Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ceafa de porc la tava
Postat de: panacris in PorcCeafa se curăță, se feliază și feliile obținute, cca. 6 bucăți mai grosuțe,se pun într-o tavă termorezistentă împreună cu vinul. Condimentele se amestecă apoi se...Citeste continuarea
Sote de cartofi si broccoli, cu chimen
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeCartofii se curăță, se spală, se taie sub formă de cubulețe mai mari și se fierb timp de 10 minute în apă cu sare. Usturoiul se curăță, se spală, se feliază subțire și se...Citeste continuarea
Mancare cu pui si ciuperci
Postat de: licurici_lra in PuiPieptul de pui se spala bine, se taie cubulete, se amesteca cu sare si piper, apoi se pune intr-o cratita cu o lingura de ulei si 2 linguri de apa. Se fierbe innabusit, adaugandu-se...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu Finetti
Postat de: licurici_lra in TorturiBiscuitii se maruntesc, apoi se amesteca cu untul topit si se pun intr-o forma cu peretii detasabili. Eu am folosit forma de 22cm. Se preseaza bine, apoi se baga in frigider....Citeste continuarea
Desert tort Ombre
Postat de: simona72 in TorturiPentru blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pentru 2-3 minute, pana incep sa se spumeze. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza la viteza mare pana obtinem o bezea ferma. Se reduce...Citeste continuarea
Desert budinca de iaurt
Postat de: eumimi in DulciuriSeparam galbenusurile de albusuri si mixam albusurile spuma. Mixam apoi galbenusurile cu zaharul timp de 5-6 minute, sau pana cand devin o crema albicioasa. Adaugam iaurtul peste crema de...Citeste continuarea
Salata de primavara
Postat de: eumimi in SalateCuratam cartofii de coaja, ii tocam marunt si ii fierbem. Scurgem apa de la cartofii fierti, apoi ii pasam si ii lasam la racit. Adaugam apoi ceapa si maslinele tocate rondele, adaugam si...Citeste continuarea
Desert placinta cu mere
Postat de: licurici_lra in PrajituriSe incepe cu umplutura . Merele se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare. Toate ingredientele pentru umplutura se pun pe foc, sa se caleasca cateva minute, apoi...Citeste continuarea
Carne de porc cu masline la...
Postat de: MotanLaOale in MulticookingPulpa se taie cuburi. Ceapa se curata si se toaca marunt la robot. Se conecteaza aparatul de gatit Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la curent, se apasa pe BROWN/SOTE,...Citeste continuarea
Reteta Burger de casa, un pranz...
Postat de: vasimur in Mancaruri cu carneCum se prepara Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie: Pas 1. Carnea tocată o amestecăm cu o linguriță de ketchup, una de muştar, sare şi piper, după gust....Citeste continuarea
Desert mucenici moldovenesti, de post
Postat de: ancutsa in DulciuriSe pregătește aluatul: se amestecă drojdia uscată cu 100 g făina, se face un spațiu în mijloc, se toarnă apa caldă, se adaugă îndulcitorul, curcuma (eu am pus o...Citeste continuarea
Pasta de ardei capia copti
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeScoateți din timp ardeii capia copți de la congelator și puneți-i într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichidul lăsat. Se curăță cățeii de...Citeste continuarea
Desert prajitura cu dulceata de...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAlbusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare, incorporam cele 2 galbenusuri cu miscari lente de jos in sus, apoi adaugam faina si...Citeste continuarea
Desert tort Anka
Postat de: Constelatialeu in TorturiMai intai m-am apucat de blaturi, este un pic de migala sa le coci individual, dar am vrut sa am mai multe texturi de blat. Blat 1 cu nuca : Forma de tort cu diametrul de 28 cm, tapetata cu...Citeste continuarea
Orez cu lapte la Multicooker-ul...
Postat de: MotanLaOale in MulticookingIn vasul aparatului Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se pun orezul, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, batonul de scortisoara, laptele si se amesteca. Se pune...Citeste continuarea
Placinta cu spanac
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de legumeSe lasa aluatul la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Spanacul se pune intr-o strecuratoare pentru a se scurge bine de apa. Ceapa si usturoiul se curata. Ceapa se taie...Citeste continuarea
Rulada cu ton
Postat de: MotanLaOale in TonTonul din conserve se pune la scurs. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca tonul cu ceapa cu zeama de lamaie si piper dupa gust. Maslinele se taie marunt. Se...Citeste continuarea
Desert negresa cu cirese negre si...
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se amesteca cu ajutorul unui tel apa cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si dulceata de cirese negre, apoi se adauga uleiul. Se pune faina, praful de copt si pudra de roscove. Se...Citeste continuarea
Vinete aromatizate la grill, cu...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postVinetele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie absorbantă și se porționează în felii groase de 1-1,5 cm. Se ung feliile de vinete, pe ambele fețe, cu ulei de...Citeste continuarea
Desert cozonac cu rahat
Postat de: UrsanMihaela in DulciuriCa sa ne iasa un cozonac bun trebuie sa respectam cateva reguli esentiale : 1- am scos din frigider cele 5 oua ; 2- am adus faina din camara si...Citeste continuarea
Salata de primavara cu baby spanac,...
Postat de: katty in SalateCuratam spanacul de codite, daca mai este nevoie, il spalam si il scurgem bine, apoi il asezam intr-un castron. Adaugam nautul scurs, ardeiul gras taiat cubulete si ceapa verde taiata bucatele...Citeste continuarea
Supa crema de bob cu praz
Postat de: katty in Supe/CiorbeBobul congelat il fierbem in apa rece cat sa il acopere si sa il depaseasca cu 1-2 cm pana este fiert de jumatate. Timpul de fierbere va depide de cat de fraged este bobul. In uleiul de masline...Citeste continuarea
Tarta cu aluat fraged si carne tocata
Postat de: eumimi in Mancaruri cu carnePregatim mai intai umplutura. Tocam ceapa marunt si o calim 6-7 minute in ulei incins. Adaugam carnea, sare, piper si lasam pe foc timp de 15-20 de minute. Scurgem zeama lasata de la carne si...Citeste continuarea
Desert tort Ora 12
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Se freacă untul, se adaugă treptat gălbenuşurile, îndulcitorul, esenţa de vanilie, laptele, un praf de sare şi cacaua. Se încorporează cu grijă...Citeste continuarea
Rulouri din piept de pui la cuptor
Postat de: lucy2002 in PuiPieptul de pui se spala, se zvanta cu hartie absorbanta si se taie in doua. Fiecare bucata se feliaza si se bate cu ciocanul de snitele. Bucatile de carne se condimenteaza cu sare si piper....Citeste continuarea
Capelletti cu jambon, sos de pastai...
Postat de: mihaelar63 in PastePastele se fierb in multa apa clocotita cu sare, respectand instructiunile de pe ambalaj. Scurgeti capelletti in strecuratoare si limpeziti cu apa rece. Jambonul felii...Citeste continuarea
Pireu de pastai verzi cu praz
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeFasolea verde se fierbe in apa cu sare. Scurgeti si clatiti cu apa rece sa nu-si piarda din culoare. Prazul se taie bucati grosiere si se soteaza in unt pana se inmoaie....Citeste continuarea
Beef Wellington cu galbiori de padure
Postat de: mihaelar63 in VitaBucata de carne se sareaza, se pipereaza si se prajeste pe toate partile in tigaia incinsa cu ulei de masline. Aceasta operatiune se face ca sa se sigileze porii de la carne. Se...Citeste continuarea
Desert gogosi cu ou si lapte
Postat de: licurici_lra in DulciuriFaina cernuta se amesteca cu un praf de sare si coaja de lamaie si portocala. Drojdia se dizolva intr-o lingura de lapte cald, se adauga o lingurita de zahar si se lasa la crescut....Citeste continuarea
Supa de creveti in stil asiatic
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCuratati si spalati legumele. Ghimbirul proaspat, curatat de coaja se razuieste Tocati marunt ceapa si usturoiul. Feliati apio.Taiati marunt ardeiul rosu. Morcovul l-am...Citeste continuarea
Friptura de vitel cu fasole verde
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea fiarta de vitel se feliaza. Ceapa si usturoiul se curata se toaca marunt. Sotati ceapa cu doi catei de usturoi in ulei amestecat cu doua linguri de unt....Citeste continuarea
Primele mele pide cu seminte si...
Postat de: mihaelar63 in PiineAluatul de paine se pune pe o planseta infainata . Amestecati aluatul cu semintele de susan . Pregatiti umplutura , amestecand branzeturile cu sare, zaatar si piper ....Citeste continuarea
Desert tort cu crema de ciocolata...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati indulcitorul, treptat, pana obtineti o spuma ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati peste...Citeste continuarea
Tocanita cu piept de pui ,ciuperci...
Postat de: mihaelar63 in PuiCeapa si usturoiul curatate se toaca marunt . Pieptul de pui se taie bucati de marimea preferata . Sotati ceapa si usturoiul in uleiul incins amestecat cu unt . Se pun la prajit...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu leustean, mazare...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCarnea de porc se taie in 6 bucati mai mari si se pune la fiert in apa cu sare . Pentru rapiditatea fierberii folositi apa clocotita obtinuta cu ajutorul fierbatorului....Citeste continuarea
Desert tort cappuccino
Postat de: ancutsa in TorturiPandișpanul: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenușurile, esența de vanilie, uleiul, apa și îndulcitorul. Apoi se adaugă...Citeste continuarea
Ragu de caprioara
Postat de: katty in Mancaruri cu carnePutem sa folosim carne tocata si atunci nu mai este nevoie sa marinam carnea sau putem sa o taiem cubulete foarte mici(asa cum am facut eu) si am marinat-o pentru a reduce timpul de gatire,...Citeste continuarea
Desert bezele cu ciocolata
Postat de: RODIMUR in DulciuriAlbușurile se mixează spumă, cu praful de sare și când încep să ia volum, se adaugă zeama de lămâie. Se mixează întruna și apoi se adaugă în ploaie,...Citeste continuarea
Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriPreparare Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas: Aluat pentru Branzoaice pufoase: Intr-un castron cernem faina si facem la mijloc o adancitura in care vom pune 3 oua intregi si sarea....Citeste continuarea
Desert tort de zapada, cu nuca si...
Postat de: panacris in TorturiUntul la temperatura camerei se amestecă energic cu cele două tipuri de zahăr, zahărul vanilinat și sarea, până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă ouăle, rând pe...Citeste continuarea
Ficat turcesc
Postat de: reisnaor_2006 in FicatPentru inceput curatam ficatul de pui, il taiem fasii mai mari. Intr-un bol amestecam ficatul cu amidonul, sarea, boiaua de ardei dulce, usturoiul pisat si uleiul. ...Citeste continuarea
Musuroi de cartita din carne...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCarnea tocată se amestecă energic cu usturoiul, sarea, piperul, boiaua, oul și ceapa verde, până se înglobează toate ingredientele și se obține o pasta omogenă. Cartofii,...Citeste continuarea
Friptura de porc cu legume si orez
Postat de: mirela0911 in PorcSe spala carnea apoi se sterge bine de apa. Se taie in felii ca pentru snitele. Se bate usor cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se...Citeste continuarea
Salata Floare de nufar, cu oua, ton...
Postat de: RODIMUR in SalateOuăle se fierb tari și când se răcoresc. se decojesc și se feliază (cu aparatul special, dacă aveți, pentru un aspect mai frumos). Se spală roșiile, se șterg cu...Citeste continuarea
Desert tort ciocolatos
Postat de: reisnaor_2006 in TorturiPentru inceput am incalzit cuptorul la temperatura de 175 de grade C. Am pregatit blatul. Am mixat ouale cu un praf de sare, am adaugat treptat zaharul. ...Citeste continuarea
Sepie la gratar
Postat de: cristeena20 in Fructe de mareIdeal e sa cumparam sepie proaspata pentru a o face la gratar; aici depinde de gustul fiecaruia-daca vrem cu cerneala, nu o curatam in interior, dar se poate si curata. Sotul meu a lasat-o cu...Citeste continuarea
Aperitiv bruschete cu branza de...
Postat de: cristeena20 in Aperitive / GarnituriIncalzim cuptorul si prajim usor feliile de paine. Apoi le ungem putin cu un catel de usturoi-stropim usor cu putin ulei de masline. Pe fiecare felie asezam 2 felii de branza de capra chevre...Citeste continuarea
Tocanita de calamari
Postat de: cristeena20 in Fructe de mareEu am cumparat calamari congelati si i-am lasat in apa la dezghetat, apoi i-am curatat si i-am taiat in bucati potrivite; Intr-o tigaie-cratita taiem ceapa, ardeiul solzisori si le punem la...Citeste continuarea
Piept de pui umplut cu sos de ciuperci
Postat de: cristeena20 in PuiPieptul de pui se curata de pielite si se desface, astfel incat sa iasa o foaie potrivita pentru a rula; eu am pus fiecare felie intre folii de plastic si le-am batut usor cu ciocanul pentru...Citeste continuarea
Tortulet aperitiv pentru copii
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiSe fierb tari ouăle și când se răcoresc, se decojesc și se feliază (rondele). Se spală roșiile și se șterg cu hârtie absorbantă, după care se înjumătățesc. Se...Citeste continuarea