A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Ciorba deasa de varza cu costita...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Costita afumata de porc se spala si se pune la fiert in 2 l apa . Pentru  scurtarea gatirii  folositi apa fierbinte obtinuta cu ajutorul fierbatorului . Ceapa si...Citeste continuarea

Tagliatelle cu spanac, branza si...

Postat de: mihaelar63 in Paste

Curatati si spalati legumele . Ardeii se taie rondele . Spanacul se taie fasii. Pastele se fierb in apa cu sare ,respectand indicatiile de pe ambalaj .  Scurgeti...Citeste continuarea

Piept de pui cu mozarella si rosii

Postat de: panacris in Pui

Pieptul de pui se curăță, fasonează, adică taie felii de cca. 1 cm grosime, se așează într-un vas pentru marinat. Iaurtul se toarnă peste carnea de pui, se presară pudra de...Citeste continuarea

Risotto cu sparanghel si pere

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Ceapa, morcovul și sparanghelul se curăță, spală și toacă mărunt. Orezul se lasă la hidratat în apă rece cca. 15 minute, apoi se amestecă cu legumele mărunțite. Uleiul se...Citeste continuarea

Aperitiv melcisori cu branza si...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

 Aluatul de foietaj se lasa la decongelat in frigider . Sa nu se deformeze se lucreaza cu el rece . Se taie foaia in opt parti egale .Este de folos daca aveti o rola...Citeste continuarea

Aperitiv crochete din faina de porumb

Postat de: ReteteAlina in Aperitive / Garnituri

Ceapa, ardeiul rosu si coriandru se taie marunt, se amesteca cu faina de porumb, apoi se pune usturoiul pudra dupa gust, putin colorant alimentar, sare dupa gust si se adauga pe rand apa, pana se...Citeste continuarea

Desert prajitura Fantezie

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blat nuca: Se bat albusurile spuma cu praful de sare si bicarbonatul de sodiu. Se adauga alternativ zaharul si apa rece si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. La final se adauga faina...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu mure si...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul:  Biscuitii macinati ii amestecati cu untul topit, vanilia, laptele si indulcitorul. Asezati pe un platou un inel detasabil de 20 cm, puneti crusta si o apasati bine cu fundul unui...Citeste continuarea

Focaccia cu masline și rozmarin

Postat de: ancutsa in Piine

Se curăță măslinele de sâmburi. Se dizolvă drojdia în apă călduţă, se adaugă uleiul și apoi făină (în care am adăugat sarea și am amestecat-o puțin), treptat,...Citeste continuarea

Desert Ochi de pisica

Postat de: andaoana in Prajituri

Aluatul Faina cernuta o punem intr-un bol. Laptele il incalzim putin , dizolvam in el o lingura de zahar si drojdia . Galbenusurile le batem intr-un vas mic cu o furculita.  In...Citeste continuarea

Yayla - supa turceasca cu iaurt,...

Postat de: Ksenya in Supe

Intr-o oala se pune supa cu orezul la fiert, se adauga untul si se fierbe la foc mic 30 minute, pana orezul este bine fiert. Se amesteca iaurtul cu gabenusurile si faina,se omogenizeaza si se...Citeste continuarea

Aperitiv clatite umplute cu branza

Postat de: cristi1980 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol se pun faina, oul, sarea si se amesteca impreuna cu zaharul brun si cu apa plata. Punem tigaia la incins cu putin ulei. Cu un polonic, turnam compozitia in tigaie si coacem clatitele...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: trifadalia in Supe/Ciorbe

Se spala pieptul de pui  si se curata zarzavaturile.  Se pune o oala cu apa rece la foc, iar cand apa clocoteste se adauga carnea impreuna cu zarzavaturile sa fiarba. se spuneaza din...Citeste continuarea

Desert tort de ciocolata, cu frisca...

Postat de: ancutsa in Torturi

Blatul: Se pun la topit, pe baie de aburi, ciocolata mărunțită împreună cu untul rece tăiat cuburi. Se amestecă până se omogenizează frumos și se dă deoparte. Se adaugă...Citeste continuarea

Desert tort cu trandafiri si capsuni

Postat de: ancutsa in Torturi

  Notă: sosul de căpșuni l-am pregătit înainte de a mă apuca de restul rețetei, pentru a da timp sosului să se răceasca. Am fiert pe foc mic 500 g căpșuni (spălate și...Citeste continuarea

Placinta cu branza de burduf, urda,...

Postat de: trifadalia in Aperitive / Garnituri

Se lasa foile de placinta sa se dezghete. Intre timp se pregateste compozitia ( umplutura), amestecand foarte bine cele doua feluri de branza. Se taie ceapa si mararul verde si se adauga si ele...Citeste continuarea

Cozonac de carne

Postat de: mihaelar63 in Vita

 Carnea de vitel se toaca mai marunt . La fel tocati ceaopa verde si usturoiul verde . Painea se  marunteste rapid tot cu tocatorul si se inmoaie in lapte . Amestecati carnea...Citeste continuarea

Supa de spanac cu smantana si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Curatati si spalati legumele . Ceapa,usturoiul  si morcovul se taie in bucati , chiar neregulate , si se toaca marunt cu ajutorul tocatorului electric . Legumele...Citeste continuarea

Mititei cu cartopfi la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Cartofii se curata, se spala si se taie in felii pe lungime. Puteti sa-i taiati si rondele daca doriti. Se pun cartofii in tava si se sareaza. Adaugati ulei, piper, patrunjel...Citeste continuarea

Desert cornuri pariziene umplute cu...

Postat de: momo121 in Dulciuri

Pentru aluat:      Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut, iar zaharul si zaharul vanilat il topim cu restul de lapte. Intr-un bol punem faina cernuta cu un praf de sare,...Citeste continuarea

Desert Cruffins

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Punem intr-un bol faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam laptele caldut. In laptele caldut adaugam 1 lingurita zahar tos si drojdia. Amestecam putin pana cand drojdia se dizolva si...Citeste continuarea

Chifle cu leurda

Postat de: sufletista in Piine

Intr-un bol cernem faina amestecam cu sare si parmezanul ras prin razatoarea mica,facem o adancitura adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si cca 100 ml apa calduta,acoperim si lasam la dospit 10...Citeste continuarea

Desert tarta cu ciocolata si banane

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluatul dezghetat de cu seara in frigider il intindem putin si il asezam in tava unsa cu unt,intepam cu furculita si dam  la cuptorul incalzit cca 15 min la 200 grade. Intr-un ibric...Citeste continuarea

Desert cornulete tigarete

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea si untura. Se amesteca cu degetele pana se obtine un aluat sfaramicios. Se pun galbenusurile, zaharul vanilat si smantana si se framanta pana se obtine...Citeste continuarea

Desert mucenici de post

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol amestecam faina cu sarea si zaharul,facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta,uleiul,esentele,coaja de portocala si lamaie data prin razatoare. Incepem...Citeste continuarea

Pizza cu blat pufos

Postat de: Bunica in Pizza

Intr-un bol am pus 2 linguri lapte caldut,sare drojdia si am amestecat cu o lingura de lemn. Cand totul a fost incorporat am adaugat restul de lapte si faina ,oul si lingura de ulei. Am...Citeste continuarea

Desert Pavlova (dansand in ploaie)

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Bezea : Mixam albusurile la temperatura camerei cu un praf de sare, pana obtinem o spuma tare, amestecam zaharul cu amidonul si adaugam cate o lingura peste spuma de albusuri, continuam sa mixam...Citeste continuarea

Paine cu crenvursti si mozzarella

Postat de: madi_marin in Piine

Punem în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, zahărul şi sarea. Montăm cârligul de frământare şi amestecăm un pic ingredientele uscate. Apa caldă se...Citeste continuarea

Desert cozonaci impletiti si imbatati

Postat de: oanapl in Prajituri

  Într-un castron se pun drojdia sfărâmițată, 30 g de făină albă şi 60 g de lapte călduţ. Se amestecă totul cu un tel până se omogenizează şi se lasă la...Citeste continuarea

Aripioare picante

Postat de: Bunica in Pui

Aripioarele le-am parlit, spalat, taiat in doua si le-am pus la marinat cu sare, boia, piper si condimente pentru pui. Cele 2 oua le-am pus intr-un castron cu un praf de sare si le-am batut...Citeste continuarea

Desert gogosi la cuptor, glazurate...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul ei, în care se pun: drojdia mărunțită, oul, zahărul și vanilia. Sarea se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu aroma de cocos...

Postat de: katty in Prajituri

Pregatim blatul. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Punem  fulgii de cocos, faina, praful de copt si amestecam usor cu...Citeste continuarea

Desert gogosi simple

Postat de: katty in Dulciuri

Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura la mijloc. Intr-un castron punem drojdia si adaugam putin lapte caldut. Omogenizam bine. In adancitura formata punem ouale, zaharul, zaharul...Citeste continuarea

Piept de curcan marinat in crusta...

Postat de: TAB1TA in Curcan

  Am tocat marunt frunzele de salvie si crengutele de cimbru.  Am tocat marunt usturoiul.   Intr-un castron am pus mustarul, uleiul de masline, salvia, cimbrul,...Citeste continuarea

Desert gogosi cu branza si gem, la...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Pentru inceput se prepara maiaua. Intr-o cratita se incalzesc usor 100 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 3 lg faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine apoi se lasa 15 minute sa creasca. In...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi, cu carnati...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul, păstârnacul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și...Citeste continuarea

Sandwich cu prosciutto și kiwi

Postat de: panacris in Sandvisuri

Feliile de franzelă se ung cu unt tartinabil, apoi se adaugă artistic feliile de prosciutto. Fructele de kiwi se curăță, apoi se feliază. Se așează peste, sandwich-ul cu unt și...Citeste continuarea

Paine de casa cu seminte de in si...

Postat de: katty in Piine

Cernem intr-un castron faina de grau. Adaugam faina de secara si taratele si amestecam. Intr-un castronel punem semintele de in si turnam peste ele apa clocotita. Le acoperim si le lasam pana...Citeste continuarea

Mancare delicioasa de spanac cu...

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Cum se prepara Mancare delicioasa de spanac cu smantana, marar si usturoi Curatam frunzele de spanac si le spalam bine in mai multe ape, apoi le scurgem. Punem putina 2 cani de apa intr-o...Citeste continuarea

Paste umplute cu urda si marar

Postat de: andaoana in Paste

Faina o cernem intr-un vas. In mijlocul ei facem un locas si adaugam sarea, ouale batute putin cu furculita si apa (100 ml ). Amestecam cu mana ingredientele si mai adaugam apa incet pana cand...Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de cafea si...

Postat de: andaoana in Prajituri

Blat Am pregatit o tava mare (40x30) pe care am pus hartie de copt. Cuptorul l-am preincalzit la 170 grade C. Intr-un bol pentru mixer am pus ouale, sarea si zaharul. Cu ajutorul unui...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de nes si visine

Postat de: Bunica in Torturi

Pentru inceput prepara cafeaua ca sa se raceasca. Cele 4 oua impreuna cu zaharul se mixeaza  pe baie de abur pana se ingroasa ca o smantana si se da la frigider. Tragem vasul de pe foc...Citeste continuarea

Ciorba de verdeturi

Postat de: Bunica in Ciorbe

Pune o oala de 3 l cu apa la fiert cam 2l. de apa in oala. Ceapa se curata,spala si se toaca marunt si se adauga in vasul cu apa. Radacinoasele curatate. spalate si tocate se adauga in vasul...Citeste continuarea

Desert crostata cu gem si nuci...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Mai întâi, chiar cu câtva timp înainte, se rumenește și se mărunțește miezul de nucă. Aluatul de foietaj se scoate din congelator cu 1-2 ore înainte de...Citeste continuarea

Desert budinca de ciocolata (reteta...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti cuptorul la 170°C. Intr-un vas puneti pe foc ciocolata rupta bucati, cacaoa si smantana. Lasati ciocolata sa se topeasca la foc mic, amestecati. Intr-un castron frecati...Citeste continuarea

Mancarica cu naut si rosii

Postat de: ctlina in Mancaruri de post

Incalziti uleiul intr-o oala. Adaugati ceapa tocata si usturoiul zdrobit si reveniti. Puneti condimentele si amestecati. Adaugati nautul, sosul de rosii si 100 ml de apa fierbinte....Citeste continuarea

Pulpe de pui la cuptor

Postat de: mirela0911 in Pui

Intr-un bol se amesteca toate condimentele impreuna cu uleiul. Cartofii se curata si se taie in 4 sau in 6, in functie de cat sunt de mari. Se presara peste ei cateva linguri din codimente apoi...Citeste continuarea

Saramura de peste cu legume coapte

Postat de: Constelatialeu in Crap / Caras

Mai intai se pregateste gratarul, cand lemnele au ars si s-au transformat intr-un jar incandescent, se asaza o tava gaurita sau o tabla. Se lasa sa se incinga, apoi se asaza o folie de aluminiu se...Citeste continuarea

Caracatita in stil asiatic

Postat de: Ksenya in Fructe de mare

  Intr-o cratita punem apa la foc, cand a inceput sa clocoteasca, cu ajutorul unui cleste scufundam caracatita pentru 10-15 secunde si o dam deoparte. Apa o aruncam. Lasam sa...Citeste continuarea

Aperitiv oua Faberge

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

Ouale se sparg la partea mai lata. Scoate albusul si galbenusul prin scuturare usoara. Spala cojile si pune-le la scurs (cu spartura in jos) si lasa-le sa se usuce....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 10:47

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

pe 11.02 la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

pe 11.02 la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]