A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Ceafa de porc la tava

Postat de: panacris in Porc

Ceafa se curăță, se feliază și feliile obținute, cca. 6 bucăți mai grosuțe,se pun într-o tavă termorezistentă împreună cu vinul. Condimentele se amestecă apoi se...Citeste continuarea

Sote de cartofi si broccoli, cu chimen

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Cartofii se curăță, se spală, se taie sub formă de cubulețe mai mari și se fierb timp de 10 minute în apă cu sare. Usturoiul se curăță, se spală, se feliază subțire și se...Citeste continuarea

Mancare cu pui si ciuperci

Postat de: licurici_lra in Pui

Pieptul de pui se spala bine, se taie cubulete, se amesteca cu sare si piper, apoi se pune intr-o cratita cu o lingura de ulei si 2 linguri de apa. Se fierbe innabusit, adaugandu-se...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu Finetti

Postat de: licurici_lra in Torturi

Biscuitii se maruntesc, apoi se amesteca cu untul topit si se pun intr-o forma cu peretii detasabili. Eu am folosit forma de 22cm. Se preseaza bine, apoi se baga in frigider....Citeste continuarea

Desert tort Ombre

Postat de: simona72 in Torturi

Pentru blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pentru 2-3 minute, pana incep sa se spumeze. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza la viteza mare pana obtinem o bezea ferma. Se reduce...Citeste continuarea

Desert budinca de iaurt

Postat de: eumimi in Dulciuri

Separam galbenusurile de albusuri si mixam albusurile spuma. Mixam apoi galbenusurile cu zaharul timp de 5-6 minute, sau pana cand devin o crema albicioasa. Adaugam iaurtul peste crema de...Citeste continuarea

Salata de primavara

Postat de: eumimi in Salate

Curatam cartofii de coaja, ii tocam marunt si ii fierbem. Scurgem apa de la cartofii fierti, apoi ii pasam si ii lasam la racit. Adaugam apoi ceapa si maslinele tocate rondele, adaugam si...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere

Postat de: licurici_lra in Prajituri

Se incepe cu umplutura . Merele se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare. Toate ingredientele pentru umplutura se pun pe foc, sa se caleasca cateva minute, apoi...Citeste continuarea

Carne de porc cu masline la...

Postat de: MotanLaOale in Multicooking

Pulpa se taie cuburi. Ceapa se curata si se toaca marunt la robot. Se conecteaza aparatul de gatit Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la curent, se apasa pe BROWN/SOTE,...Citeste continuarea

Reteta Burger de casa, un pranz...

Postat de: vasimur in Mancaruri cu carne

Cum se prepara Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie: Pas 1. Carnea tocată o amestecăm cu o linguriță de ketchup, una de muştar, sare şi piper, după gust....Citeste continuarea

Desert mucenici moldovenesti, de post

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se pregătește aluatul: se amestecă drojdia uscată cu 100 g făina, se face un spațiu în mijloc, se toarnă apa caldă, se adaugă îndulcitorul, curcuma (eu am pus o...Citeste continuarea

Pasta de ardei capia copti

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Scoateți din timp ardeii capia copți de la congelator și puneți-i într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichidul lăsat. Se curăță cățeii de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu dulceata de...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare, incorporam cele 2 galbenusuri cu miscari lente de jos in sus, apoi adaugam faina si...Citeste continuarea

Desert tort Anka

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Mai intai m-am apucat de blaturi, este un pic de migala sa le coci individual, dar am vrut sa am mai multe texturi de blat. Blat 1 cu nuca : Forma de tort cu diametrul de 28 cm, tapetata cu...Citeste continuarea

Orez cu lapte la Multicooker-ul...

Postat de: MotanLaOale in Multicooking

In vasul aparatului Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se pun orezul, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, batonul de scortisoara, laptele si se amesteca. Se pune...Citeste continuarea

Placinta cu spanac

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de legume

Se lasa aluatul la temperatura camerei pentru a se dezgheta.   Spanacul se pune intr-o strecuratoare pentru a se scurge bine de apa.   Ceapa si usturoiul se curata. Ceapa se taie...Citeste continuarea

Rulada cu ton

Postat de: MotanLaOale in Ton

Tonul din conserve se pune la scurs. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca tonul cu ceapa cu zeama de lamaie si piper dupa gust. Maslinele se taie marunt. Se...Citeste continuarea

Desert negresa cu cirese negre si...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol se amesteca cu ajutorul unui tel apa cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si dulceata de cirese negre, apoi se adauga uleiul. Se pune faina, praful de copt si pudra de roscove. Se...Citeste continuarea

Vinete aromatizate la grill, cu...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Vinetele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie absorbantă și se porționează în felii groase  de 1-1,5 cm. Se ung feliile de vinete, pe ambele fețe, cu ulei de...Citeste continuarea

Desert cozonac cu rahat

Postat de: UrsanMihaela in Dulciuri

  Ca sa ne iasa un cozonac bun trebuie sa respectam cateva reguli esentiale : 1-    am scos din frigider cele 5 oua ; 2-    am adus faina din camara si...Citeste continuarea

Salata de primavara cu baby spanac,...

Postat de: katty in Salate

Curatam spanacul de codite, daca mai este nevoie, il spalam si il scurgem bine, apoi il asezam intr-un castron. Adaugam nautul scurs, ardeiul gras taiat cubulete si ceapa verde taiata bucatele...Citeste continuarea

Supa crema de bob cu praz

Postat de: katty in Supe/Ciorbe

Bobul congelat il fierbem in apa rece cat sa il acopere si sa il depaseasca cu 1-2 cm pana este fiert de jumatate. Timpul de fierbere va depide de cat de fraged este bobul. In uleiul de masline...Citeste continuarea

Tarta cu aluat fraged si carne tocata

Postat de: eumimi in Mancaruri cu carne

Pregatim mai intai umplutura. Tocam ceapa marunt si o calim 6-7 minute in ulei incins. Adaugam carnea, sare, piper si lasam pe foc timp de 15-20 de minute. Scurgem zeama lasata de la carne si...Citeste continuarea

Desert tort Ora 12

Postat de: ancutsa in Torturi

  Blatul: Se freacă untul, se adaugă treptat gălbenuşurile, îndulcitorul, esenţa de vanilie, laptele, un praf de sare şi cacaua. Se încorporează cu grijă...Citeste continuarea

Rulouri din piept de pui la cuptor

Postat de: lucy2002 in Pui

Pieptul de pui se spala, se zvanta cu hartie absorbanta si se taie in doua. Fiecare bucata se feliaza si se bate cu ciocanul de snitele. Bucatile de carne se condimenteaza cu sare si piper....Citeste continuarea

Capelletti cu jambon, sos de pastai...

Postat de: mihaelar63 in Paste

 Pastele se fierb in multa apa clocotita cu sare, respectand instructiunile de pe ambalaj. Scurgeti capelletti in strecuratoare si limpeziti cu apa rece. Jambonul felii...Citeste continuarea

Pireu de pastai verzi cu praz

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Fasolea verde se fierbe in apa cu sare. Scurgeti si clatiti cu apa rece sa nu-si piarda din culoare. Prazul se taie bucati grosiere si se soteaza in unt pana se inmoaie....Citeste continuarea

Beef Wellington cu galbiori de padure

Postat de: mihaelar63 in Vita

 Bucata de carne se sareaza, se pipereaza si se prajeste pe toate partile in tigaia incinsa cu ulei de masline. Aceasta operatiune se face ca sa se sigileze porii de la carne. Se...Citeste continuarea

Desert gogosi cu ou si lapte

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare si coaja de lamaie si portocala. Drojdia se dizolva intr-o lingura de lapte cald, se adauga o lingurita de zahar si se lasa la crescut....Citeste continuarea

Supa de creveti in stil asiatic

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Curatati si spalati legumele. Ghimbirul proaspat, curatat de coaja se razuieste Tocati marunt ceapa si usturoiul. Feliati apio.Taiati marunt ardeiul rosu. Morcovul l-am...Citeste continuarea

Friptura de vitel cu fasole verde

Postat de: mihaelar63 in Vita

Carnea fiarta de vitel se feliaza. Ceapa si usturoiul  se curata se toaca marunt. Sotati ceapa cu doi catei de usturoi in ulei amestecat cu doua linguri de unt....Citeste continuarea

Primele mele pide cu seminte si...

Postat de: mihaelar63 in Piine

Aluatul de paine se pune pe o planseta infainata . Amestecati aluatul cu semintele de susan . Pregatiti umplutura , amestecand branzeturile  cu sare, zaatar si piper ....Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati indulcitorul, treptat, pana obtineti o spuma ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati peste...Citeste continuarea

Tocanita cu piept de pui ,ciuperci...

Postat de: mihaelar63 in Pui

Ceapa si usturoiul curatate se toaca marunt . Pieptul de pui se taie  bucati de marimea preferata . Sotati ceapa si usturoiul in uleiul incins amestecat cu unt . Se pun la prajit...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu leustean, mazare...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Carnea de porc se taie in 6 bucati mai mari si se pune la fiert in apa cu sare . Pentru rapiditatea fierberii folositi apa clocotita obtinuta cu ajutorul fierbatorului....Citeste continuarea

Desert tort cappuccino

Postat de: ancutsa in Torturi

  Pandișpanul: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenușurile, esența de vanilie, uleiul, apa și îndulcitorul. Apoi se adaugă...Citeste continuarea

Ragu de caprioara

Postat de: katty in Mancaruri cu carne

Putem sa folosim carne tocata si atunci nu mai este nevoie sa marinam carnea sau putem sa o taiem cubulete foarte mici(asa cum am facut eu) si am marinat-o pentru a reduce timpul de gatire,...Citeste continuarea

Desert bezele cu ciocolata

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Albușurile se mixează spumă, cu praful de sare și când încep să ia volum, se adaugă zeama de lămâie. Se mixează întruna și apoi se adaugă în ploaie,...Citeste continuarea

Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Preparare Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas: Aluat pentru Branzoaice pufoase: Intr-un castron cernem faina si facem la mijloc o adancitura in care vom pune 3 oua intregi si sarea....Citeste continuarea

Desert tort de zapada, cu nuca si...

Postat de: panacris in Torturi

Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu cele două tipuri de zahăr, zahărul vanilinat și sarea, până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă ouăle, rând pe...Citeste continuarea

Ficat turcesc

Postat de: reisnaor_2006 in Ficat

      Pentru inceput curatam ficatul de pui, il taiem fasii mai mari. Intr-un bol amestecam ficatul cu amidonul, sarea, boiaua de ardei dulce, usturoiul pisat si uleiul.  ...Citeste continuarea

Musuroi de cartita din carne...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Carnea tocată se amestecă energic cu usturoiul, sarea, piperul, boiaua, oul și ceapa verde, până se înglobează toate ingredientele și se obține o pasta omogenă. Cartofii,...Citeste continuarea

Friptura de porc cu legume si orez

Postat de: mirela0911 in Porc

Se spala carnea apoi se sterge bine de apa. Se taie in felii ca pentru snitele. Se bate usor cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se...Citeste continuarea

Salata Floare de nufar, cu oua, ton...

Postat de: RODIMUR in Salate

  Ouăle se fierb tari și când se răcoresc. se decojesc și se feliază (cu aparatul special, dacă aveți, pentru un aspect mai frumos). Se spală roșiile, se șterg cu...Citeste continuarea

Desert tort ciocolatos

Postat de: reisnaor_2006 in Torturi

      Pentru inceput am incalzit cuptorul la temperatura de 175 de grade C. Am pregatit blatul. Am mixat ouale cu un praf de sare, am adaugat treptat zaharul.    ...Citeste continuarea

Sepie la gratar

Postat de: cristeena20 in Fructe de mare

Ideal e sa cumparam sepie proaspata pentru a o face la gratar; aici depinde de gustul fiecaruia-daca vrem cu cerneala, nu o curatam in interior, dar se poate si curata. Sotul meu a lasat-o cu...Citeste continuarea

Aperitiv bruschete cu branza de...

Postat de: cristeena20 in Aperitive / Garnituri

Incalzim cuptorul si prajim usor feliile de paine. Apoi le ungem putin cu un catel de usturoi-stropim usor cu putin ulei de masline. Pe fiecare felie asezam 2 felii de branza de capra chevre...Citeste continuarea

Tocanita de calamari

Postat de: cristeena20 in Fructe de mare

Eu am cumparat calamari congelati si i-am lasat in apa la dezghetat, apoi i-am curatat si i-am taiat in bucati potrivite; Intr-o tigaie-cratita taiem ceapa, ardeiul solzisori si le punem la...Citeste continuarea

Piept de pui umplut cu sos de ciuperci

Postat de: cristeena20 in Pui

Pieptul de pui se curata de pielite si se desface, astfel incat sa iasa o foaie potrivita pentru a rula; eu am pus fiecare felie intre folii de plastic si le-am batut usor cu ciocanul pentru...Citeste continuarea

Tortulet aperitiv pentru copii

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

Se fierb tari ouăle și când se răcoresc, se decojesc și se feliază (rondele). Se spală roșiile și se șterg cu hârtie absorbantă, după care se înjumătățesc. Se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]