Blat
Se mixează albusurile spuma impreună cu un praf de sare, se adaugă zaharul si se mixeaza pana ce va avea consistenta unei bezele.
Se adauga uleiul si se mixeaza pana ce se va omogeniza.
Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, esenta, coaja de lamaie.
Compozitia se va omogeniza cu ajutorul unei linguri sau palete cu miscari usoare.
Se toarnă compozitia in tava tapetata cu hartia de copt, si va fi lasata in cuptorul incalzit pana ce aceasta va trece testul scobitorii,dupa ce se va coace va fi lasata sa se raceasca.
Crema
Intr-o oala vom pune laptele la incalzit iar intr-un bol vom bate ouale cu zaharul,dupa care vom adauga amidonul apoi treptat laptele fierbinte.
Vom pune din nou pe foc amestecand continuu pana ce aceasta se ingroasa avand constistenta unei budinci.
Crema va fi imparita in 2 boluri, in una vom adauga ciocolata, in cealalta adaugam esenta de vanilie si le vom lasa sa se raceasca.
Untul tinut la temperatura camerei il batem spuma dupa care il impartim in doua parti egale adaugandu-l treptat si amestecand cu atentie sa nu taiem crema.
Frisca
Se mixeaza smantana pana ce se va omogeniza, vom adauga zaharul si se va mixa pana ce aceasta se intareste.
Asamblarea prajiturii:
Intr-o tava adaugam blatul racit urmat de crema de ciocolata,apoi biscuiti trecuti prin lapte, acesta va fi urmat de crema de vanilie,dupa ce nivelam bine,lasam la frigider circa 1 ora dupa care adaugam frisca si vom decora cu nuca de cocos sau ciocolata rasa (dupa preferinte).