A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Anghinare cu broccoli si orez

Postat de: monicamarton in Mancaruri de legume

Curăţaţi şi spălaţi anghinarea, broccoli, apio, prazul, usturoiul, lămâia, orezul. Curăţaţi anghinarea de tulpina lemnoasă şi de frunzele exterioare care sunt tari, până...Citeste continuarea

Aperitiv cu dovlecei

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Se curata dovvleceii de seminte si se taie rondele subtiri.Se caleste (2lg ulei)cateva secunde usturoiul si se scoate .Se adauga dovlecei taiati .Se calesc cateva minute si apoi se pune putina apa...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de vitel la...

Postat de: timea in Slow Cooker

Tocam carnea cu masina de tocat carne sau cu robotul de bucatarie. Tocam ceapa marunt si dam morcovul pe razatoare, sau daca aveti un mixer multifunctional cu maruntitor/tocator, folositi-l pe...Citeste continuarea

Ardei iute în oțet

Postat de: cristinutanicolita in Conserve

Ardeii se spală, se așează în borcane. În  fiecare borcan se pune 1 lg zahar, 1 lg sare și se completează cu oțet.  Se capseaza borcanele și se depozitează...Citeste continuarea

Aloo Paratha - Pâine indiană

Postat de: VanessaAli in Piine

Curatam cartofii, ii taiem in bucatele mai mici si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert bine ii scoatem si ii punem in apa rece pentru 10 minute, apoi ii scoatem din apa si ii...Citeste continuarea

Arancini

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Pentru reteta de orez cu sofran aveti aici link-ul : http://www.bucataras.ro/retete/orez-cu-sofran-72494.html . Mozzarella o scurgem bine de apa de conservare si o taiem in cuburi mici,...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de porc

Postat de: Pungasa_Rogue in Porc

Ardeii se spala si li se indeparteaza coada si semintele cu ajutorul unui cutit, taind circular in jurul cozii si avand grija ca acestia sa ramana intregi. Intr-un castron se pun carnea tocata,...Citeste continuarea

Ardei prăjiți -pentru iarnă

Postat de: Bunica in Conserve

Spală ardeii și șterge-i cu șervețel absorbant u prosop de bucătărie. Pune la încins o tigaie in care ai pus uleiul . Când uleiul este încins pune ardeii la prăjit....Citeste continuarea

Ardei iuti in otet

Postat de: gicuta69 in Conserve

Ardeii spalati si scursi ii asezam in borcane curate. Ii punem intregi sau taiati . Facem un amestec din apa, otet ,sare si zahar si il punem la fiert. Când fierbe oţetul şi s-a...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne

Postat de: gicuta69 in Porc

Carnea impreuna cu ceapa o trecem prin masina de tocat. Adaugam oul,orezul spalat, 1/2 legatura patrunjel tocat si condimentam cu sare si piper. Omogenizam bine si dam deoparte. Ardeii ii...Citeste continuarea

Ardei bulgaresc in otet

Postat de: Pungasa_Rogue in Muraturi

Se taie coditele de la ardei, apoi acestia se spala. In doua borcane de 1 l se pun zaharul, sarea si piperul, apoi se aseaza ardeiul (cat mai inghesuit). Se amesteca apa cu otetul si se pun...Citeste continuarea

Şakşuka

Postat de: aliliana in Mancaruri de legume

Vinetele le-am curatat de coaja (nu decojite total, ci am mai lasat ici colo urme ,,vinetii"), le-am taiat cubulete mici si le-am pus intr-un  bol cu apa si sare. Am pregatit ceapa,...Citeste continuarea

Ardei iuti marinati

Postat de: AlexandraOrdean in Muraturi

Spalati ardeii bine si aranjati-i in borcan. Intr-o catricioara masurati apa cu borcanul plin cu ardei, adaugati sare, zahar si otet dupa gust. Lasati sa dea 2-3 clocote, dupa...Citeste continuarea

Ştrudel cu gem de caise/ vişine

Postat de: botcrina in Dulciuri

Într-un bol  punem făina, facem o adâncitură la mijloc în care punem trei gălbenuşuri, sarea şi amestecăm bine. Încorporăm smântână şi...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne si sos cu...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Curcan

Spalam bine ardeii si ii curatim de seminte.Eu am avut 12 ardei dar 4 dintre ei au fost micuti. Tocam o ceapa mai mare si o punem la inmuiat pe foc cu foarte putin ulei.Adaugam putina apa si lasam...Citeste continuarea

Ardei umpluti in sos de rosii

Postat de: Valclaudia in Mancaruri cu carne

Mai intai preparam umplutura: curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Punem carnea tocata intr-un bol incapator, spargem oul peste, adaugam sare si piper dupa gust, ceapa tocata si orezul...Citeste continuarea

Aperitive crochete din cartofi şi...

Postat de: botcrina in Aperitive / Garnituri

Spălăm cartofii şi îi punem la fiert în apă cu sare. Răzuim brânza pe răzătoarea cea mare. Când au fiert cartofii îi scurgem de apă şi îi lasăm...Citeste continuarea

Aperitiv dovlecei crocanti la cuptor

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Dovleceii se curata de coaja, se taie bastonase si se sareaza. Amestecam iaurtul (eu am amestecat iaurt cu smantana) cu uleiul si separat pesmetul cu branza rasa. Bastonasele de dovlecei,...Citeste continuarea

Alivenci

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Punem laptele pe foc impreuna cu untul si le lasam sa atinga punctul de fierbere, apoi adaugam malaiul, amestecam de cateva ori, ridicam vasul de pe foc si lasam compozitia sa se odihneasca pana...Citeste continuarea

Aperitive bruschete cu naut

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul de masline. Cand ceapa a devenit translucida adaugam usturoiul curatat si tocat fin. Lasam cateva secunde, stingem cu o jumatate de cana apa calduta...Citeste continuarea

Ardei copti cu crema de branza Almette

Postat de: gabitsa in Aperitive / Garnituri

Ardei dupa ce s-au dezghetat. iam taiat in doua si iam asezat intr-o tava mai micuta peste care am intins folie de aluminiu .Crema almette am amestecat-o cu ceapa tocata marunt si am adaugat si...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu crema de branza

Postat de: gabitsa in Aperitive / Garnituri

Ardei iam spalat , le-am scos cotorul cu ajutorul unui cutit mai mic , si iam curatit pe dinauntru.Dupa ce am terminat cu ardei , am amestecat toate ingredientele ( crema de branza , cutia de...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de porc si pui

Postat de: Moni_alex in Mancaruri cu carne

Se spala ardeii, se scoate cotorul cu semintele si nervurile din interior apoi se lasa la scurs cu deschizatura in jos. Orezul se spala si se lasa in apa rece. Ceapa se taie marunt si se...Citeste continuarea

Aripioare de pui picante la cuptor...

Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carne

Aripile de pui se curata si se spala bine, apoi le uscam cu servetele de hartie absorbanta. Le  stropim cu ulei de masline intr-un bol si le condimentam cu sare, piper macinat, boia, praf...Citeste continuarea

Înghețată cu ciocolată

Postat de: Bunica in Dulciuri

Pune într-un recipient 200g smântână si pune pe foc până la punctul de fierbere,fără să fiarbă. Adaugă in ea ciocolată ruptă bucățele și amestecă...Citeste continuarea

Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Cu 30 de minute inainte de inceperea prepararii, scoatem untul si ouale din frigider. Frecam untul cu putina sare, apoi adaugam ouale si omogenizam compozitia. Adaugam condimentele, apoi...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu orez si legume la...

Postat de: Oana in Mancaruri de post

amestecati intr-un bol ceapa taiata cubulete, morcovii rasi, ciupercile taiate cubulete si orezul spalat in mai multe ape condimentati dupa gust cu sare si...Citeste continuarea

Aluat de foietaj

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Punem untul intr-un vas, la foc mic si il lasam sa se topeasca, apoi luam din el 9 linguri si le punem in bolul in care vom lucra aluatul. Peste untul ramas pe foc adaugam cele 9 linguri de...Citeste continuarea

Aperitiv icre de fasole

Postat de: gicuta69 in Aperitive / Garnituri

Fasolea am pus-o de seara la inmuiat in apa rece. A doua zi am scurs apa si am spalat-o bine, apoi am fiert-o de doua ori cate 10 minute, într-o oală, până s-a format spuma. Am...Citeste continuarea

Aluat de foietaj rapid

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Intr-un vas de framantat, cernem faina. Adaugam untul rece taiat in feliute. si incepem sa framantam usor pana se formeaza firmiturile(ca la crumble) si  aluatul devine nisipos. Daca...Citeste continuarea

Aperitiv drob de pui in aluat de...

Postat de: gicuta69 in Aperitive / Garnituri

Spalam si curatam ficateii si ii punem sa fiarba. Ii lasam la fiert circa 10-15 minute. Indepartam spuma care se formeaza. Spalam pieptul de pui si il   punem la fiert in apa cu putina...Citeste continuarea

Ardei umpluti

Postat de: Adele in Porc

Pentru inceput se curata si se spala foarte bine ardeii, se scot samburii si se pastreaza capacul. Se curata ceapa si se toaca marunt,se pune o tigaie pe foc se adauga o lingura cu ulei, se...Citeste continuarea

Ardei copti la borcan

Postat de: Mokuska in Muraturi

Ardeii se coc pe tabla, se lasa intr-un vas acoperit, presarati cu sare grunjoasa. Se curata, inclusiv interiorul de seminte si se aseza in borcane. Otetul, apa si condimentele se pun la...Citeste continuarea

Ardei iuti cu ceapa

Postat de: Mokuska in Muraturi

Spalam ardeii si le tocam rondele. Ceapa curatata si spalata taiem cubulete. Le punem intr-un vas (sa fie rezistent la caldura). Otetul il fierbem cu zaharul si sarea, asezam vasul cu ardeii...Citeste continuarea

Albinita cu crema de castane

Postat de: Prajituri_de_casa in Prajituri

Pentru foi, intr-un vas se amesteca pudra de cacao, mierea, zaharul, ouale si untul/margarina si se pune pe baie de aburi, amestecand continuu, pana cand se topeste zaharul. Se ia de pe foc, se...Citeste continuarea

Aperitive saleuri cu susan, mac si...

Postat de: mena29 in Aperitive / Garnituri

Am scos de seara aluatul foietaj din congelator si l-am lasat sa se dezghete in frigider. 800 g de aluat insemnand doua rulouri a 400 g unul. Am desfacut pe rand cele doua rulouri de...Citeste continuarea

Ardei umpluti, in sos de rosii cu...

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Nu am trecut cantitati la condimente, acestea se pun in functie de gustul fiecaruia.  Eu obisnuiesc sa pun cate putin, pe parcursul prepararii si gust mancarea din cand in cand sa vad daca...Citeste continuarea

Anghinare cu cous cous

Postat de: Catalinaflorea in Aperitive / Garnituri

Se curata anghinarele se stropesc cu zeama de lamaie, se aseaza in tava si se toarna deasupra vinul, 5 linguri de ulei de masline sare si piper. Se introduc la cuptor la 170 grade pentru minim o...Citeste continuarea

Învârtită cu dovleac

Postat de: gicuta69 in Prajituri

        Mai intai calim dovleacul cu zahar si zaharul vanilat. Cat timp se raceste, pregatim aluatul.         Se pune...Citeste continuarea

Alcazare/Alcazale

Postat de: diaconta in Dulciuri

Mod de preparare bezea: Albusurile le-am batut foarte bine cu un praf de sare. Când a capatat o consistenta foarte buna am adaugat pe rând câte doua...Citeste continuarea

Aperitiv

Postat de: deea2686 in Aperitive / Garnituri

Se taie parizerul cuburi, cascavalul se rade, galbenusurile se bat spuma, albusurile la fel, castravetii se taie marunt, gogosarii la fel. Se amesteca apoi bine parizerul, cascavalul,...Citeste continuarea

Aperitiv oua vopsite cu coji de ceapa

Postat de: timea in Aperitive / Garnituri

Punem in doua vase cojile de ceapa (separat pentru fiecare tip de coji) si adaugam apa cat se acopere bine cojile, un pic mai sus de jumatatea vasului. Adaugam o lingura de sare si o lingura de...Citeste continuarea

Aperitiv drob de pui

Postat de: comanligia in Aperitive / Garnituri

Mai intai am curatat prazul si ceapa si le-am spalat bine. Ficatul l-am prajit fara sare, ca sa nu se intareasca. Am tocat ceapa si prazul marunt si le-am calit in cratita cu uleiul in...Citeste continuarea

Aperitiv cu bacon si branza de capra

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Se-mparte aluatul foietaj în 8 fasii. Se taie branza de capră în 8 bucați. Impachetam fiecare bucata de branza de capră într-o felie de bacon. Puneti-le intr-o...Citeste continuarea

Întinsoare Bistrițană

Postat de: lili in Porc

Mod de preparare: Se taie ceapa cubuleţe şi se înăbuşă în untură. Se taie cubuleţe mici muşchiul de porc şi cîrnăciorii şi se pun peste ceapă, la călit pentru...Citeste continuarea

Apple Pie - Plăcintă americană...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti cuptorul la 200 ° C. Puneti faina, sarea si zaharul in bolul robotului. Se amestecă ușor. Adăugați untul tăiat în bucatele, apa rece și gălbenușul de ou. Se...Citeste continuarea

Ardei umpluti

Postat de: madab in Mancaruri cu carne

Se curata legumele , se spala si se toaca marunt(ceapa si ardeiul) , iar morcovul se da pe razatoare. Legumele se calesc bine si la sfarsit se adauga putin sos de rosii.  Intr-un bol se pune...Citeste continuarea

Aperitiv cu cascaval si mezeluri

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

Tapetam cu hartie de copt o forma de tarta si asezam sub forma de evantai feliile de paine ajutandu-ne de un pahar pe care il punem in mijlocul tavii. La fiecare felie de paine asezonam cate o...Citeste continuarea

Apple rings

Postat de: Catalinaflorea in Dulciuri

Taiati cele 2 mere rondele si le curatati de mijloc. Amestecati faina cu praful de sare, de copt si scortisoara, adaugati laptele si oul, lingura de zahar si amestecati bine. Incingeti o...Citeste continuarea

Aperitiv- Fasole batuta cu...

Postat de: AlexTeacher in Aperitive / Garnituri

Fasolea o lasati la inmuiat peste noapte. Schimbati apa si puneti-o la fiert cu sarea, morcovii, telina si pastarnacii. Scurgeti fasolea, dar nu aruncati apa. Aadaugati fasolea si usturoiul in...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]