O mancare usoara cu cartofi si ciuperci.
Curatam ciupercile, le trecem printr-un jet de apa, le scurgem si le feliem.
Curatam ceapa si o tocam fin.
In uleiul incins punem ceapa la calit. Adaugam ciupercile si cand acestea au scazut adaugam vinul. Lasam vinul sa sece, adaugam rosiile, rozmarin, sare si piper si lasam sa fiarba pana scade zeama.
Curatam cartofii de coaja, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt gata, ii scurgem bine, apoi ii pasam impreuna cu 50 gr unt. Adaugam laptele fierbinte, apoi rozmarin si cascavalul ras si omogenizam.
Intr-un vas uns cu unt si tapetat cu pesmet intindem jumatate din cantitatea de cartofi, apoi asezam ciupercile si restul de cartofi. Presaram putin pesmet si punem deasupra restul de unt rupt bucatele.
Dam vasul la cuptorul preincalzit la foc mediu pana se rumeneste frumos.
1
folositi ciuperci albe, proaspete