Arancini

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 27 Aug 2015 | 14016 vizualizari

 

Una dintre cele mai cunoscute retete din Sicilia (Italia), arancini sunt mici '' bile'' de orez de obicei umplute, care iau aceasta denumire datorita culorii portocalii ...
Reteta clasica presupune o umplutura cu ragu insa cu trecerea timpului au fost create peste 100 de retete de arancini cu diferite umpluturi.
In reteta siciliana se foloseste orez cu sofran... si cum am pregatit deja acest orez
si a ramas, am profitat de ocazie si am preparat acesti arancini .... trebuie putina rabdare dar merita! Sunt deliciosi !

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez cu sofran
  • 3 oua
  • 100 g mozzarella
  • 50 g sunca de curcan
  • 6 felii paine prajita
  • faina
  • sare
  • ulei
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Arancini:

Pentru reteta de orez cu sofran aveti aici link-ul : http://www.bucataras.ro/retete/orez-cu-sofran-72494.html .

Mozzarella o scurgem bine de apa de conservare si o taiem in cuburi mici, apoi o punem pe un servet de hartie pentru a elimina toata apa. La fel si sunca, o taiem cuburi mici. 

Intr-un castron punem orezul si il amestecam bine cu 1 ou intreg . 

Luam din compozitia de orez si formam o bila. La mijloc punem doua cubulete de mozzarella si unul de sunca. Acoperim bine cu orez.

Formam astfel bilele pana ce terminam compozitia de orez. 

Pregatim intr-un mic bol faina, in alt bol 2 oua batute usor cu sare si un alt recipient cu pesmet (eu am facut pesmet din painea prajita) .

Luam fiecare bila de orez si o trecem mai intai prin faina, apoi prin ou si in final prin pesmet. 

Prajim bilele formate in ulei incins pentru 3-4 minute, rotindu-le pe toate partile pentru a se praji uniform. Le scoatem pe un servet de hartie pentru a elmina uleiul in exces. 

Se servesc calde sau reci. 

Pofta buna ! 

 

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui sunca de curcan cu prosciutto cotto .

2

Puneti cate putine bile in ulei ,pentru a evita ca temperatura uleiului sa scada prea mult .

Daca ti-a placut reteta noastra "Arancini" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu bureti si mozzarella