiv icre de fasole
Postat de: gicuta69 in Aperitive / GarnituriFasolea am pus-o de seara la inmuiat in apa rece. A doua zi am scurs apa si am spalat-o bine, apoi am fiert-o de doua ori cate 10 minute, într-o oală, până s-a format spuma. Am...Citeste continuarea
Aluat de foietaj rapid
Postat de: RuxyRux in DulciuriIntr-un vas de framantat, cernem faina. Adaugam untul rece taiat in feliute. si incepem sa framantam usor pana se formeaza firmiturile(ca la crumble) si aluatul devine nisipos. Daca...Citeste continuarea
Aperitiv drob de pui in aluat de...
Postat de: gicuta69 in Aperitive / GarnituriSpalam si curatam ficateii si ii punem sa fiarba. Ii lasam la fiert circa 10-15 minute. Indepartam spuma care se formeaza. Spalam pieptul de pui si il punem la fiert in apa cu putina...Citeste continuarea
Ardei umpluti
Postat de: Adele in PorcPentru inceput se curata si se spala foarte bine ardeii, se scot samburii si se pastreaza capacul. Se curata ceapa si se toaca marunt,se pune o tigaie pe foc se adauga o lingura cu ulei, se...Citeste continuarea
Ardei copti la borcan
Postat de: Mokuska in MuraturiArdeii se coc pe tabla, se lasa intr-un vas acoperit, presarati cu sare grunjoasa. Se curata, inclusiv interiorul de seminte si se aseza in borcane. Otetul, apa si condimentele se pun la...Citeste continuarea
Ardei iuti cu ceapa
Postat de: Mokuska in MuraturiSpalam ardeii si le tocam rondele. Ceapa curatata si spalata taiem cubulete. Le punem intr-un vas (sa fie rezistent la caldura). Otetul il fierbem cu zaharul si sarea, asezam vasul cu ardeii...Citeste continuarea
Albinita cu crema de castane
Postat de: Prajituri_de_casa in PrajituriPentru foi, intr-un vas se amesteca pudra de cacao, mierea, zaharul, ouale si untul/margarina si se pune pe baie de aburi, amestecand continuu, pana cand se topeste zaharul. Se ia de pe foc, se...Citeste continuarea
Aperitive saleuri cu susan, mac si...
Postat de: mena29 in Aperitive / GarnituriAm scos de seara aluatul foietaj din congelator si l-am lasat sa se dezghete in frigider. 800 g de aluat insemnand doua rulouri a 400 g unul. Am desfacut pe rand cele doua rulouri de...Citeste continuarea
Ardei umpluti, in sos de rosii cu...
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carneNu am trecut cantitati la condimente, acestea se pun in functie de gustul fiecaruia. Eu obisnuiesc sa pun cate putin, pe parcursul prepararii si gust mancarea din cand in cand sa vad daca...Citeste continuarea
Anghinare cu cous cous
Postat de: Catalinaflorea in Aperitive / GarnituriSe curata anghinarele se stropesc cu zeama de lamaie, se aseaza in tava si se toarna deasupra vinul, 5 linguri de ulei de masline sare si piper. Se introduc la cuptor la 170 grade pentru minim o...Citeste continuarea
Învârtită cu dovleac
Postat de: gicuta69 in PrajituriMai intai calim dovleacul cu zahar si zaharul vanilat. Cat timp se raceste, pregatim aluatul. Se pune...Citeste continuarea
Alcazare/Alcazale
Postat de: diaconta in DulciuriMod de preparare bezea: Albusurile le-am batut foarte bine cu un praf de sare. Când a capatat o consistenta foarte buna am adaugat pe rând câte doua...Citeste continuarea
Aperitiv
Postat de: deea2686 in Aperitive / GarnituriSe taie parizerul cuburi, cascavalul se rade, galbenusurile se bat spuma, albusurile la fel, castravetii se taie marunt, gogosarii la fel. Se amesteca apoi bine parizerul, cascavalul,...Citeste continuarea
Aperitiv oua vopsite cu coji de ceapa
Postat de: timea in Aperitive / GarnituriPunem in doua vase cojile de ceapa (separat pentru fiecare tip de coji) si adaugam apa cat se acopere bine cojile, un pic mai sus de jumatatea vasului. Adaugam o lingura de sare si o lingura de...Citeste continuarea
Aperitiv drob de pui
Postat de: comanligia in Aperitive / GarnituriMai intai am curatat prazul si ceapa si le-am spalat bine. Ficatul l-am prajit fara sare, ca sa nu se intareasca. Am tocat ceapa si prazul marunt si le-am calit in cratita cu uleiul in...Citeste continuarea
Aperitiv cu bacon si branza de capra
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSe-mparte aluatul foietaj în 8 fasii. Se taie branza de capră în 8 bucați. Impachetam fiecare bucata de branza de capră într-o felie de bacon. Puneti-le intr-o...Citeste continuarea
Întinsoare Bistrițană
Postat de: lili in PorcMod de preparare: Se taie ceapa cubuleţe şi se înăbuşă în untură. Se taie cubuleţe mici muşchiul de porc şi cîrnăciorii şi se pun peste ceapă, la călit pentru...Citeste continuarea
Apple Pie - Plăcintă americană...
Postat de: ctlina in DulciuriIncalziti cuptorul la 200 ° C. Puneti faina, sarea si zaharul in bolul robotului. Se amestecă ușor. Adăugați untul tăiat în bucatele, apa rece și gălbenușul de ou. Se...Citeste continuarea
Ardei umpluti
Postat de: madab in Mancaruri cu carneSe curata legumele , se spala si se toaca marunt(ceapa si ardeiul) , iar morcovul se da pe razatoare. Legumele se calesc bine si la sfarsit se adauga putin sos de rosii. Intr-un bol se pune...Citeste continuarea
Aperitiv cu cascaval si mezeluri
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriTapetam cu hartie de copt o forma de tarta si asezam sub forma de evantai feliile de paine ajutandu-ne de un pahar pe care il punem in mijlocul tavii. La fiecare felie de paine asezonam cate o...Citeste continuarea
Apple rings
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriTaiati cele 2 mere rondele si le curatati de mijloc. Amestecati faina cu praful de sare, de copt si scortisoara, adaugati laptele si oul, lingura de zahar si amestecati bine. Incingeti o...Citeste continuarea
Aperitiv- Fasole batuta cu...
Postat de: AlexTeacher in Aperitive / GarnituriFasolea o lasati la inmuiat peste noapte. Schimbati apa si puneti-o la fiert cu sarea, morcovii, telina si pastarnacii. Scurgeti fasolea, dar nu aruncati apa. Aadaugati fasolea si usturoiul in...Citeste continuarea