Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ciorba deasa de varza cu costita...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCostita afumata de porc se spala si se pune la fiert in 2 l apa . Pentru scurtarea gatirii folositi apa fierbinte obtinuta cu ajutorul fierbatorului . Ceapa si...Citeste continuarea
Tagliatelle cu spanac, branza si...
Postat de: mihaelar63 in PasteCuratati si spalati legumele . Ardeii se taie rondele . Spanacul se taie fasii. Pastele se fierb in apa cu sare ,respectand indicatiile de pe ambalaj . Scurgeti...Citeste continuarea
Piept de pui cu mozarella si rosii
Postat de: panacris in PuiPieptul de pui se curăță, fasonează, adică taie felii de cca. 1 cm grosime, se așează într-un vas pentru marinat. Iaurtul se toarnă peste carnea de pui, se presară pudra de...Citeste continuarea
Risotto cu sparanghel si pere
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeCeapa, morcovul și sparanghelul se curăță, spală și toacă mărunt. Orezul se lasă la hidratat în apă rece cca. 15 minute, apoi se amestecă cu legumele mărunțite. Uleiul se...Citeste continuarea
Aperitiv melcisori cu branza si...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriAluatul de foietaj se lasa la decongelat in frigider . Sa nu se deformeze se lucreaza cu el rece . Se taie foaia in opt parti egale .Este de folos daca aveti o rola...Citeste continuarea
Aperitiv crochete din faina de porumb
Postat de: ReteteAlina in Aperitive / GarnituriCeapa, ardeiul rosu si coriandru se taie marunt, se amesteca cu faina de porumb, apoi se pune usturoiul pudra dupa gust, putin colorant alimentar, sare dupa gust si se adauga pe rand apa, pana se...Citeste continuarea
Desert prajitura Fantezie
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlat nuca: Se bat albusurile spuma cu praful de sare si bicarbonatul de sodiu. Se adauga alternativ zaharul si apa rece si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. La final se adauga faina...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu mure si...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Biscuitii macinati ii amestecati cu untul topit, vanilia, laptele si indulcitorul. Asezati pe un platou un inel detasabil de 20 cm, puneti crusta si o apasati bine cu fundul unui...Citeste continuarea
Focaccia cu masline și rozmarin
Postat de: ancutsa in PiineSe curăță măslinele de sâmburi. Se dizolvă drojdia în apă călduţă, se adaugă uleiul și apoi făină (în care am adăugat sarea și am amestecat-o puțin), treptat,...Citeste continuarea
Desert Ochi de pisica
Postat de: andaoana in PrajituriAluatul Faina cernuta o punem intr-un bol. Laptele il incalzim putin , dizolvam in el o lingura de zahar si drojdia . Galbenusurile le batem intr-un vas mic cu o furculita. In...Citeste continuarea
Yayla - supa turceasca cu iaurt,...
Postat de: Ksenya in SupeIntr-o oala se pune supa cu orezul la fiert, se adauga untul si se fierbe la foc mic 30 minute, pana orezul este bine fiert. Se amesteca iaurtul cu gabenusurile si faina,se omogenizeaza si se...Citeste continuarea
Aperitiv clatite umplute cu branza
Postat de: cristi1980 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se pun faina, oul, sarea si se amesteca impreuna cu zaharul brun si cu apa plata. Punem tigaia la incins cu putin ulei. Cu un polonic, turnam compozitia in tigaie si coacem clatitele...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: trifadalia in Supe/CiorbeSe spala pieptul de pui si se curata zarzavaturile. Se pune o oala cu apa rece la foc, iar cand apa clocoteste se adauga carnea impreuna cu zarzavaturile sa fiarba. se spuneaza din...Citeste continuarea
Desert tort de ciocolata, cu frisca...
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Se pun la topit, pe baie de aburi, ciocolata mărunțită împreună cu untul rece tăiat cuburi. Se amestecă până se omogenizează frumos și se dă deoparte. Se adaugă...Citeste continuarea
Desert tort cu trandafiri si capsuni
Postat de: ancutsa in TorturiNotă: sosul de căpșuni l-am pregătit înainte de a mă apuca de restul rețetei, pentru a da timp sosului să se răceasca. Am fiert pe foc mic 500 g căpșuni (spălate și...Citeste continuarea
Placinta cu branza de burduf, urda,...
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriSe lasa foile de placinta sa se dezghete. Intre timp se pregateste compozitia ( umplutura), amestecand foarte bine cele doua feluri de branza. Se taie ceapa si mararul verde si se adauga si ele...Citeste continuarea
Cozonac de carne
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vitel se toaca mai marunt . La fel tocati ceaopa verde si usturoiul verde . Painea se marunteste rapid tot cu tocatorul si se inmoaie in lapte . Amestecati carnea...Citeste continuarea
Supa de spanac cu smantana si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCuratati si spalati legumele . Ceapa,usturoiul si morcovul se taie in bucati , chiar neregulate , si se toaca marunt cu ajutorul tocatorului electric . Legumele...Citeste continuarea
Mititei cu cartopfi la cuptor
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneCartofii se curata, se spala si se taie in felii pe lungime. Puteti sa-i taiati si rondele daca doriti. Se pun cartofii in tava si se sareaza. Adaugati ulei, piper, patrunjel...Citeste continuarea
Desert cornuri pariziene umplute cu...
Postat de: momo121 in DulciuriPentru aluat: Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut, iar zaharul si zaharul vanilat il topim cu restul de lapte. Intr-un bol punem faina cernuta cu un praf de sare,...Citeste continuarea
Desert Cruffins
Postat de: deyutzky in DulciuriPunem intr-un bol faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam laptele caldut. In laptele caldut adaugam 1 lingurita zahar tos si drojdia. Amestecam putin pana cand drojdia se dizolva si...Citeste continuarea
Chifle cu leurda
Postat de: sufletista in PiineIntr-un bol cernem faina amestecam cu sare si parmezanul ras prin razatoarea mica,facem o adancitura adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si cca 100 ml apa calduta,acoperim si lasam la dospit 10...Citeste continuarea
Desert tarta cu ciocolata si banane
Postat de: sufletista in DulciuriAluatul dezghetat de cu seara in frigider il intindem putin si il asezam in tava unsa cu unt,intepam cu furculita si dam la cuptorul incalzit cca 15 min la 200 grade. Intr-un ibric...Citeste continuarea
Desert cornulete tigarete
Postat de: mirela0911 in DulciuriIntr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea si untura. Se amesteca cu degetele pana se obtine un aluat sfaramicios. Se pun galbenusurile, zaharul vanilat si smantana si se framanta pana se obtine...Citeste continuarea
Desert mucenici de post
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol amestecam faina cu sarea si zaharul,facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta,uleiul,esentele,coaja de portocala si lamaie data prin razatoare. Incepem...Citeste continuarea
Pizza cu blat pufos
Postat de: Bunica in PizzaIntr-un bol am pus 2 linguri lapte caldut,sare drojdia si am amestecat cu o lingura de lemn. Cand totul a fost incorporat am adaugat restul de lapte si faina ,oul si lingura de ulei. Am...Citeste continuarea
Desert Pavlova (dansand in ploaie)
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBezea : Mixam albusurile la temperatura camerei cu un praf de sare, pana obtinem o spuma tare, amestecam zaharul cu amidonul si adaugam cate o lingura peste spuma de albusuri, continuam sa mixam...Citeste continuarea
Paine cu crenvursti si mozzarella
Postat de: madi_marin in PiinePunem în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, zahărul şi sarea. Montăm cârligul de frământare şi amestecăm un pic ingredientele uscate. Apa caldă se...Citeste continuarea
Desert cozonaci impletiti si imbatati
Postat de: oanapl in PrajituriÎntr-un castron se pun drojdia sfărâmițată, 30 g de făină albă şi 60 g de lapte călduţ. Se amestecă totul cu un tel până se omogenizează şi se lasă la...Citeste continuarea
Aripioare picante
Postat de: Bunica in PuiAripioarele le-am parlit, spalat, taiat in doua si le-am pus la marinat cu sare, boia, piper si condimente pentru pui. Cele 2 oua le-am pus intr-un castron cu un praf de sare si le-am batut...Citeste continuarea
Desert gogosi la cuptor, glazurate...
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul ei, în care se pun: drojdia mărunțită, oul, zahărul și vanilia. Sarea se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu aroma de cocos...
Postat de: katty in PrajituriPregatim blatul. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Punem fulgii de cocos, faina, praful de copt si amestecam usor cu...Citeste continuarea
Desert gogosi simple
Postat de: katty in DulciuriCernem faina intr-un vas si facem o adancitura la mijloc. Intr-un castron punem drojdia si adaugam putin lapte caldut. Omogenizam bine. In adancitura formata punem ouale, zaharul, zaharul...Citeste continuarea
Piept de curcan marinat in crusta...
Postat de: TAB1TA in CurcanAm tocat marunt frunzele de salvie si crengutele de cimbru. Am tocat marunt usturoiul. Intr-un castron am pus mustarul, uleiul de masline, salvia, cimbrul,...Citeste continuarea
Desert gogosi cu branza si gem, la...
Postat de: mirela0911 in PrajituriPentru inceput se prepara maiaua. Intr-o cratita se incalzesc usor 100 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 3 lg faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine apoi se lasa 15 minute sa creasca. In...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi, cu carnati...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul, păstârnacul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și...Citeste continuarea
Sandwich cu prosciutto și kiwi
Postat de: panacris in SandvisuriFeliile de franzelă se ung cu unt tartinabil, apoi se adaugă artistic feliile de prosciutto. Fructele de kiwi se curăță, apoi se feliază. Se așează peste, sandwich-ul cu unt și...Citeste continuarea
Paine de casa cu seminte de in si...
Postat de: katty in PiineCernem intr-un castron faina de grau. Adaugam faina de secara si taratele si amestecam. Intr-un castronel punem semintele de in si turnam peste ele apa clocotita. Le acoperim si le lasam pana...Citeste continuarea
Mancare delicioasa de spanac cu...
Postat de: katty in Mancaruri de legumeCum se prepara Mancare delicioasa de spanac cu smantana, marar si usturoi Curatam frunzele de spanac si le spalam bine in mai multe ape, apoi le scurgem. Punem putina 2 cani de apa intr-o...Citeste continuarea
Paste umplute cu urda si marar
Postat de: andaoana in PasteFaina o cernem intr-un vas. In mijlocul ei facem un locas si adaugam sarea, ouale batute putin cu furculita si apa (100 ml ). Amestecam cu mana ingredientele si mai adaugam apa incet pana cand...Citeste continuarea
Desert rulada cu crema de cafea si...
Postat de: andaoana in PrajituriBlat Am pregatit o tava mare (40x30) pe care am pus hartie de copt. Cuptorul l-am preincalzit la 170 grade C. Intr-un bol pentru mixer am pus ouale, sarea si zaharul. Cu ajutorul unui...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de nes si visine
Postat de: Bunica in TorturiPentru inceput prepara cafeaua ca sa se raceasca. Cele 4 oua impreuna cu zaharul se mixeaza pe baie de abur pana se ingroasa ca o smantana si se da la frigider. Tragem vasul de pe foc...Citeste continuarea
Ciorba de verdeturi
Postat de: Bunica in CiorbePune o oala de 3 l cu apa la fiert cam 2l. de apa in oala. Ceapa se curata,spala si se toaca marunt si se adauga in vasul cu apa. Radacinoasele curatate. spalate si tocate se adauga in vasul...Citeste continuarea
Desert crostata cu gem si nuci...
Postat de: RODIMUR in DulciuriMai întâi, chiar cu câtva timp înainte, se rumenește și se mărunțește miezul de nucă. Aluatul de foietaj se scoate din congelator cu 1-2 ore înainte de...Citeste continuarea
Desert budinca de ciocolata (reteta...
Postat de: ctlina in DulciuriIncalziti cuptorul la 170°C. Intr-un vas puneti pe foc ciocolata rupta bucati, cacaoa si smantana. Lasati ciocolata sa se topeasca la foc mic, amestecati. Intr-un castron frecati...Citeste continuarea
Mancarica cu naut si rosii
Postat de: ctlina in Mancaruri de postIncalziti uleiul intr-o oala. Adaugati ceapa tocata si usturoiul zdrobit si reveniti. Puneti condimentele si amestecati. Adaugati nautul, sosul de rosii si 100 ml de apa fierbinte....Citeste continuarea
Pulpe de pui la cuptor
Postat de: mirela0911 in PuiIntr-un bol se amesteca toate condimentele impreuna cu uleiul. Cartofii se curata si se taie in 4 sau in 6, in functie de cat sunt de mari. Se presara peste ei cateva linguri din codimente apoi...Citeste continuarea
Saramura de peste cu legume coapte
Postat de: Constelatialeu in Crap / CarasMai intai se pregateste gratarul, cand lemnele au ars si s-au transformat intr-un jar incandescent, se asaza o tava gaurita sau o tabla. Se lasa sa se incinga, apoi se asaza o folie de aluminiu se...Citeste continuarea
Caracatita in stil asiatic
Postat de: Ksenya in Fructe de mareIntr-o cratita punem apa la foc, cand a inceput sa clocoteasca, cu ajutorul unui cleste scufundam caracatita pentru 10-15 secunde si o dam deoparte. Apa o aruncam. Lasam sa...Citeste continuarea
Aperitiv oua Faberge
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriOuale se sparg la partea mai lata. Scoate albusul si galbenusul prin scuturare usoara. Spala cojile si pune-le la scurs (cu spartura in jos) si lasa-le sa se usuce....Citeste continuarea