Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert orez cu lapte
Postat de: cristeena20 in DulciuriPunem la fiert apa cu orezul si putina sare-lasam sa fiarba tare pana apa se evapora complet.Mai adaugam apa fierbinte, lasand sa fiarba la foc domol. Adaugam zaharul, coaja de lamaie,...Citeste continuarea
Peste cu paste macaroni
Postat de: cristeena20 in PastePestele -proaspat sau congelat-se spala si se pune la fiert in apa rece cu sare, frunze de coriandru si putin ulei de masline.Eu am folosit red fish congelat. Dupa ce fierbe putin (pestele nu se...Citeste continuarea
Desert gogosi de Carnaval...
Postat de: ctlina in DulciuriSfaramati drojdia si amestecati-o in laptele caldut cu o lingurita de zahar. Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si zaharurile si amestecati. Adaugati oul si untul...Citeste continuarea
Desert briosa Melc cu gem de prune
Postat de: ctlina in DulciuriIntr-un castron adanc sau in bolul robotului puneti faina (225 g) + sarea +zaharul + drojdia uscata. Amestecati. Adaugati oul, apa calduta si untul moale taiat bucatele....Citeste continuarea
Carnat de Lyon in aluat briosat
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriIn bolul robotului sau intr-un castron puneti faina, sarea si zaharul . Amestecati si faceti o adancitura in faina. Puneti in adancitura drojdia faramitata impreuna cu 2 linguri din...Citeste continuarea
Desert mini Pavlova cu zmeura
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAlbusurile cu un praf de sare le mixam bine, amestecam zaharul cu amidonul si apoi il incorporam in albusurile batute spuma, putin cate putin, dupa fiecare tura de zahar pus mixam bine. La final...Citeste continuarea
Desert prajitura festiva cu...
Postat de: momo121 in PrajituriPentru blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in...Citeste continuarea
Desert prajitura vanilata
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam 5 linguri d ezahar si mixam pana obtinem o...Citeste continuarea
Paine cu iaurt
Postat de: cristinutanicolita in PiineSe alifiaza drojdia cu zahărul, se adaugă apa si faina, se omogenizeaza si se lasa la crescut. Faina se cerne. Intr-un castron se pune sarea, faina, maiaua, iaurtul si se...Citeste continuarea
Koulouria – Covrigi grecesti
Postat de: ancutsa in PiineMai întâi se pregătește maiaua: într-un bol se dizolvă drojdia în apă călduță, amestecând cu o furculiță, se adaugă zahărul și...Citeste continuarea
Desert cozonaci cu smantana in aluat
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe freaca drojdia cu zaharul tos pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si 100 g faina cernuta. Se amesteca totul si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, peste maiaua...Citeste continuarea
Tocana mexicana de pui
Postat de: sufletista in PuiCuratam pulpele de eventualele pene, le crestam putin, le condimentam cu sare si piper dupa gust si le punem la prajit in uleiul incins. Le scoatem pe un platou pe care il vom acoperi cu un...Citeste continuarea
Chiftele de pui cu fulgi de porumb
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIntr-un bol amestecam carnea de pui cu carnea de porc. Ceapa, usturoiul, mararul le tocam marunt (eu am folosit robotul de bucatarie) Adaugam peste carne impreuna cu cele 3 oua batute...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de fistic si...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiIncepeti cu pregatirea pastei de fistic , eu am facut-o cu o seara inainte. Boabele de fistic le puneti intr-un bol, turnati apa fierbinte peste ele cat sa le acopere, le lasati asa 15...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu verdeturi de...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriPregateste o tava pentru tarta aperitiv. Pune cate o foaie pe rand in tava si unge-o cu unt topit. Ai grija sa ungi bine si marginile fiecarei foi, pentru a le putea aranja usor la final peste...Citeste continuarea
Desert pasca cu mac, papaya si...
Postat de: katty in DulciuriIncepem cu pregatirea aluatului. Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura in mijloc. Luam 2 linguri din faina si le punem intr-un castron. Peste faina turnam putin lapte clocotit si...Citeste continuarea
Ciorba de miel cu leurda si urzici
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCapul de miel se curata si se spala bine si se pune la fiert in apa sarata cu otet . Lasati sa dea un clocot si apoi aruncati apa . Intre timp curatati , spalati si tocati...Citeste continuarea
Sos de patrunjel
Postat de: panacris in SosuriFirele de pătrunjel se toacă mărunt, cât se poate, manual. Dacă aveți vreun blender prin zonă, vă ușurați mult munca. Apoi adăugați zeama de lămâie și uleiul de măsline,...Citeste continuarea
Desert cornulete fragede cu iaurt...
Postat de: momo121 in DulciuriTopim untul pe baie de aburi, apoi il lasam la racit. Peste untul racit punem faina, praful de copt, sarea, vanilia si iaurtul, apoi amestecam pana obtinem un aluat...Citeste continuarea
Supa Arthur, supa crema de legume
Postat de: panacris in Supe/CiorbeLegumele curățate și tăiate grosier se pun în vasul blenderului. Se asezonează de sare, ulei și se adaugă apa, apoi se setează, blenderul la al doilea program de gătire...Citeste continuarea
Desert cozonac 2020
Postat de: panacris in DulciuriÎn vasul aparatului de frământat și dospit aluaturi se adaugă ingredientele lichide: laptele călduț, esențele aromate, untul la temperatura camerei, ouăle bătute cât să...Citeste continuarea
Desert cozonac pufos cu ciocolata...
Postat de: Trifoicupatrufoi in PrajituriIntr-un castron punem faina cernuta si in mijlocul ei adaugam laptele cu drojdia dizolvata si putin zahar si lasam la dospit 10 minute .Apoi dupa ce a crescut, adaugam restul de zahar,...Citeste continuarea
Paine impletita
Postat de: Trifoicupatrufoi in PiinePentru inceput adaugam drojdia uscata in laptele caldut. Cernem faina, adaugam sarea, cele 2 oua si laptele amestecat cu drojdie. Apoi adaugam uleiul si framantam aluatul pana obtinem un...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu unt
Postat de: Trifoicupatrufoi in Aperitive / GarnituriIntr-un castron mai mare punem faina si facem in mijloc loc pentru laptele caldut si drojdia, zaharul si putina faina. Se lasa la dospit 10 minute (ca sa activeze drojdia) apoi se adauga 50 gr unt...Citeste continuarea
Aperitiv saratele Papucei
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriSe amesteca faina cu sarea si cu untura pana se formeaza un aluat foarte sfaramicios.Se incalzeste laptele in care se adauga si zaharul pana devine caldut in el punandu-se drojdia sfaramata...Citeste continuarea
Desert prajitura cremoasa alb si negru
Postat de: trifadalia in PrajituriSe freaca faina impreuna cu untura si cu sarea pana se formeaza un aluat sfaramicios. Se adauga si zaharul,praful de copt, oul si cate putin din lapte pentru a se putea forma un aluat omogen si...Citeste continuarea
Desert briose pufoase
Postat de: privatelaura in DulciuriIngredientele se cantaresc si se pun la indemana. Eu am folosit robotul pentru framantarea aluatului. Intr-un vas mic, se pune drojdia cu o lingurita zahar si putina apa calduta. Se cerne...Citeste continuarea
Rata la cuptor, cu portocala si vin
Postat de: ancutsa in RataSe pârleşte rața, se spală, se așază într-o tavă. Se unge pielea cu ulei şi apoi se toarnă peste ea sucul de la o portocală amestecat cu vinul alb, sare și...Citeste continuarea
Fidegua de carne
Postat de: ReteteAlina in Mancaruri cu carneCarnea se spala si se taie cuburi mici. Ceapa si ardeiul se taie marunt si se pun la calit. Dupa ce s-au calit, adaugam carnea si lasam sa se caleasca pana ce carnea se albeste.Apoi se adauga...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata, mure si...
Postat de: oanapl in TorturiSe separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (80g),...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu kaizer,...
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeCiupercile se curăță și li se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat. Pălăriile de ciuperci se așează într-o tavă rezistentă la căldură....Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu iaurt
Postat de: ReteteAlina in DulciuriEu am folosit drojdie proaspata. Drojdia se dizolva in 2 linguri de apa calduta cu cele 2 lingurite de zahar si se lasa 10 minute. Intre timp, se pune intr-un bol mare iaurtul si oul, se...Citeste continuarea
Shaorma
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneLipii: am pus toate ingredientele în mașina pentru frământat aluat, apoi l-am lasat la odihnit 30 de minute. Dacă dorești să frămânți cu...Citeste continuarea
Desert amandina
Postat de: Meea in DulciuriBlat: mixăm albușurile până când obținem o spumă care nu curge. Adăugăm zahărul și mixăm în continuare până spuma stă băț.Adăugăm gălbenușurile și...Citeste continuarea
Placinta de Paste cu spanac, branza...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Amestecati apa cu sare, pana ce aceasta din urma se dizolva. Cerneti faina intr-un bol, puneti in mijloc apa, uleiul. Incepeti si framantati, pana obtineti un aluat omogen....Citeste continuarea
Frigarui de porc cu legume
Postat de: panacris in PorcPulpa de porc se spală și se taie în cubulețe de aproximativ 4 cm. Kaizerul se curăță de șorici, apoi se taie bucățele de cca. 2 cm. Ardeiul kapia se spală se curăță și...Citeste continuarea
Oua vopsite, decorate cu ajutorul...
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriSe spala ouale cu detergent pentru a se degresa si se pun la fiert intr-o cratita cu apa cat sa le acopere si cu o lingurita de sare. Se clocotesc circa 3 minute si se stinge focul. In fiecare...Citeste continuarea
Oua vopsite cu ajutorul orezului,...
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriSe spala ouale cu detergent pentru a se degresa si se pun la fiert intr-o cratita cu apa cat sa le acopere si cu o lingurita de sare. Se clocotesc circa 3 minute si se stinge focul. In pahar se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi, crema de...
Postat de: oanapl in PrajituriSe pregătesc mai întâi foile. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până când acesta se topește. Se adaugă apoi laptele călduț în care se stinge praful...Citeste continuarea
Smoothie de mango si banane
Postat de: panacris in Love SmoothiesMango și bananele se curăță de coajă, se taie în bucăți mari. Într-un vasul blenderului, se pun bucățile de fructe, laptele rece și se apasă butonul PULSE până...Citeste continuarea
Oua vopsite de Paste
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriPentru început se degresează ouăle. Se spală cu apă călduță și puțin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi se limpezesc bine. Se pune apă într-o oală,...Citeste continuarea
Desert tort cifra
Postat de: Geanina87 in TorturiPentru numarul 33 a fost nevoie sa fac 4 blaturi identice. Pt un blat: am mixat cele 5 ouă cu zaharul, peste care am adaugat iaurtul, uleiul, esența, sarea si faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea
Desert cozonac cu untura in aluat
Postat de: merisor67 in PrajituriCa la orice aluat de cozonac, toate ingredientele trebuie ținute la temperatura camerei, cam cu 1-2 ore înainte de a le folosi. Făina se cerne de două ori pentru a o aera. La mijlocul...Citeste continuarea
Paine cu ceapa si masline
Postat de: madi_marin in PiineSe pun în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, sarea şi zahărul, apoi se toarna apa amestecată cu uleiul . Se montează cârligul de frământare şi se...Citeste continuarea
Sirop din frunze de menta, varianta...
Postat de: panacris in Sirop / CompotMenta se spală temeinic pentru a se scăpa de toate impuritățile și eventualele gângănii, apoi se desfac frunzele de pe codiță, iar codițele se toacă grosier. Apa și...Citeste continuarea
Prima paine cu maia
Postat de: RuxyRux in PiineAm sa va prezint o modalitate foarte simpla, pe intelesul tuturor de a face paine cu maia. Se pune maiaua intr-un vas, se toarna usor apa, se amesteca, apoi se pune faina se amesteca cu o...Citeste continuarea
Desert coronita cu scortisoara si nuca
Postat de: mirela0911 in DulciuriAluatul: Se pregateste maiaua. Intr-o craticioara se pune putin lapte caldut, se adauga cele 2 lgt zahar, 2 lg de faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine pana se dizolva toate apoi se lasa...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de ciocolata,...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: In bolul mixerului se pun oaule, praful de sare si zaharul. Se mixeaza pana ce ouale isi tripleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Se adauga faina amestecata cu praful de copt...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriMai intai fierbem ouale timp de 12-14 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Galbenusul oualor trebuie sa fie tare. Dupa ce au fiert, le curatam de coaja si le taiem pe...Citeste continuarea
Desert duo Tiramisu
Postat de: eumimi in TorturiMai intai pregatim crema alba. Cele doua galbenusuri le mixam cu zaharul pudra pana cand devin o crema albicioasa. Le punem apoi 10 minute pe baie de aburi. In acesti timp le amestecam cu un tel....Citeste continuarea