A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert orez cu lapte

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

Punem la fiert apa cu orezul si putina sare-lasam sa fiarba tare pana apa se evapora complet.Mai adaugam apa fierbinte, lasand sa fiarba la foc domol. Adaugam zaharul, coaja de lamaie,...Citeste continuarea

Peste cu paste macaroni

Postat de: cristeena20 in Paste

Pestele -proaspat sau congelat-se spala si se pune la fiert in apa rece cu sare, frunze de coriandru si putin ulei de masline.Eu am folosit red fish congelat. Dupa ce fierbe putin (pestele nu se...Citeste continuarea

Desert gogosi de Carnaval...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Sfaramati drojdia si amestecati-o in laptele caldut cu o lingurita de zahar. Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si zaharurile si amestecati. Adaugati oul si untul...Citeste continuarea

Desert briosa Melc cu gem de prune

Postat de: ctlina in Dulciuri

Intr-un castron adanc sau in bolul robotului  puneti faina (225 g) + sarea +zaharul  + drojdia uscata. Amestecati. Adaugati oul, apa calduta si untul moale taiat bucatele....Citeste continuarea

Carnat de Lyon in aluat briosat

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

In bolul robotului sau intr-un castron puneti faina, sarea si zaharul . Amestecati si faceti o adancitura in faina. Puneti in adancitura drojdia faramitata impreuna cu 2 linguri din...Citeste continuarea

Desert mini Pavlova cu zmeura

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, amestecam zaharul cu amidonul si apoi il incorporam in albusurile batute spuma, putin cate putin, dupa fiecare tura de zahar pus mixam bine. La final...Citeste continuarea

Desert prajitura festiva cu...

Postat de: momo121 in Prajituri

Pentru blat:       Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in...Citeste continuarea

Desert prajitura vanilata

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam 5 linguri d ezahar si mixam pana obtinem o...Citeste continuarea

Paine cu iaurt

Postat de: cristinutanicolita in Piine

Se alifiaza drojdia cu zahărul, se adaugă apa si faina, se omogenizeaza si se lasa la crescut.  Faina se cerne.  Intr-un castron se pune sarea, faina, maiaua, iaurtul si se...Citeste continuarea

Koulouria – Covrigi grecesti

Postat de: ancutsa in Piine

     Mai întâi se pregătește maiaua: într-un bol se dizolvă drojdia în apă călduță, amestecând cu o furculiță, se adaugă zahărul și...Citeste continuarea

Desert cozonaci cu smantana in aluat

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se freaca drojdia cu zaharul tos pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si 100 g faina cernuta. Se amesteca totul si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, peste maiaua...Citeste continuarea

Tocana mexicana de pui

Postat de: sufletista in Pui

Curatam pulpele de eventualele pene, le crestam putin, le condimentam cu sare si piper dupa gust si le punem la prajit in uleiul incins. Le scoatem pe un platou pe care il vom acoperi cu un...Citeste continuarea

Chiftele de pui cu fulgi de porumb

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-un bol amestecam carnea de pui cu carnea de porc. Ceapa, usturoiul, mararul le tocam marunt (eu am folosit robotul de bucatarie) Adaugam peste carne impreuna cu cele 3 oua batute...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de fistic si...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Incepeti cu pregatirea  pastei de fistic , eu am facut-o cu o seara inainte. Boabele de fistic le puneti intr-un bol, turnati apa fierbinte peste ele cat sa le acopere, le lasati asa 15...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu verdeturi de...

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Pregateste o tava pentru tarta aperitiv. Pune cate o foaie pe rand in tava si unge-o cu unt topit. Ai grija sa ungi bine si marginile fiecarei foi, pentru a le putea aranja usor la final peste...Citeste continuarea

Desert pasca cu mac, papaya si...

Postat de: katty in Dulciuri

Incepem cu pregatirea  aluatului. Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura in mijloc. Luam 2 linguri din faina si le punem intr-un castron. Peste faina turnam putin lapte clocotit si...Citeste continuarea

Ciorba de miel cu leurda si urzici

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Capul de miel se curata si se spala bine si se pune la fiert in apa sarata cu otet . Lasati sa dea un clocot si apoi aruncati apa . Intre timp curatati , spalati si tocati...Citeste continuarea

Sos de patrunjel

Postat de: panacris in Sosuri

Firele de pătrunjel se toacă mărunt, cât se poate, manual. Dacă aveți vreun blender prin zonă, vă ușurați mult munca. Apoi adăugați zeama de lămâie și uleiul de măsline,...Citeste continuarea

Desert cornulete fragede cu iaurt...

Postat de: momo121 in Dulciuri

   Topim untul pe baie de aburi, apoi il lasam la racit.     Peste untul racit punem faina, praful de copt, sarea, vanilia si iaurtul, apoi amestecam pana obtinem un aluat...Citeste continuarea

Supa Arthur, supa crema de legume

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Legumele curățate și tăiate grosier se pun în vasul blenderului. Se asezonează de sare, ulei și se adaugă apa, apoi se setează, blenderul la al doilea program de gătire...Citeste continuarea

Desert cozonac 2020

Postat de: panacris in Dulciuri

În vasul aparatului de frământat și dospit aluaturi se adaugă ingredientele lichide: laptele călduț, esențele aromate, untul la temperatura camerei, ouăle bătute cât să...Citeste continuarea

Desert cozonac pufos cu ciocolata...

Postat de: Trifoicupatrufoi in Prajituri

Intr-un castron punem faina cernuta si in mijlocul ei adaugam laptele cu drojdia dizolvata si putin zahar si lasam la dospit 10 minute .Apoi dupa ce a crescut, adaugam restul de zahar,...Citeste continuarea

Paine impletita

Postat de: Trifoicupatrufoi in Piine

 Pentru inceput adaugam drojdia uscata in laptele caldut. Cernem faina, adaugam sarea, cele 2 oua si laptele amestecat cu drojdie. Apoi adaugam uleiul si framantam aluatul pana obtinem un...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu unt

Postat de: Trifoicupatrufoi in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron mai mare punem faina si facem in mijloc loc pentru laptele caldut si drojdia, zaharul si putina faina. Se lasa la dospit 10 minute (ca sa activeze drojdia) apoi se adauga 50 gr unt...Citeste continuarea

Aperitiv saratele Papucei

Postat de: trifadalia in Aperitive / Garnituri

Se amesteca faina cu sarea si cu untura pana se formeaza un aluat foarte sfaramicios.Se  incalzeste laptele in care se adauga si zaharul pana devine caldut in el punandu-se drojdia sfaramata...Citeste continuarea

Desert prajitura cremoasa alb si negru

Postat de: trifadalia in Prajituri

Se freaca faina impreuna cu untura si cu sarea pana se formeaza un aluat sfaramicios. Se adauga si zaharul,praful de copt, oul si cate putin din lapte pentru a se putea forma un aluat omogen si...Citeste continuarea

Desert briose pufoase

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Ingredientele se cantaresc si se pun la indemana. Eu am folosit robotul pentru framantarea aluatului. Intr-un vas mic, se pune drojdia cu o lingurita zahar si putina apa calduta. Se cerne...Citeste continuarea

Rata la cuptor, cu portocala si vin

Postat de: ancutsa in Rata

  Se pârleşte rața, se spală, se așază într-o tavă. Se unge pielea cu ulei şi apoi se toarnă peste ea sucul de la o portocală amestecat cu vinul alb, sare și...Citeste continuarea

Fidegua de carne

Postat de: ReteteAlina in Mancaruri cu carne

Carnea se spala si se taie cuburi mici. Ceapa si ardeiul se taie marunt si se pun la calit. Dupa ce s-au calit, adaugam carnea si lasam sa se caleasca pana ce carnea se albeste.Apoi se adauga...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata, mure si...

Postat de: oanapl in Torturi

Se separă albușurile de gălbenușuri.  Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (80g),...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu kaizer,...

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Ciupercile se curăță și li se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat.   Pălăriile de ciuperci se așează într-o tavă rezistentă la căldură....Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu iaurt

Postat de: ReteteAlina in Dulciuri

Eu am folosit drojdie proaspata. Drojdia se dizolva in 2 linguri de apa calduta cu cele 2 lingurite de zahar si se lasa 10 minute. Intre timp, se pune intr-un bol mare iaurtul si oul, se...Citeste continuarea

Shaorma

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

Lipii: am pus toate ingredientele în mașina pentru frământat aluat, apoi l-am lasat la odihnit 30 de minute.        Dacă dorești să frămânți cu...Citeste continuarea

Desert amandina

Postat de: Meea in Dulciuri

Blat: mixăm albușurile până când obținem o spumă care nu curge. Adăugăm zahărul și mixăm în continuare până spuma stă băț.Adăugăm gălbenușurile și...Citeste continuarea

Placinta de Paste cu spanac, branza...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Amestecati apa cu sare, pana ce aceasta din urma se dizolva. Cerneti faina intr-un bol, puneti in mijloc apa, uleiul. Incepeti si framantati, pana obtineti un aluat omogen....Citeste continuarea

Frigarui de porc cu legume

Postat de: panacris in Porc

Pulpa de porc se spală și se taie în cubulețe de aproximativ 4 cm. Kaizerul se curăță de șorici, apoi se taie bucățele de cca. 2 cm. Ardeiul kapia se spală se curăță și...Citeste continuarea

Oua vopsite, decorate cu ajutorul...

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Se spala ouale cu detergent pentru a se degresa si se pun la fiert intr-o cratita cu apa cat sa le acopere si cu o lingurita de sare. Se clocotesc circa 3 minute si se stinge focul. In fiecare...Citeste continuarea

Oua vopsite cu ajutorul orezului,...

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Se spala ouale cu detergent pentru a se degresa si se pun la fiert intr-o cratita cu apa cat sa le acopere si cu o lingurita de sare. Se clocotesc circa 3 minute si se stinge focul. In pahar se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi, crema de...

Postat de: oanapl in Prajituri

Se pregătesc mai întâi foile. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până când acesta se topește. Se adaugă apoi laptele călduț în care se stinge praful...Citeste continuarea

Smoothie de mango si banane

Postat de: panacris in Love Smoothies

Mango și bananele se curăță de coajă, se taie în bucăți mari. Într-un vasul blenderului, se pun bucățile de fructe, laptele rece și se apasă butonul PULSE până...Citeste continuarea

Oua vopsite de Paste

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pentru început se degresează ouăle. Se spală cu apă călduță și puțin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi se limpezesc bine.  Se pune apă într-o oală,...Citeste continuarea

Desert tort cifra

Postat de: Geanina87 in Torturi

Pentru numarul 33 a fost nevoie sa fac 4 blaturi identice. Pt un blat: am mixat cele 5 ouă cu zaharul, peste care am adaugat iaurtul, uleiul, esența, sarea si faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea

Desert cozonac cu untura in aluat

Postat de: merisor67 in Prajituri

Ca la orice aluat de cozonac, toate ingredientele trebuie ținute la temperatura camerei, cam cu 1-2 ore înainte de a le folosi. Făina se cerne de două ori pentru a o aera. La mijlocul...Citeste continuarea

Paine cu ceapa si masline

Postat de: madi_marin in Piine

Se pun în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, sarea şi zahărul, apoi se toarna apa amestecată cu uleiul . Se montează cârligul de frământare şi se...Citeste continuarea

Sirop din frunze de menta, varianta...

Postat de: panacris in Sirop / Compot

Menta se spală temeinic pentru a se scăpa de toate impuritățile și eventualele gângănii, apoi se desfac frunzele de pe codiță, iar codițele se toacă grosier. Apa și...Citeste continuarea

Prima paine cu maia

Postat de: RuxyRux in Piine

Am sa va prezint o modalitate foarte simpla, pe intelesul tuturor de a face paine cu maia. Se pune maiaua intr-un vas, se toarna usor apa, se amesteca, apoi se pune faina se amesteca cu o...Citeste continuarea

Desert coronita cu scortisoara si nuca

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Aluatul: Se pregateste maiaua. Intr-o craticioara se pune putin lapte caldut, se adauga cele 2 lgt zahar, 2 lg de faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine pana se dizolva toate apoi se lasa...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata,...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: In bolul mixerului se pun oaule, praful de sare si zaharul. Se mixeaza pana ce ouale isi tripleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Se adauga faina amestecata cu praful de copt...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Mai intai fierbem ouale timp de 12-14 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Galbenusul oualor trebuie sa fie tare. Dupa ce au fiert, le curatam de coaja si le taiem pe...Citeste continuarea

Desert duo Tiramisu

Postat de: eumimi in Torturi

Mai intai pregatim crema alba. Cele doua galbenusuri le mixam cu zaharul pudra pana cand devin o crema albicioasa. Le punem apoi 10 minute pe baie de aburi. In acesti timp le amestecam cu un tel....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 10:47

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

pe 11.02 la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

pe 11.02 la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]