Am incercat varianta de banana bread a Oanei, doar ca am relaizat ca imi lipsesc unele ingrediente-am adaptat varianta ei cu niste curmale uscate si a iesit o bunatate de prajitura.
Zdrobim cu furculita bananele si le amestecam cu vanilia, oul batut si apoi adaugam untul topit si uleiul de arahide (sau de cocos).
Separat amestecam ingredientele uscate: faina,zaharul, cacaua, scortisoara, bicarbonatul, sarea si praful de copt. Cu un tel omogenizam si adaugam la restul compozitiei. Adaugam bucati de ciocolata si curmalele taiate marunt. Omogenizam cu grija si turnam in tava de chec unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptorul incins in prealabil la 180ºC si coacem pt circa 40-45 min.
Facem testul cu scobitoarea sa vedem daca e gata.
1
Eu nu am pus zahar si a iesit foarte buna. Dar cui ii place mai ducle recomand zaharul-poate inlocuit cu zahar brun.
2
In reteta originala s-a folosit nuca-eu nu am avut si am inlocuit cu curmale.