Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Mancare de cartofi cu ardei copt si...
Postat de: katty in Mancaruri cu carneCrestam carnatii in 2-3 locuri si ii punem la rumenit intr-o cratita in uleiul incins. Cand s-au rumenit frumos pe toate partile ii scoatem intr-o farfurie. In uleiul ramas calim ceapa tocata fin....Citeste continuarea
Ciorba de pui cu paste cu ovaz
Postat de: katty in CiorbePortionam carnea, o spalam bine si o punem la fiert. Spumam bine pentru a obtine o zeama limpede..Eu am fiert carnea la oala sub presiune pentru a reduce timpul. Cand carnea este moae...Citeste continuarea
Desert cosulete cu mere si nuci
Postat de: RODIMUR in DulciuriMai întâi se pregătește umplutura. Se spală merele, se decojesc, se dau pe răzătoarea mare și apoi se călesc, cu zahăr tos și vanilinat, la foc mic, într-o tigaie...Citeste continuarea
Cappellatti cu pui si broccoli
Postat de: mihaelar63 in PastePastele se pun la fiert in multa apa cu sare . Pentru economie de timp si energie se pun la fiert in aceiasi oala broccoli care a fost decongelat la temperatura camerei...Citeste continuarea
Tocanita din organe de miel cu...
Postat de: katty in Mancaruri cu carneCuratam ceapa si usturoiul si le tocam fin. Curatam ficatul si il taiem cubulete mici.Il punem intr-un vas acoperit cu apa rece si il tinem jumatate de ora. Inima o spala bine, o taiem cubulete si...Citeste continuarea
Paine cu ovaz si faina integrala
Postat de: mihaelar63 in PiinePentru inceput se pune putina apa calduta amestecata cu miere drojdie si o lingura de faina . Dupa 10 minute incepe sa creasca si volumul se dubleaza . Acest amestec ce...Citeste continuarea
Conopida pane la cuptor
Postat de: katty in Mancaruri de legumeRupem conopida in buchetele pe care le spalam si le scurgem. Punem o oala cu 1.5 l de apa la foc si cand aceasta clocoteste adaugam 1 lingurita sare si conopida. Fierbem la foc mic 10 minute,...Citeste continuarea
Salata de sfecla coapta cu branza...
Postat de: katty in SalateSpalam bine sfecla cu tot cu coaja, o stergem de apa si o punem intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptor la foc mediu pana sfecla este gata(putem introduce cu usurinta o furculita in...Citeste continuarea
Desert biscuiti spritati sau...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriIntr-un castron am pus untura la temperatura camerei, am adaugat zaharul si sarea si am mixat pana ce zaharul sa topit. Am adaugat ouale, esenta de vanilie, praful de copt si am omogenizat, la...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu carne de ied
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCarnea de miel cu os se spala bine si se pune in 3 l apa cu sare la fiert . Legumele se curata , se spala . Fasolea se decongeleaza la temperatura camerei . Taiati...Citeste continuarea
Crap cu ardei si usturoi
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasBucata de crap se spala si cu ajutorul unui cutit bine ascutit se incresteaza in romburi mici . Intr-un vas se va prepara un amestecdin pasta ardei cu telina , ardei iute...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde, ciuperci si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCodita de purcel se spala cu apa fierbinte si se pune la fiert . Ceapa, ardeii, patrunjelul,usturoiul si morcovii se curata, se spala si se taie cubulete. Legumele...Citeste continuarea
Osanza pentru aluat foitaj
Postat de: Constelatialeu in PorcIn primul rand osanza trebuie lasata la rece ( eu am lasat-o toata noaptea afara la rece). Dupa ce a stat la rece trebuie aleasa de pieliti, aici e o munca mai migaloasa, nu este chiar asa usor,...Citeste continuarea
Pui cu legume la cuptor
Postat de: eumimi in PuiMai intai fierbem carnea de pui separat daca avem pui de curte. Supa in care a fiert carnea nu o aruncam, o folosim pentru mancarea la cuptor. Adaugam intr-un vas termorezistent carnea,...Citeste continuarea
Salata de vinete cu maioneza si...
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele congelate se dezgheata la temperatura camerei. Daca este nevoie , tocati vinetele mai marunt Ceapa alba se toaca marunt . Ardeiul iute rosu se taie...Citeste continuarea
Mancare de conopida, la tigaie
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeConopida se spală bine sub jet de apă, se scurge și apoi se taie în patru bucăți. Se dau pe răzătoarea mică bucățile de conopidă (doar inflorescențele) după care se...Citeste continuarea
Cartofi ca frantuzesti
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeCartofii se spala si se fierb in apa cu sare . Ouale se fierb moi timp de 5 minute . Oule se scurg de apa in car4e au fiert si se pun in apa rece pentru a se putea coji...Citeste continuarea
Snitele pufoase cu usturoi
Postat de: mihaelar63 in PorcPulpa de porc se taie felii si se bate cu batatorul de snitele . Bucatile de carne se presara pe ambele parti cu usturoi granulat . In acelasi timp le...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: eumimi in Mancaruri de postMai intai alegem boabele de fasole, le lasa cateva ore la inmuiat sau chiar peste noapte. Punem la fiert fasolea si o lasam sa dea in clocot. Schimbam apa fasolei si o punem din nou la...Citeste continuarea
Fasole rosie cu ardei kapia in sos...
Postat de: katty in Mancaruri de legumeIntr-o tigaie punem ceapa tocata fin la calit in uleiul incins. Adaugam usturoiul tocat fin, apoi dupa ce acesta isi elibereaza aroma stingem cu rosiile. Fierbem 5 minute si adaugam fasolea si...Citeste continuarea
Desert Tiramisu clasic
Postat de: eumimi in TorturiMai întâi, începeți prin a amesteca gălbenușurile și zahărul până când se albesc și devin cremoase, iar zahărul este complet dizolvat. Acest lucru...Citeste continuarea
Desert negresa cu halva, de post
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul si sarea pana ce acestea se dizolva. Se toarna uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove, cernute. Se omogenizeaza bine...Citeste continuarea
Desert la pahar cu cocos si mango
Postat de: katty in DulciuriPregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei cu sarea si zaharul pana isi mareste volumul si zaharul este topit. Adaugam faina alba si faina de cocos si amestecam usor cu o...Citeste continuarea
Piept de pui crocant
Postat de: eumimi in PuiMai intai maruntim fulgii de porumb. Batem oaule cu un praf de sare, adaugam faina si amestecam bine sa nu mai ramana „cocoloase”. Adaugam piper, ardei boia. Feliem pieptul de...Citeste continuarea
Cotlet de porc la cuptor, in vasul...
Postat de: mirela0911 in PorcSe spala bucata de carne, se sterge cu prosoape absorbante apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si condimente pentru carne de porc. Se curata morcovul, se spala si se taie rondele....Citeste continuarea
Tigaie rapida cu chiftelute
Postat de: eumimi in PorcMai intai preparam chiftelutele. Punem carnea intr-un bol, adaugam ceapa tocata cat mai marunt, oul, pasta de tomate, sare si piper si amestecam bine. Formam chiftelute rotunde, mai mari decat...Citeste continuarea
Desert macarons cu ganache de...
Postat de: momo121 in PrajituriPentru bezea: Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem printr-un blender...Citeste continuarea
Reteta de rulouri cu dovleac si...
Postat de: oanapl in PrajituriIata cum se prepara Reteta de rulouri cu dovleac si scortisoara In funcție de tipul de dovleac pe care îl aveți, este posibil să creșteți sau să scădeți cantitatea de făină...Citeste continuarea
Reteta Ton la gratar, un deliciu...
Postat de: oanapl in TonCum se prepara Reteta Ton la gratar, un deliciu servit cu cartofi gatiti la friteuza cu aer cald: Bucata de ton se spală, se usucă bine cu un prosop absorbant, se taie în 2 felii...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si branza...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul cocos, treptat si mixati pana este complet dizolvat. Adaugati galbenusurile si mixati, apoi zeama de...Citeste continuarea
Desert tarta cu pere si migdale
Postat de: cristina1985 in PrajituriAluat: Se amesteca faina cu sarea si untul rece,pana rezulta un aluat nisipos. Adaugati apa si framantati putin, pana se leaga compozitia. Daca este prea tare sau moale ...Citeste continuarea
Conopida cu carne de pui, gratinate...
Postat de: oanapl in PuiTai pulpele de pui în cubulețe și le pui la prăjit la foc iute. Le condimentezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat și boia de ardei afumată. Le întorci pe toate părțile și...Citeste continuarea
Desert negresa cu ciocolata si ricotta
Postat de: mirela0911 in PrajituriMai intai se topeste ciocolata pe baie de aburi sau pe foc mic, amestecand continuu pana se topeste toata. Se lasa la racit amestecand din cand in cand. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma...Citeste continuarea
Tocanita de curcan cu ardei kapia
Postat de: mirela0911 in CurcanSe spala carnea de curcan si se taie in bucatele potrivite spre mici. Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se adauga carnea de curcan. Se caleste pana devine carnea alba si se rumeneste...Citeste continuarea
Desert globuri (bombe) de ciocolata...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-un bolisor de ceramica puneti niste ciocolata la topit. Eu am totpit-o la microunde, cate 20 de secunde, pana a devenit fluida. Daca nu aveti o ciocolata prea fluida, trebuie sa stiti...Citeste continuarea
Varza calita cu cartofi ca la Kracovia
Postat de: Ksenya in Mancaruri de postCartofii curatati si spalati ii taiem felii pe lung saram si piperam putin. Ueiul il incalzim bine intr-un ceaunel de tuci,sau cratita in care fierbem sarmalele, adaugam cartofii si-i...Citeste continuarea
Salata Coleslaw
Postat de: Criss in SalateVarza se taie fideluta. Ceapa se curata si se taie solzisori. Morcovii curatati si ei, se dau pe razatoarea mare. Coditele de ceapa verde se taie fin. (Puteti adauga si patrunjel, eu am preferat...Citeste continuarea
Salata cu file de somon salbatic
Postat de: mihaelar63 in SalateCastravetii se curata si se taie rondele . Ceapa rosie se taie pestisori . Ardeiul se curata de seminte si se feliaza . Salata verde bine spalata se rupe cu mana...Citeste continuarea
Muschiulet gatit la slow cooker...
Postat de: UrsanMihaela in Slow CookerAm pus intr –un castron zeama de lamaie, uleiul, condimentele, usturoiul si sarea . Am amestecat bine si am pus si cele doua bucati de...Citeste continuarea
Mancare de fasole verde cu naut
Postat de: katty in Mancaruri de postTaiem morcovul semirondele, ardeiul gras cubulete si ceapa fin. Intr-o cratita punem la calit legumele in uleiul incins. Cand legumele s-au inmuiat, adaugam fasolea verde, apoi acoperim cu apa...Citeste continuarea
Vacuta cu cartofi si usturoi, la tava
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea se taie felii si se bate usor cu batatorul de snitele . Cartofii se curata , se spala si se increasta la distanta de cate 1 cm . Morcovii se curata si se...Citeste continuarea
Lapte de cocos
Postat de: katty in BauturiAlegem cu atentie nuca de cocos astfel incat in momentul in care o agitam inauntru trebuie sa auzim ca exista lichid. Cu cat nuca are mai mult lichid (apa de cocos), cu atat este mai...Citeste continuarea
Supa turceasca de iaurt si menta...
Postat de: Anett in SupeSpalam orezul si punem la fiert pe foc mic cu apa sau supa de legume. Intre timp introducem iaurtul intr-un castron mai mare si incepem sa-l batem pentru cateva minute. Adaugam galbenusul si...Citeste continuarea
Salata de fasole verde cu bacon,...
Postat de: mihaelar63 in SalateIntai se taie cartofii, prazul si gogosarul marunt. Intr-un bol se amesteca uleiul cu iaurt si mustar . Se sareaza si se pipareaza acest amestec si se omogenizeaza...Citeste continuarea
Paste italienesti cu bacon si feta
Postat de: mihaelar63 in PastePastele se fierb in apa cu sare , respectand timpii indicati pe ambalaj . Se scurg pastele intr-o strecuratoare si se limpezesc cu apa rece ca sa ramana al a dente ....Citeste continuarea
Aperitiv spirale cu branza si sunca
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriFoietajul se lasa la dezghetat in frigider . Una dintre foi se unge cu ketchup picant . Se presara pe suprafata intregii foi branza de burduf . Foaia se imparte...Citeste continuarea
Ciorba de naut si fasole verde, cu...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCostita se portioneaza. Eu am mai taiat si cubulete de unde am putut. Morcovul se curata si se taie rotund . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Fasolea verde se...Citeste continuarea
Tocanita din piept de pui, cu rosii...
Postat de: mihaelar63 in PuiLegumele se curata si se maruntesc . Sotati legumele in ulei . Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pune pieptul de pui taiat marunt . Puneti boia si...Citeste continuarea
Supa de broccoli cu cartofi si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala . Morcovul se taie bastonase mai scurte . De aceiasi marime se taie si ardeiul . Ceapa se toaca marunt . Aceste legume se soteaza usor in...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti cu piept de pui
Postat de: eumimi in PuiMai intai pregatim pieptul de pui pentru marinat. Il feliem cat mai subtire. Intr-un bol amestecam chefirul cu mustarul, ceapa tocata marunt, ardeiul boia, sare, piper si oregano sau alte...Citeste continuarea