Aperitiv cu pasta de avocado si somon afumat

de Ina in Aperitive / Garnituri, 1 Ian 2017 | 6652 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluatul pentru banuti:

  • 120 gr faina
  • 120 ml lapte
  • 2 oua
  • 5 g drojdie uscata
  • 50 g unt topit
  • un praf de sare

Pasta de avocado:

  • un avocado copt
  • o lingura ulei de masline
  • o lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri cu maioneza

Pentru decor:

  • somon afumat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu pasta de avocado si somon afumat:

Banutii de aluat:

Mixam galbenusurile cu laptele si untul topit, dupa care adaugam faina, sarea si drojdia si continuam sa mixam pana obtinem un aluat omogen pe care-l lasam la dospit 30 minute, la loc cald.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam in aluatul dospit. 

Pornim Panini Maker si formam pe plita incinsa banuti de aluat, folosindu-ne de un posh. Punem capacul si coacem pana ce banutii devin aurii pe ambele parti ( dureaza cca. 20-30 secunde ).

Pasta de avocado:

Taiem avocado pe jumatate, scoatem samburele si indepartam coaja. 

Tocam marunt miezul si-l punem in blender impreuna cu uleiul de masline, zeama de lamaie si maioneza. Pornim blenderul si pasam pana obtinem o pasta omogena.

Ajutandu-ne de un posh cu varf stea, decoram cu aceasta crema miniclatitele, iar in varf punem bucati de somon afumat. 

TIPS-URI

1

Cantitatea de pasta de avocado ajunge pentru a umple cca 8-10 banuti. Restul banutilor i-am umplut cu alte creme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu pasta de avocado si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu foietaj si masline