Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert mini pasti cu mascarpone si...
Postat de: ancutsa in DulciuriSe fărâmițează drojdia în laptele cald, se adaugă ouăle, zahărul, sarea, dar și smântâna, apoi făină cât cuprinde (aporx 370 g). Se amestecă și...Citeste continuarea
Desert ciocolata in trei culori
Postat de: RODIMUR in DulciuriMai întâi se pregătesc ingredientele pentru ciocolata cu cacao. Se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu rămână cocoloașe...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de cafea si...
Postat de: sufletista in TorturiBlat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,Amaretto si...Citeste continuarea
Batoane cu susan
Postat de: mirela0911 in PiineSe amesteca laptele, ouale, uleiul, zaharul si drojdia intr-o craticioara. Se lasa sa se odihneasca timp de 5 minute. In vasul mixerului se pune faina si sarea. Se porneste mixerul si se toarna...Citeste continuarea
Desert gogosi cu lingura
Postat de: ReteteAlina in DulciuriBananele se piseaza bine cu furculita pana devin un piure, se adauga oul si sarea si amestecam bine. Se adauga faina cernuta cu praful de copt si omogenizam bine, obtinem un aluat omogen si...Citeste continuarea
Desert cozonac cu aluat oparit
Postat de: Geanina87 in DulciuriIncepem prin a prepara maiaua astfel: Punem 100 g faina intr-un vas mare si adaugam peste, 250 ml lapte clocotit.Amestecam f bine cu o lingură si lasam sa se racoreasca in asa fel incat sa nu ne...Citeste continuarea
Desert briose cu banane
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol amestecam faina cu zaharul, cacaua. Pisam bananele cu furculita sau cu pisatorul de cartofi. Adaugam laptele cu uleiul, ouale si batem cu telul pana ce se omogenizeaza....Citeste continuarea
Pachetele umplute cu carne si legume
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe prepara maiaua din putina apa calduta amestecata cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa deoparte pana se activeaza drojdia, timp de 10-15 minute. Se cerne faina intr-un...Citeste continuarea
Chiftele cu susan
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIntr-un bol amestecam carnea cu ou, pesmet, condimente dupa gust si dam la rece 30 min. Cu mainele umede, formam chiftelutele, le asezam pe un tocator. Batem ouale cu un praf de sare. In...Citeste continuarea
Carne in untura
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneSlanina o taiem in bucati de cca 3-4 cm (cam migaloasa treaba asta). Intr-un ceaun, adaugam slanina si o punem pe foc mic amestecand ocazional. Lasam pe foc mic pana ce bucatile de slanina...Citeste continuarea
Aperitiv saratele
Postat de: Geanina87 in Aperitive / GarnituriFrământăm brânza, ouăle, untul si o mână de făină amestecată cu praful de copt. Continuăm să frământăm adăugând treptat făină până când...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de banane si oreo
Postat de: sufletista in DulciuriBlat -albusurile le mixam cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu apa si uleiul mixam...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu cascaval si...
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriSe pune caşcavalul ras într-un castron, se adaugă ouăle bătute, smântâna şi mărarul proaspăt tocat şi se omogenizează bine totul. Tava de aragaz se tapetează cu...Citeste continuarea
Oua de prepelita vopsite la abur
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriSita se așază deasupra vasului pregătit pentru fierbere. Se așază ouăle, degresate cu detergent de vase și clătite cu apă rece, în sită, unul câte unul. Se toarnă apa și...Citeste continuarea
Desert cozonac cu nuca
Postat de: tonirell in DulciuriSe cerne făina pe o coala mare de hârtie. ¾ cub de drojdie de amestecă cu 2 linguri de zahăr până devine ca o apă. Se adaugă un ou întreg și se bate in...Citeste continuarea
Pizza cu aluat tinut la rece peste...
Postat de: ReteteAlina in PizzaDupa reteta unei prietene din Italia, blatul a iesit subtire si crocant. Se amesteca bine toate ingredientele, se lasa aluatul 30 de minute la crescut, dupa ce a crescut se framanta 1 minut si...Citeste continuarea
Desert brownie cheesecake
Postat de: ReteteAlina in PrajituriCuptorul se incalzeste la 200 de grade C. Pregatim cu hartie de copt o tava de 20x20 daca vrem ca brownie sa iasa mai groasa, eu am folosit o tava putin mai mare. Pe baie de aburi se topeste...Citeste continuarea
Desert rulada Pavlova cu cirese amare
Postat de: Constelatialeu in DulciuriRulada : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam cate o lingura de zahar si mixam bine, continuam asa pana terminam zaharul de incorporat si obtinem o...Citeste continuarea
Supa din carne de vitel, cu fidea
Postat de: RODIMUR in SupeCarnea se spală, se fasonează și se pune la fiert, cu apă rece, la foc iute, până ce începe să se formeze spumă. Atunci se culege spuma, se aruncă și se diminuează focul de...Citeste continuarea
Desert tort cu crema lamaie -Paste...
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat: De preferat sa fie facut cu o zi inainte, se taie mai bine. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Separat galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana ce zaharul se topeste, apoi...Citeste continuarea
Drob cu maruntaie de pui
Postat de: Constelatialeu in PuiMai intai punem la fiert maruntaiele, dupa ce au fiert le lasam sa se raceasca si le taiem cubulete mici. Apoi ne apucam sa curatam ceapa, usturoiul si sa le taiem marunt. Alegem mararul si...Citeste continuarea
Oua pentru Paste 2020
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai degresam ouale, le spalam bine, apoi le punem la fiert, adaugam in apa putina sare si putin otet, sa nu se sparga. Dupa ce au fiert bine, le lasam sa se raceasca. Apoi le decoram pe...Citeste continuarea
Desert cozonac cu crema de...
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriUntul la temperatura camerei se taie cuburi, se pune in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si mixam bine. Se adauga galbenusuriile si smantana treptat. Intr-un bol...Citeste continuarea
Desert fursecuri de Paste
Postat de: ancutsa in DulciuriAluatul: se dă untul (sau margarina) rece pe răzătoare, într-un castron, se adaugă ouăle, mierea, sarea, vanilia, praful de copt, apoi făină cât cuprinde (aprox 210...Citeste continuarea
Desert tort Medovik
Postat de: madi_marin in TorturiPentru foi: se pun untul şi mierea la foc mic până se topeşte untul. Se stinge focul şi se adaugă bicarbonatul, se amestecă bine, apoi se pun zahărul şi praful de sare. Se bat bine...Citeste continuarea
Cartofi cu ardei capia copti, la...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeArdeii capia copți se scot de la congelator cu câteva ore înainte de preparare,i se lasă să se decongeleze natural, într-o strecurătoare, ca să se scurgă de lichidul pe...Citeste continuarea
Oua decorate de Paste, dupa metoda...
Postat de: Ksenya in Aperitive / GarnituriScoateti ouale si aduceti-le la temperatura camerei. Spalati bine ouale, folosindu-va de un burete de bucatarie. Puneti ouale la fiert putina sare si la foc mediu...Citeste continuarea
Desert gogosi vanilate de post
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriDrojdia se freaca cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga apa calda peste ea si 100 g de faina cernuta. Se amesteca totul si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se...Citeste continuarea
Varza acra calita, de post
Postat de: autodiag in Mancaruri de postVerzele se tin in apa peste noapte pentru a se desara. Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se caleste in ulei cu putina sare si cu putin piper macinat. Se toaca verzele grosier si...Citeste continuarea
Costite de miel cu leurda si ceapa...
Postat de: mihaelar63 in OaieCostitele de miel se curata cu atentie , se portioneaza si se spala . Lasati costitele sa se zvante sau le uscati cu un servet . Intr-o tigaie incapatoare se pune uleiul...Citeste continuarea
Miere sau sirop din flori de papadie
Postat de: panacris in Sirop / CompotFlorile de păpădie culese la miezul zilei, când florile sunt total deschise și important din locuri nepoluate, se spală în multă apă rece, pentru a se elimina orice urmă de...Citeste continuarea
Pate vegetal
Postat de: dantes in Mancaruri de postCeapa se taie julienne si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga sarea, usturoiul si se mai caleste putin, fara a se rumeni. Ciupercile proaspete se taie in felii groase si...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: trifadalia in Supe/CiorbeCarnea de vițel se taie cubulete si se lasa in apa rece . Între timp se pune o oala cu apa pe foc iar cand apa fierbe se adaugă carnea sa fiarbă, spumandu- se din cand in cand. Cand...Citeste continuarea
Desert brownie cheesecake
Postat de: oanapl in PrajituriSe topește ciocolata cu untul, apoi se lasă să se răcească ușor, amestecând din când în când. Separat se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul...Citeste continuarea
Pui cu ciuperci in sos de smantana
Postat de: oanapl in PuiCarnea se taie cubulețe şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano şi boia. Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile. Se adaugă o...Citeste continuarea
Parjoale - reteta inspirata de la...
Postat de: Constelatialeu in PorcAm cumparat carne de lucru-porc, pe care am tocat-o. Miezul de paine l-am inmuiat in lapte. Am curatat ceapa si usturoiul verde si le-am taiat marunt. Cartofii i-am curatat si i-am...Citeste continuarea
Desert tort pictat, de Florii
Postat de: ancutsa in TorturiBlaturile: se bat spumă cu mixerul albuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul, iar când se formează spuma, se adaugă gălbenuşurile, uleiul, apa fierbinte în...Citeste continuarea
Desert Meringue cu crema mousseline...
Postat de: RODIMUR in PrajituriMai întâi se fac formele de bezea. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când încep să ia volum, se adaugă zahărul pudră și vanilia, puțin câte puțin,...Citeste continuarea
Palanete cu branza pe dinafara
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriAm reusit sa pigulesc niste afumatura fiarta si m-am gandit ce gust bun va da impreuna cu branza . Am format patru bilute de aluat .Intind frumos aluatul ,presar afumatura, asez frumos...Citeste continuarea
Desert foietaj cu frisca
Postat de: sufletista in DulciuriAluatul dezghetat la temperatura cemerei (eu prefer sa il scot de cu seara si sa il las in frigider) Il intindem putin cu sucitorul si cu ajutorul unei forme de frusecuri decupam formele (eu am...Citeste continuarea
Dsert pandispan cu dulceata
Postat de: sufletista in PrajituriIntr-un bol amestecam faina, praful de copt, cacaua. Untul il topim si il amestecam cu laptele. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea...Citeste continuarea
Chifle cu lapte batut si parmezan
Postat de: rocsi_1612 in PiineCerneti faina intr-un bol. Adaugati sarea, drojdia, zaharul, amestecati cu o paleta. Laptele batut, de la temperatura camerei, incepeti sa il adaugati treptat si framantati in acest timp. Puneti...Citeste continuarea
Desert tarta cu crema de vanilie
Postat de: sufletista in DulciuriCrema de vanilie-intr-un bol mai mare batem galbenusurile cu amidonul si putin lapte, amestecam pana ce se omogenizeaza. Adaugam treptat laptele caldut amestecand continuu pana ce se...Citeste continuarea
Desert rulada cu ciocolata
Postat de: sufletista in PrajituriBlat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa si foarte tare. Adaugam galbenusurile si mixam bine pana ce se omogenizeaza....Citeste continuarea
Spirala cu muschi file si altele
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriUmplutura : Radem cascavalul si branza de oaie, le punem intr-un castron, taiem cepsoara cu o foarfeca, adaugam muschiul file taiat cubulete mici, adaugam si 2 oua si un albus, presaram piper si...Citeste continuarea
Supa de fasole verde
Postat de: trifadalia in SupeSe spala pastaile si li se rupe capatul dinspre codita. Varfurile subtiti nu se rup, deoarece sunt fragede, apoi se taie fasolea bucatele potrivite. Se pune apa la fiert ( jumatate...Citeste continuarea
Papricas cu ardei copti si galuste
Postat de: eumimi in PuiTaiem ceapa marunt ( inclusiv pe cea verde) si o punem la calit in ulei incins. Carnea de pui o prajim separat. Adaugam peste ceapa calita pasta de tomate dizolvata intr-o cana de apa si...Citeste continuarea
Friptura marocana de berbecut
Postat de: mihaelar63 in OaieCarnea de berbecut se spala bine, se sareaza si se condimenteaza cu condimentele date. Turnati deasupra uleiul de masline si masati usor. Lasati carnea sa se odihneasca la...Citeste continuarea
Friptura de porc cu carnaciori
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea se taie felii si se asaza in tava. Deasupra puneti carnaciorii subtiri . Ceapa si usturoiul verde se taie rondele .si se pun deasupra carnurilor in tava ....Citeste continuarea
Reteta ardeleneasca de Ciorba de...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCum se prepara Reteta ardeleneasca de Ciorba de cartofi cu costita afumata - reteta cu numarul 1600: Costita afumata se spala si se portioneaza bucati mai mici. Puneti costita...Citeste continuarea