Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Mini rulada aperitiv, din carne...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriFrunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se toacă mărunt. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic,...Citeste continuarea
Tocanita de galbiori cu smantana
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeCiupercile se curăță și spală în mai multe ape, până ce se elimină toate acele de brad și eventualele insecte, apoi se toacă grosier. Ceapa galbenă, verde și usturoiul se...Citeste continuarea
Desert Banana bread cu curmale
Postat de: cristeena20 in PrajituriZdrobim cu furculita bananele si le amestecam cu vanilia, oul batut si apoi adaugam untul topit si uleiul de arahide (sau de cocos). Separat amestecam ingredientele uscate: faina,zaharul,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu pere
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare. Se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza bine impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se adauga uleiul si se...Citeste continuarea
Cordon bleu din piept de pui
Postat de: panacris in PuiPieptul de pui se tranșează, adică se taie pe din două, pe lung, apoi se bate ușor, să se aplatizeze. Astfel se obțin 8 bucăți de file din piept de pui. Pe fiecare felie se așează...Citeste continuarea
Cartofi cu piept de pui in sos de...
Postat de: mirela0911 in PuiMai intai se pun cartofii la fiert in coaja. Dupa ce se racesc, se curata si se taie in cuburi. Intr-o cratita se pune untul la topit. Se taie pieptul de pui in fasiute mici. Se pune la calit...Citeste continuarea
Supa crema de rosii cu busuioc
Postat de: mirela0911 in SupeSe spala legumele si se curata. Intr-o cratita de teflon se pune uleiul si untul sa se incalzeasca. Usuturoiul curatat se taie in felii si se pune in ulei. Se amesteca pentru a se aroma uleiul...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu ciocolata si mure
Postat de: oanapl in PrajituriBlat: Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin cu mâna până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți...Citeste continuarea
Desert tort Dana si Florin - Casa...
Postat de: Constelatialeu in TorturiEste un tort destul de simplu dar care necesita timp si rabdare. Prima data am pregatit mousul de ciocolata alba. Mai intai am batut smantana pentru frisca, am batut 400 ml de smantana pentru...Citeste continuarea
Paste umplute cu patru branzeturi
Postat de: rocsi_1612 in PasteIntr-o cratita puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dati drumul pastelor si le fierbeti circa 5 minute. Ele trebuiesc fierte doar putin, nu de tot. Le...Citeste continuarea
Desert tort cu zmeura
Postat de: ctlina in TorturiIncalziti cuptorul la 180°C. Preparati blatul: Separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugati 3 linguri de...Citeste continuarea
Salata cu branza calda de capra
Postat de: ctlina in SalatePrajiti sunca taiata bucatele intr-o tigaie. Incalziti cuptorul la 160°C. Taiati branza de capra in 2 felii rotunde (in lungime). Puneti fiecare rond de capra pe felia de paine...Citeste continuarea
Mini rulouri din carne tocata de...
Postat de: RODIMUR in PorcCeapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă. Frunzele de pătrunjel...Citeste continuarea
Desert tortul Fructele marii
Postat de: RODIMUR in TorturiMai întâi se face blatul, de preferință cu o zi înainte. Pentru aceasta se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu praful de sare,...Citeste continuarea
Desert Kaiserschmarrn sau clatite...
Postat de: Bucataras in DulciuriInainte de a incepe prepararea clatitelor rupte, pune stafidele la inmuiat in rom. Sunt mult mai aromate. :D Bate ouale bine, pana devin pufoase, caci asta te va scuti de a separa albusurile...Citeste continuarea
Desert tort cu piscoturi si crema...
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiSe spala murele si se fierb impreuna cu zaharul pana cand scad. Se maruntesc cu ajutorul mixerului vertical si se dau prin sita. Se lasa sa se raceasca. Gelatina se pune intr-o craticioara, se...Citeste continuarea
Crema de ciocolata alba, cu...
Postat de: RODIMUR in DulciuriCiocolata albă se mărunțește și se topește la bain-marie. Când este gata, se ia de pe sursa de căldură și se lasă să se mai răcorească puțin. Între timp se mixează...Citeste continuarea
Sos Barbecue
Postat de: rocsi_1612 in ClasiceCeapa o curatati si o tocati marunt, la fel si usturoiul. Rosiile decojite le taiati cuburi, daca sunt intregi cum au fost la mine. Puneti uleiul intr-o cratita nu foarte mare, adaugati ceapa si...Citeste continuarea
Desert placinta cu pere si mere
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai am pregatit umplutura, am curatat fructele si le-am dat pe razatoarea mare, apoi le-am stors de zeama, am adaugat zahar si zahar vanilat si am pus cratita pe foc sa le calesc, le-am...Citeste continuarea
Desert pancakes cu ovaz
Postat de: deyutzky in DulciuriPunem intr-un vas faina, fulgii de ovaz, praful de copt, zaharul, sarea si bicarbonatul de sodiu, apoi le amestecam cu un tel. Adaugam laptele batut, ouale, uleiul si amestecam compozitia....Citeste continuarea
File de pastrav cu dovlecel, rosii...
Postat de: panacris in PastravRecunosc că e prima oară când filetez un pește ;) N-am avut curiozitatea, nevoia și dorința, deoarece se găsește la orice oră și pescărie, file de pește. Dar, nah, acum m-a...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca cu piept de pui
Postat de: Constelatialeu in CiorbeDimineata pe racoare am cules legumele, mai putin ceapa , aia deja e culeasa de vreo 3 saptamani, le-am curatat si le-am taiat, ceapa taiata marunt, ardeiul, morcovul si pastarnacul cubulete mici...Citeste continuarea
Tocanita din pipote si inimi, in...
Postat de: vasimur in Mancaruri cu carneCum se prepara Tocanita din pipote si inimi, in sos de rosii - Reteta traditionala gustoasa Se curătă și se spală foarte bine pipotele și inimile, se lasă în apă rece cam 15...Citeste continuarea
Desert tort Lucia (86 de ani)
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat nuca : Am folosit un inel de inox reglabil pentru a coace blatul. Am mixat albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, apoi...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de piersici
Postat de: Constelatialeu in DulciuriBlat : Mai intai am amestecat cacaua cu apa fierbinte. Intr-un castron am pus ouale, un praf de sare si am mixat pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am...Citeste continuarea
Desert prajitura pufoasa cu caise,...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai am pregatit toate ingredientele sa le am la indemana. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile cu zaharul vanilat si uleiul le-am mixat bine, albusurile cu un praf de sare...Citeste continuarea
Desert tarta cu branza dulce,...
Postat de: RODIMUR in DulciuriMai întâi se face aluatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se mixează bine zahărul cu: untul rece, zahărul vanilinat, sarea și oul. După ce se dizolvă zahărul, se...Citeste continuarea
Paste cu pesto si cascaval
Postat de: RODIMUR in PastePastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Cât timp fierb pastele, se subțiază sosul pesto cu uleiul de măsline și se răzuiește...Citeste continuarea
Chifle aperitiv cu mozzarella
Postat de: RODIMUR in PiineSe pune făina albă în vasul de frământat și se face în mijloc o adâncitură în care se pune: drojdia proaspătă fărâmițată, zahărul și oul. Sarea se...Citeste continuarea
Rulouri crocante din castraveti...
Postat de: panacris in ConserveCastraveții se spală și se taie la ambele capete. Apoi se taie pe lungime felii subțiri, indicat ar fi să folosiți o mandolină, rindea pentru varză sau cuțitul de curățat legume....Citeste continuarea
Desert fudge cu ciocolata si afine
Postat de: ctlina in DulciuriPuneti la prajit migdalele feliate. Colorati-le si luati de pe foc. Intr-un castron puneti laptele concentrat, adaugati ciocolata rupta bucati, indulcitorul/zaharul si untul. Amestecati la...Citeste continuarea
Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeTaiati bucati sfecla rosie fiarta si curatata. Mixati sfecla cu branza de capra, branza de vaci, sare, piper, cateva foi de busuioc si crema de otet. Verificati de sare si piper. Varsati...Citeste continuarea
Aperitiv chec sarat cu feta,...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriCuratati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Reveniti-le intr-o tigaie mare/wok in uleiul incalzit cu un pic de paprika afumata. Curatati si spalati legumele - dovleceii nu i-am curatat...Citeste continuarea
Rulouri de dovlecel si zucchini...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriDovleceii se spală, apoi se curăță de coajă partial, cu curățătorul de citrice (opțional). Apoi se taie la capete și se taie cu ajutorul unui cuțit, curățător de legume sau...Citeste continuarea
Salata Tzatziki
Postat de: ctlina in SalateSpalati castravetele si ierburile. Curatati usturoiul. Dati pe razatoarea cea mare castravetele cu tot cu coaja (de aceea va trebuie un castravete bio). Presati bine castravetele ras,...Citeste continuarea
Pastai galbene cu smantana si...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeIntr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile spalate si curatate. Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute. Scurgeti-le si puneti-le sub...Citeste continuarea
Supa de vita, cu arpacas
Postat de: RODIMUR in SupeCarnea se fasonează, se spală bine (ca să nu mai rămână fragmente de oase) și se pune la fiert cu apă rece, mai întâi la foc iute și apoi, la foc mediu. Se culege spuma...Citeste continuarea
Frigarui de dovlecei cu ton
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeCei 4 dovlecei ii spalati, ii stergeti cu servetele si le taiati capetele. Ii taiati felii pe lung, cat mai subtiri. Incingeti o tigaie grill, o ungeti cu un strop de ulei si rumeniti feliile de...Citeste continuarea
Salata de castraveti cu ceapa in...
Postat de: panacris in MuraturiCastraveții mai măricei se spală și se taie rondele subțiri, cu mandolina, cuțitaș sau mai modern la robot. Ceapa se curăță și se feliază julien, folosindu-se aceleași ajutoare ca...Citeste continuarea
Supa crema de legume si ciuperci
Postat de: panacris in SupeLegumele curățate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu apa, uleiul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Apoi se...Citeste continuarea
Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci...
Postat de: RODIMUR in PuiPulpele se spală, se curăță bine și se prăjesc ușor, pe ambele fețe, la foc mic, acoperit, în ulei de floarea soarelui. Între timp se curăță cepele verzi, se spală și...Citeste continuarea
Desert prajitura cu urda si bezea
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Intr-un bol se pune faina, praful de sare, zaharul si praful de copt. Se taie untul cubulete si se pune peste faina. Se amesteca cu degetele apoi se adauga si oul batut. Se framanta...Citeste continuarea
Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriCrema de cacao: Intr-o cratita amestecati laptele cu zaharul, amidonul, apoi puneti pudra de roscove cernuta. Amestecati bine, transferati cratita pe foc. Invartiti conntinuu cu un tel, pana...Citeste continuarea
Salata mediteraneana, cu paste,...
Postat de: RODIMUR in SalatePastele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 7-8 minute, sau conform recomandărilor de pe ambalaj. Când sunt gata, se strecoară, se clătesc sub jet și se...Citeste continuarea
Mancare scazuta de cartofi cu...
Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de legumeSpalam bine cartofii, ii curatam si ii tocam in cuburi mari. In uleiul incins, prajim carnatii taiati in bucati mici pana se rumenesc bine, apoi ii scoatem si adaugam cartofii. Ii lasam sa...Citeste continuarea
Bulete de cartofi din piure
Postat de: VI in Mancaruri de legumeIngredientele, in afara de ou, se amesteca foarte bine si formam sfere pe care le dam prin ou, apoi prin pesmet sau faina dupa preferinte. Incingem bine ulei intr-o tigaie si prajim buletele!...Citeste continuarea
Spaghete - reteta rapida
Postat de: TAB1TA in PasteAm fiert pastele conform instructiunilor de pe ambalaj aproximativ 9 minute in apa cu sare si putin ulei. Am amestecat putin ca sa nu se lipeasca unele de altele. Am scurs bine pastele de apa...Citeste continuarea
Dulceata de afine si mure
Postat de: katty in Dulceata / GemSpalam pe rand fructele si le scurgem intr-o sita. Punem fructele intr-o cratita si adaugam zaharul. Punem la foc mic, amestecand usor ingredientele. Facem proba pentru a vedea cand este...Citeste continuarea
Tarta cu branza, porumb, ton si spanac
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriSeparam ouale si batem albusurile cu un praf de sare. Intr-un castron amestecam crema de branza cu tonul scurs din conserva, spanacul taiat bucati, porumbul, smantana, sare, piper si oregano....Citeste continuarea
Tocanita de ardei kapia copt
Postat de: katty in Mancaruri de legumeArdeii kapia copti, decojiti si la care am scos cotorul, ii rupem in fasii. Curatam ceapa si o tocam fin. Rosiile le dam pe razatoare si indepartam pielitele. In uleiul incins punem...Citeste continuarea