O salata este oricand binevenita, dar mai ales vara, cand nu avem chef sa pornim prea mult cuptorul sau aragazulSalata aceasta ia putin timp deoarece avem nevoie sa fierbem si sa racim quinoa si sa pregatim dovleceii la gratar, insa rezultatul final merita asteptarea.
Retete de vara
Spalam quinoa bine si o punem intr-o craticioara impreuna cu o ceasca de apa. Acoperim craticioara si punem la fiett la foc mic pana absoarbe toata apa, apoi o lasam la racit.
Dovleceii ii spalam, ii taiem rondele subtiri si ii presaram cu putina sare. Ii lasam sa se scurga 15 minute, apoi ii punem pe gratar, intorcandu-i pe ambele fete.
Scoatem dovleceii intr-o farfurie si ii lasam sa se raceasca.
Taiem avocado pe jumatate, scoatem samburele si il taiem cubulete mici pe care stropim cu putina zeama de lamaie.
Scurgem conserva de ton.
Amestecam toate ingredientele intr-un castron impreuna cu sare, piper, uleiul de masline. si zeama de lamaie dupa gust.
Servim salata dupa ce am tinut-o 10 minute la rece.
1
pentru a nu se lipi de gratar puteti stropi dovleceii cu putin ulei