Aperitiv cartofi aurii in stil grecesc

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 10 Mar 2017 | 3364 vizualizari

 

Trasi la tigaie in ulei de masline, cu patrunjel si ceapa rosie, o bunatate!
Acesti cartofi deliciosi ii prepar in doua moduri, la cuptor sau trasi la tigaie, in foarte putin ulei de masline, se fac rapid si sunt o garnitura excelenta.

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi medii
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare de mare dupa gust
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa rosie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cartofi aurii in stil grecesc:

Cartofii spalati, curatati,  se taie in felii si se fierb 15 minute.

Se scurg cartofii intr-o sita larga, se usuca usor cu un servet absorbant si se ung cu o lingura de ulei de masline, apoi se trag la tigaie in doua linguri de ulei de masline pe rand, se tin pana se patrund si se rumenesc usor devenind aurii.

Cartofii se scot pe un platou, se presara cu sare, patrunjel tocat si ceapa rosie tocata.

In a doua varianta, dupa fierbere, strecurare, se ung cu o lingura de ulei de masline si pe tava tapetata cu pergament, unsa cu doua linguri ulei de masline, se asaza cu spatiu intre ei, apoi se tin la cuptor pana se rumenesc. Cartofii se servesc in acelasi mod, cu ceapa rosie si patrunjel. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cartofi aurii in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

12.03.2017, 17:33

Multumesc mult...prepar mereu acesti cartofi si tare tare mult imi plac si ne plac ....uneori pun si putin usturoi pe ei la final, sau de ce nu...marar tocat......nu le rezisti ...

RuxyRux 1

12.03.2017, 17:34

Ma rasfeti Die minunata

silvi0ara 1

18.03.2017, 16:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de creier