Nu mai aveam nimic dulce în casă (în afară de fructe, caramele, ciocolată și dulcețuri) așa că soluția a fost să fac rapid niște clătite. Le-am făcut destul de repede (pentru că nici n-au fost multe) și au ieșit excelente, grație umpluturii delicioase, pentru că bananele s-au armonizat perfect cu crema de ciocolată cu gust de alune. Pentru că tigaia mea de clătite are o circumferință destul de mică, pentru fiecare am folosit câte o jumătate de banană.
Din ingredientele de mai jos am făcut opt clătite.
Pentru clătite, se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina, zahărul, sarea, zahărul vanilinat, bicarbonatul. Se adaugă apoi coaja răzuită de limetă și oul, după care se toarnă treptat laptele, puțin câte puțin.
Când compoziția este omogenă, se toarnă câte un polonic în tigaia încinsă și unsă cu ulei. Se prăjesc ușor clătitele pe ambele fețe și când sunt toate gata, se lasă să se mai răcorească puțin.
Între timp se pregătesc bananele și se topește ciocolata pentru decor, la bain-marie, cu o linguriță de ulei de alune de pădure.
Când clătitele s-au mai răcorit puțin, se ung cu un strat consistent de cremă de ciocolată și deasupra se suprapune o jumătate de banană. Se rulează clătita și se depune pe un platou, sau pe o farfurie.
Când toate clătitele sunt gata, se decorează cu ciocolată topită și se pot servi deja.
1
Pentru clătite, se amestecă mai întâi ingredientele solide și apoi se adaugă treptat cele lichide și se omogenizează compoziția, în așa fel încât să nu se formeze cocoloașe.
2
Înainte de a turna compoziția de clătite, tigaia trebuie încinsă și unsă cu puțin ulei.
3
Lăsați clătitele să se răcorească mai întâi și după aceea ungeți-le cu cremă de ciocolată.
4
Dacă tigaia are circumferința mai mare, se poate înfășura o banană întreagă în clătite.
5
Puteți decora clătitele și cu alte ornamente.