Paine cu faina integrala si fulgi de secara

de mihaelar63 in Piine, 4 Ian 2021 | 1562 vizualizari

 

 Cand am timp sau cand raman in pana de paine mai pun la framantat si imi prepar in casa .Ne place paine nu tocmai alba . Daca se poate mai bruna si cu multe fibre .

 

INGREDIENTE

  • 1 cana apa
  • 1 cana lapte
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita miere
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 cana fulgi de secara
  • 1 cana faina alba
  • 3 cani faina integrala
  • 1 lingura de sare
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina integrala si fulgi de secara:

  1. Se pune in masina de paine apa, laptele, mierea, uleiul si drojdia.
  2. Acestea se amesteca cu jumatate de cana faina alba .
  3. Apa si laptele trebuie sa fie caldute , pentru a ajuta la dospirea mai rapida a aluatului .
  4. Lasati 15 minute aceasta maia , pana se observa ca incepe sa lucreze . Veti stii cand apar bulele -balonasele ;D .
  5. Se aduga fainurile si sarea .
  6. Aluatul se poate framanta si cu mana . Eu l-am pus in masina de paine pe Tefal pe programul de framntare -dospire .
  7. Cat se framanta si dospeste painea  , eu am timp sa lucrez altceva .
  8. Dupa 75 minute aluatul s-a dublat .
  9. Eu l-am pus pe foaia de silicon si l-am impartit in 3 .
  10. La manipulare aluatul isi pierde din volum .
  11. Am intins foi dreptunghilare care le-am rulat .
  12. O parte mai mare a fost pusa in tava dreptunghiulara pentru cozonaci .
  13. Celelalte doua parti le-am pus in tr-o tava mai mare .
  14. Presarati pe deasupra fulgi de secara .
  15. Pentru a nu se lipi aluatul de tavi , puteti folosi hartie de copt.
  16. Eu pun sa dospeasca la 60 Grade in cuptor  timp de o jumatate de ora .
  17. Se coace paine cam 40 minute . Intai la 220 grade apoi se reduce temperatura la 180 .
  18. Daca doriti coaja mai crocanta se scoate painea pe suporturi de inox pentru racire .
  19. Daca doriti din contra o coaja moale acoperiti painea cu un prospop de bucatarie .
  20.    Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Daca doriti coaja mai crocanta se scoate painea pe suporturi de inox pentru racire .

2

Daca doriti din contra o coaja moale acoperiti painea cu un prospop de bucatarie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina integrala si fulgi de secara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte de floarea soarelui