Sunt atat de fragede si bune si se fac super rapid. Forma lor este mai deosebita deoarece au fost modelate in palma iar degetele le-au dat aceasta forma mai speciala.
Pentru Reteta de fursecuri cu nuca, de post sunt necesare cateva ingrediente: faina, zahar, margarina, nuci.
Iata cum se prepara Reteta de fursecuri cu nuca, de post
Intr-un bol se pun toate ingredientele si se framanta cu mana pana se incorporeaza toate ingredientele si se obtine un aluat omogen.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C. Se pregateste tava cu hartie de copt.
Se rupe din aluat cate o bucatica si se strange in palma usor, dandu-i formele cu degetele. Se asaza in tava si de la cuptorul preincalzit pentru cca 10 minute sau pana incepe sa se rumeneasca usor pe margini. Cand sunt gata, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca acolo, apoi se ia fiecare si se tavaleste prin zahar pudra.
Se pot pastra pentru mai mult timp in cutii de metal.
Pofta buna!
Vezi si reteta de Cornulete cu nuca.
1
Se lasa sa se raceasca in tava, altfel riscam sa se zdrobeasca in momentul in care le luam calde din tava.